Monday, 31 August 2009

Berbuka Dgn Resepi Campak :D

Berbuka Dgn Resepi Campak :D

2hari berturut aku berbuka kat umah makcik aku di seremban [mak aku ada kat sana so aku gi lah] which is mkn nasik wif 5 6jenis lauk ++ air 2 3jenis ++ kuih muih 2 3jenis.
Aku dah la mmg xmo mkn nasik ayoyo!

Bukti aku masak snd nih, aku tampo kangggg sape yg kata aku beli! :D

Tiba2 je terlintas masa blk kl, aku nak masak.
Tang tu gak gi Giant Setiawangsa beli bahan.

Mula2 wat agar2.
Ni 1st time aku buat agar2 so xyah la korang ckp
"eleh, mende simple pon masuk blog"
Aku SEPAK TERBANG kangggg!

Aku ketiadaan loyang, maka buh la dlm tupperware- berbuih blup blup blup

Ni bln pose la fren!
Dah la 1st time buat ++ xleh rasa plak tu wakakaka.
So aku campak la.
Dlm agar2 di dlm 1liter air tu aku buh 1sudu nescafe,
5sudu gula, 5sudu susu pekat, 1plastik milo [yg kecik tuh],
1 tin susu cair wakakakak gile kentang putar.
Aku tawakkal je nih sbb aku campak suka suki je tanpa tau betul ke x resepinya!


Agar agar nescafe + milo [nesmilo kot] kekekek

Sebbaik jadi tp agak lembik la, kwn aku kata buh 6cawan air pon ok dah.
hahaha mana le aku tau.. AKU KAN 1STIMER :D
Rasa aku tatau, kena suh org la rasa :p


Mee goreng basah - basah kerrrrr?

Pastu utk berbuka,
mee goreng basah campak gak.
1st time wat yg basah.. b4 ni wat mee goreng bodo2 je.
Ntah bape bnyak kicap cair aku tuang huahuahuah.
Garam pon campak2 la, nak rasa xbley!
Tp agak melekit skit sbb sos cili tertumpah.
Choiiii btollll! Kalo x, sedang elok dah.
Rasa? Sebbaik xpedas fuhhhhh!
Tp bnyak le aku buat.. blh 2org mkn tp aku abiskan sorg2, blh x? wakakaka!

Sekian dari sy yg MASAK 3X SETAHUN huhu.




9 comments:

ezza erisa said...

hohoh.....pandai wat agar-agar dah skrg..kagum lak aku pada minah ini..

oit..buat agar-agar tu kono la share dgn jiran tertangga..baru afdal.hohoh

SyahNas80 said...

sedapnyer......... pandai didot wat.. anas pun tak pernah wat... cayalah didot...

yatispeed said...

ok jer nampak agar2 ko nih..biar lembut fida daripada keras kekung..mung pehe dok? seney sikik oghe nok teley (telan) kalu lembuk2 nih..

deidaa said...

-erisa- hahaha share dgn mu sudah!
Pasni mu masak,
kena share le jugokk dgn aku weheheheh!


-anas- huih ni agar2 org mls pk panjang.. jd la camtu.. try la buat :p


-speedo- ha ah la,
aku mkn sahur td, dah ok dah.
Smlm aku mkn lembik lg sbb xkeras btol2 lg ehehhe.

Aku pehe KEGHAH KEKUNG..
tu mcm batu pulok ekekeke!

Y@ZeD@ said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh.... kagum2 saya sama awak..!!

tuhh tanda2 jodoh dah dekat ler tuhh!! muahaahhahaaaaaaaa

whooz said...

jiran kat balakong pun kena share jugak

comey_lote said...

aku suka agar2 yg lembik cam ko buat tuh...jadik la ala2 dadih gituhhh... I loike!!!

deidaa said...

-mekde viva- ui xde maknanya lah weh.
Calon2 pon tarak nampak lagi wooo hahahah.
[aku masak sbb aku jeles dgn ko blh x?] wagahahah!


-huzz- kalo 'jiran balakong' nak,
kena claim snd ye.. no free pos wahahah lariksss!


-cik lotey- ahahah kalo celup2 dgn susu sedap la jgk ni.. slurppp :p

Anonymous said...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.