Wednesday, 29 April 2009

Transformasi Pakaianku

Transformasi Pakaianku

Haa ingt AF7 je ke ada transformasi?
Aku ada gak.. wahahah!

Korang nampak x baju yg aku gantung tuh?
Accelli aku baru saperatekan td sbb aku dah xnak pakai.


Baju batik itu pon bakal jd baju buruk ku

Sbb pe xnak pakai?
Sbb aku rasa baju2 tu dah xsuitable dgn aku ++
usia nya more than 2years ++
asyik ulang tayang je!
++ dah jd besar sbb aku lost 11kg huhu.

Mak aku snd ckp,
yg nampak mcm dah buruk2 tu xyah la pakai lg dahhhh,
wat malu je! :D


Sayang jgk rasanya tp apakan daya!

Lgpon bnyak baju kurung & mmg if possible,
mmg aku xmo pakai baju kurung.
Dulu2 aku terima je sbb mak aku xpenah kasi aku beli kain or buat design kesukaan aku snd.
Maka paksarela la aku terima baju2 tu heheh.

Maka aku xtau la mana nak campak baju2 tu semua
or maybe simpan dlm kotak,
sentimental value tu.. aku syg nak buang or bg org :D

Shopping? Not Really!

Shopping? Not Really!
Align Centre
Blk kg aritu ingtkan bajet nak shopping bnyak.
Which is nak beli beberapa helai tudung bawal tp ntah la :D



Bawal putih ni mak aku bg b4 operate lg sebenornya,
masih fresh dlm plastik tp nya bilakala aku nak pakai sbb lps operate,
duk umah je sentiasa.
So aku simpan aa dulu.

Musti kwn2 perasan yg aku sokmo duk pakai tudung puteh.
Takot depa kata aku duk pakai tudung sama je.
Acceli tudung putih aku berlambak,
cuma bunga je lelain hihi!
Putih itu suci [aku pon suci lg.. wakakak!]

Bawal kaler cakelat ni pilehan aku sundirik.
Dlm gambo xchantek lak.. ceh!
Ni latest design ah.


Round2 kedai.. aku tunjuk ah kat 1design yg sangattt chantek.
Sekali peniaga tu ckp "yg tu RM250 dikkkk"
Woowoooo nanges aku =))


& ada 2 3design yg aku suke tu almost RM100 selai isk3.
Mak aku kate "xyah la... mcm datin2" alaa alaa alaaa chantek laaa :p
[alaaa @ last mak aku booking selai RM98 kot selai, siap pileh kaler tudung &
bunga sundirik, mana aci neh? eheksss!].

**kat KL ni belambak peniaga tipu ckp bawal no. 1 tp rega RM10.
Eksekius miiii... bawal no. 1 xde RM10 hahah kesihan btol**
:D


Xpuas ati xleh shopping puas2 smpai abeh duit kekekek!

Tuesday, 28 April 2009

Adiah Beday Yg Delay

Adiah Beday Yg Delay Dr Mekno a.k.a Sir

Wargahahah berjaya juge aku dpt adiah dr meknor :D
Mai anto 7pg time aku tgh tedo means mekno mai anto masa onthe way gi opeh dia.

3boxes mewakili aku, ezza & k.mie

A day b4 tu aku tnya adiah besor @ kecik psl aku bawak beg sandang je semata2.
Beg laptop ada le tp mls nak sumbat psl berat.
Mekno kata "sedang2 je adiahnya".
Bila mekno kata gitu, Senang ati aku.. xyah susah2 bwk beg bnyak2 hihi.

Tadaaaa... dpt kain waa ckp lu... gile nipis,
saje nak suh aku nampak SEKSA =))

Sekali bila wat mai... aiyakkkkk!
Besar nya kotak... nak kenya nyepak mekno ni huwaaa!
Xpsl2 aku kena adjust blk brg2 dlm beg.. huhu.


A bit kompius bila tulis MEKDA... mati2 aku ingt utk mekda kat dublin wahahah!

Bukak kotak.. tadaaa dpt kain tuuuu!
Aku baru bajet nak beli kain utk raya sebulan 2 lg,
means xyah la beli hehe.
Nak wat baju kurung moden kot!

Beg baju aku, muat2 kotak.. cisss cisss!


Xpsl2 gaks aku kena tinggalkan beberapa lai baju aku sbb xde space huhu.

Beg laptop haku.. uwaaa susah nak zip tuh!

Anyway... thanks a lot ye mekno?
Nampaknya thn ni aku kena bg adiah kain jgk le kot kat mu,
xpon aku belikan baju terus sbb boring dowh aku tgh mu asik pakai baju kurung je..
gahahah larikkk!

HURM SAPE LG YG BLOM BG ADIAH BEFDAY KAT AKU TU YEK?
AKU INGT TAU SAPE YG DAH JANJI NAK BG
[MLS MINTAK JE PSL AKU
TAKOT KENA MRH EKEKEKK!]

Sunday, 26 April 2009

Reunite: Meknor a.k.a Sir & Fitriyah

Reunite: Meknor a.k.a Sir & Fitriyah
26/4/2009 [Ahad] di rumah aku.

Alkesahnya mekno ni nak lawat aku Sabtu lps zuhur sekali xmai,

sbb dia gi mejlis tunang sedara dia lak.. ciss!


Tadaaa... inilah gambo latest mereka bg sape2 yg rindu amat dgn mereka ehee!


Then Ahad pg2 buta [aku tgh tedo lg ok]...
fitriyah sms kata nak lawat aku tghari.

Aku ada je kat umah so aku kata plan dgn mekno le..

so plan aa mereka berdua.
Fitriyah fetch meknor kat opeh dia.
Kul 12.45pm dtg lah mereka ke umah
aku :D
Lunch hour Ahad mereka adalah sama dgn lunch hour kita on Friday.
Tp unfair la sbb Ahad xde smayang Jemaat.. kekekek!

Maintain posing dr dulu smpai skang camtu :p Blh jd boss neh kes3!

Blh x aku siap suh 2org tu bwk makanan, miahahaha.
Bkn pe dah 2ari keta nissan tu kat woksyop so mmg xde makanan aa huhu.

Hidang cekodok & air laici.

Borak dlm 1jam lebih.. berjaya mereka pulang bekerja di kg.
Fitriyah seru2 suroh aku join sama. Ek eh, ape nih-- aku mmg xmo kan ekekek.

Cik Puan Fitriyah maseh lg berulang alik
dr kb-machang huhu jauh hoccay, minyak RM20/day.

Kepalaku diblurkan karena aku freehair time tuh :D
Ni gamba 1st aku publish lps aku operate.. huhu!
Asal dgn meknor je musti posing aku skima :))

Si meknor duk cite bilek opeh dia kecik wahahah,
tu la kan dah besa kija tempat best, mewah bagai..
tetiba dpt opeh camgitu.
Lg la xbest ++ lg aku xmo blk keje kat kg ngahahah!
Yg xbest lg ialah umah mekno xde astro eheheh apa nih :p

& yg penting.. maintain bulat
[suka la cik ezza nih,
xde org blh compete dia dgn ke"kurus"an dia skang.. wargahahaha].

Begitu la cerita ceriti serba dikit.

Meknor akan dtg blk umah aku on Monday psl dia xbeli lg adiah utk ex-ex osmet dia yg cun nih
[aku, ezza & kakmie].
Yg pasti dia kena bg rega double sbb last year dia xbg.

Wakakaka aku ni xabis2 duk claim adiah :))
[xpe mintak dgn closest fren kan? heheheee!]


Last b4 berangkat pulang ke opeh.. tataaa, c u later!

Apa lg nak ckp ek? Tu je la kot.
Xpe ah publish gambo mereka.. mcm la xbiasa ahaksss! :p

Thursday, 23 April 2009

New High Heel

New High Heel


Arituh ronda2 JJ Setiawangsa dgn mami on Saturday.

After went lunch @ KFC [fuh mkn 1ketul ayam pon kenyang lol].


Kalo xchantek di mata korang, ada aku kesah? hehe!

After lunch, ajak mami ronda2 lg.

Then nampak kedai kasut Esarli.

Berkenan kat 2 3 kasut & 2 3high heel tp aku xde duit le.

Bila kat high heel tuh, mak aku kata ada 2chantek [mmg pon].

1st tu RM79.90 [ngaahahaha] & 2nd RM56.90

but I think the 2nd one tu more unique compare 1st one

[not because of RM79.90 aaa huhu].

Mami suh amik tp aku ckp “mana ada duit hehehehhh”.

Then mami ckp “amik lahhh, mami byr”. Yessss!

Mami nak hulur RM60 tp aku ckp bg RM50 dah aa :D

Yeaaayy dpt high heel.

Dah lama aku xbeli high heel hoccay? :D

Wednesday, 22 April 2009

Oh My Nose!

Oh My Nose!

Idung & mukaku kembali gatal setelah sekian lama xgatal.
Blk umah kat kg yg ditinggalkan almost 2months tanpa ada org!
Aku masuk2 umah je.. perghhhhhhh debu sana sini!
Aku laks mmg alahan debu
[dats y aku mmg xsuke sgt sapu2 sampah or bersihkan sawang segala psl bnyak debu--- aku lbh rela cuci toilet weh!]

Esoknya tu bersin & a whole face gatal smpai aku gi bandar pon,
ada org tnya "apesal idung teruk sgt tu? :))
Mata pon berair.

Bila kuat bersin, pedihla perot aku... risau je takot bekas jahitan terbukak ekekekek!


Tlg la aku wehs, hape ubat resdung ni acceli? :-(

Sunday, 19 April 2009

Balik Kampung! Scarry Experience!


Date: 19/4/2008 [Sunday]

Flight: AK 2626 [LCCT – KBR]

Time: 3.40pm



1st time aku naik Air Asia dgn mak aku sbb usually samada aku naik alone @

mak aku alone hehe.

Beli seat terus ah, RM5 je sorg :D







Beg aku 2 je- beg buh laptop 1kg & beg sandang 3kg huhu.

Gile beban berat kat badan, dah la dokter xkasi angkat berat huhu.

Aku mmg xbajet campak luggage sbb aku mls carry bnyak2.

Sekali mak aku ada 2beg maaa! Tu pon siap sumbat dlm beg aku kekeke.

Thanks to Ezza sbb anto smpai LCCT :D


Cam besa ah flight gerak je aku tedo ngeh ngeh.

Then bila sedar nampak sayup2 buildings.

Xlama kendian flight langgar awan tebal, bergegar2 flight tu!

Then tetiba flight mcm terhenjut jatuh sikit.

Just like dr bangunan dr level 4 jatuh ke ground floor.

Gile takot haku smpai menggigil badan aku.

Passenger lain ada yg terjerit… cemas dowh!

Lesbian sebelah tu siap gelak2 lg.. cisss!

Hoo sungguh berdebar wooo takot aku.

Aku dah la phobia tggi haizzz!


5 6min lps tu landing dgn selamat seb baik.. heh heh!

Friday, 17 April 2009

Sebulan Sudah Berlalu

Sebulan Sudah Berlalu


Sedar xsedar, dah 1bln rupa2nya aku operate.
Rasa mcm 2ari lps je aku operate huhu.



Aku mmg tokleh duk diam.
10 ari lps operate-- buang staples then aku gi ronda2 kafor tp jln slow2 lah ngaaa!

Dlm 1bln, aktiviti2 aku ialah [aktiviti luar umah tu, aku gunakan khidmat cik ezza sbg driver] :D
  • tgk wyg
  • gi kafor lagik
  • kuar mkn2 kat kg bharu
  • gi psr mlm
  • drive [3mggu lps operate! Smpai mokcik tekejut gile smpai slap lengan aku smpai lebam psl lasak sgt aku neh]
Aktiviti lain ialah mkn/tedo/tgk tv & bertenet.

Oh cpt lah sihat :D

Wednesday, 15 April 2009

Aku Nak Kawen

Aku Nak Kawen [Semua dijemput hadir]



Date: 31 April 2009 [tgk kalendar snd hari apa]
Venue: Hutan Belakang Umah Aku, Kota Bharu
Theme: Gothic
Dress Code: Black & Red
Menu's: Buah2an but pluck urself ek?
Time: 3pm-8pm



So semua dijemput hadir lah ye?
Mmg aku dah lama idam2kan FOREST WEDDING ala2 GOTHIC ni,
sbb mcm lawa je mekap gothic & scarry.
Partner aku pasti hansem kan kan kan?

Sape yg nak dtg.. sila bitau!

























**FOOT NOTE: korang dah kena scam daaaaa kekekekekekee larikkssss~

Sunday, 12 April 2009

Conversation wif my mom

Conversation wif my mom

Conversation lps subuh 11/4/2009 [sabtu]

Mami: haa apesal xtedo tu? Kalo tedo tu xingt dunia, kul 11 baru bgn
Aku: Xngantuk [mmg pon aku dah 2mlm xtedo tp aku xbitau mak aku pon] :-(
Mami: Cemana blh xngantuk pulakkkk?
Aku: heheeee :D ERmm kalu gi JOGGING best nih, jom JOGGING!
Mami: Mengarut la tuuuu... pecah perut baru tauuuu
Aku: Jogging la best
Mami: Sabar2 la duluuuu!

Hahahah sengal dok aku ajak mak aku jogging? Hhahaha!
Aku sgt desperate nak jogging sbb ni mmg KESUKAAN AKU since dulu2.
Main port: TMN TASIK TITIWANGSA
Refer jogg alone psl kalo gi dgn kwn2... aku xsuka tggu dorg,
sbb dorg lebih bnyak berjalan lenggang.. adoi.. baik jln setempat je dlm umah :D

Aku penah gi jogging dgn kwn laki.
2round dah surrender... xpsl2 aku kena ikut dia blk, frust nya aku :-(
Aku @ least buat 3round & paling bnyak 8round :D

Xsure bila akan start JOGG blk,
psl nya luka dlm perut ni org kata take a year gak nak sembuh :-(
Tp aku nekad bln 7 ni aku nak make it slow2 la... maybe jln2 dulu kan?

*xsemestinya jogg tu adalah utk kurus!
Utk kesihatan ye kwn2? Kuarkan peluh, buang kalori!
Tp penyakit aku--- aku susah nak berpeluh.. isk3!*


++ORG MALAYSIA YG GEMUK... WAKE UP LA!
GO EXERCISE... GEMUK SIKIT DUK HARAP PIL2 KURUS LAH,
MINUMAN KURUS LAH, TP MKN XJAGA!
PASTU KALO XKURUS... MRH KAN PIL2 KURUS TU PLAK!
OH PLIZ... JGN MALAS OK!++

Thursday, 9 April 2009

Parcel From Dublin- Cayang McDa

Parcel From Dublin- Cayang McDa

Bukti from dublin :D

Smlm ym McDa kata aku nak blk kg & berharap parcel dia tu smpai sebelom 19/4.
Then katanya rasa smpai arini kot sbb dia pos kat adik dia kat kuantan sehari sebelom aku pon,
dah smpai smlm.


Handwriting mcDa yg maseh xberubah :p [ntah2 tulisan yazed wahahah]

Kul 1lbh org ketuk pintu.. aku dah agak musti parcel mcDa hihi.
yea spt yg ku agak kan!
B4 tgk apa... snap gamba luh! :D

Euro 10.40 pos ke mesia [kalo diconvert duit mesia ialah RM49.46 huhu gile mahal]

Mak aku punya la excited,
sanggup tnggu padahal dia nak smayang zuhur time tu.. hihi.


Siap wrap lg :P

McDa tulis "PERFUME & LOTION" kat stiker... aiseh xsuprise btol mek ni.
Ptt xyah tulis la ehehehe.


Belakang kotak

Baca kad McDa tu.. terharu laks aku.
Xtau le aku nape lately ni, mudah sgt sensitip.
Skit2 nak nangeh.. gilerk lah :))

Lps bukak wrapper

Bukak2.. tadaaa... mmg lotion/perfume & miniature GUES GOLD.
Aku terus pakai sbb excited.
Lotion tu plak ber"lip lap" [shimmering],
syg pulok nak pakai.
[pakai time deting @ gi wedding blh la kot] :p

Yo yo je aritu McDa kata bg underwear.. cisss percaya nya aku :))
Anyway.. aku suke bau Guess ni even keras skit.
Ni 1st time aku pakai perfume Guess.



Tadaaaa--- set lotion/parfume & parfume bentuk pendant :D


Aku cayang ko McDa.
Ko mmg besh... dan2 je lps aku bukak entry claim adiah,
terus ko gi beli utk ko seketul & utk aku seketul :P
Berapa la agaknya 1set ni ek? erkss!

Utk raya ni.. aku mintak adiah lain plak ek?
Ko kan DIVA... CHANTEK PLAK TU ++
PANDAI MASAK, PANDAI BERGAYA kan McDa kan? Wehehehe~

MAKASIH, MUAHSSS!

**ketika aku taip entry ni, McDa tgh bercuti kat Amsterdams.. huhu jelesnya aku**

Wednesday, 8 April 2009

HKL 20/3 [Day 6]- Jemaat [Day Last]

HKL 20/3 [Day 6]- Jemaat [Day Last]

K la ni part last, aku penat dah nak cite psl duk ward ni.. mcm xde cite lain je kekeke!

Aku get ready nak discharged dr pg lg acctually sbb certain2 misi ckp kuar dlm kul 10,
ada ckp kul 12 lah, kul 1 lah, 3 ptg lah, lewat ptg lah... aku pon dah kompius.
Sian kat geng2 itm je la acctually sbb mereka nak dtg lawat aku dgn penuh berkobar2,
tp last2 dorg decide xdtg sbb takot aku discharge pg tp dorg dtg tghari.. sian la kan..
dah la memasing dtg dr shah alam. Sorry guys.. aku pon blank dgn misi time tu huhu.

Picnic beramai2.. famili makcik aku dr seremban

Tggu nye tggu, misi mai injek lg kat lengan kanan.
Siap ckp "nape dik? mcm takut je kena injek?"
Aku: "Ha ah mmg takot pon.. hiiiii"
Aku mintak MC.. dia kata ok tggu dokter.. smpai tghari xdtg2.. huhu.


Posingan terakhir before discharged

Memandangkan aritu jemaat maka KAK MIE & HUDA [satu2nya osmet aku yg kamceng dgn aku-- sorg lg osmet aku bdk kelate tu cam gampang pun ye jgk.. kalo aku mati pon dia xdulik & smpai saat ni pon dia xpenah tau aku kena operate.. tapir gile kan?]

K.mie bwk apam balik mkn beramai2 & huda bwk roti & air kotak.. aku pandang je la :P

1st time naik wheelchair

Almost 3pm baru makcik aku smpai bersama sepupu sepapat aku dr seremban & time tu baru mkn nasik... misi xjgk dtg2 kata kul wape kena discharged.. adoyai!

Kul 4 tuh misi bg segala mak nenek document yg kena bwk masa bukak jahitan pd 27/3 tu.
Tp MC still xde sbb doc. lupa nak bg.. adeh dokter2.. so kitorg decide tggu 3omenit je pastu chow without MC-- nak amik masa bukak jahitan.
Got 7weeks MC.. pt 6weeks.. ekekek!

Aku poyo2 seketika bersama mak & famili makcik :D

Aku ter"emosi" skit masa salam dgn misi2 kat luar tu sbb mereka sgt baekkkk.
Nak bergambo tp dorg kata polisi nya-- xleh bergambo kat wad tp aku hentam amik gak secara candid.. hehe.

1st time naik wheelchair.. gila jakun aku.
Azab ketika naik keta & dlm perjalanan la sbb kena bumper sikit pon ngilu hooo!
Blk terus pengsan tp sedar blk time kazen aku yg jd misi kat ICU HUKM tu dtg lawat,
duk cite ngeri plak dah.. hehehehe besa le tuh spital :D

Sekian :p

Monday, 6 April 2009

HKL 19/3 [Day 5]- Khamis

HKL 19/3 [Day 5]- Khamis

6.30 pg bgn bila nurse nak buang plaster tempat jahit.
Then dia spray.. aku tgk.. perghhh geli nya!
Besi bnyak gile ok!
[aku snap gambo & tunjuk kat some of my fren.. semua kata geli kekekeke]

Xlama kendian doc. pempuan yg suh exercise tu dtg bg excercise.
Cemana nak bgn. Perut kena tekan kuat gile ok!
Dia suh aku berdiri- haih penin.
Dia suh aku wat latihan berjalan setempat & suh duduk atas kerusi,
sbb katanya kalo duk atas katil.. mls nak gerak-- mmg pon kekeke!


1st meal after operatian- nasik bubur yg tawar xsedap langsung argh!

Kul 9lbh, docter dtg cek as usual.
Doc. gyne: ok if there's no any problems, she can discharge tommorrow.
Mak aku: dah blh keluar? Kalu duk lg cemana?
Doc. gyne: kenapa? kalo xmahu keluar ok [doc. mcm heran kekeke]
Hahahha kelakar pulok mak aku ni, mmg la best duk wad, dpt layanan 1st class tp nya boring le pulok aku :D
Aku ckp "heh kuar je le" Baru mak aku kata ok :p


Sempat lg peace hehe

Tghari tu misi buang PCA sbb aku ckp nak mkn & xmo muntah.
Ye le selagi PCA ada dlm bdn aku.. kalo mkn or minum musti aku muntah.
Yeah xde lg PCA- just mkn painkiller je la.

Tersiksa jiwa raga bila misi injek utk lancarkan aliran darah twice a day.
Till now lebam kaler ijau ok?! :-(

Then xlama kendian misi buang urine bag.
Oh sgt sakit ketika misi membuangnya ok?
Xpsl2 smpai arini aku xrasa nak kencing pon gara2 pakai beg urine tu.
Tp gi jgk la, mak aku tlg pimpin gi toilet... eii teruk nya sakit smpai xleh bejalan!

Tgn kiri yg membengkak gara2 badan dah xleh terima air smpai xleh genggam pon jari tu

Aku suh misi buang jarum tu sbb sakit woo tgn,
takot pecah je nnti :p
Then dia nak cucuk kat tgn kanan lak.
Aku xmo sbb nya yg lebam aritu pon sakit gile lg.
Aku: eh sy kena buh air ni smpai bile? Esok nak kuar dah?
Misi: blh mkn minum x? Ada rasa nak muntah?
Aku: eh blh.. bnyak gile dah sy mkn & minum, xrasa nak muntah sikit pon
Misi: [gi cek dgn misi2 kat luar] Ok lah kalo camtu, xyah masuk air dah

hhahahaha syok gile alasan aku psl aku takot dah kena cucuk :))
Imagine le air masuk dlm badan aku almost 20bags dah,
badan pon dah xleh terima air.



Pelawat yg dtg tghari khamis [in order]:
  • kak wa- acceli cik kak ni lari dr ceramah IT opeh dia [oh opeh dia kat HKL tu je pon]. Pot pet pot pet cik kak ni... mak aku suka la lyn ahahhaha, aku on je sbb tau mmg mek ni mmg ckp xleh stop :p
  • hilmi eksp & gf- aku xexpect pon pakcik ni dtg sbb dia kata mcm bz kat kg la apa la.. tup2 dtg... aku malu yg amat la kan dgn condition aku camtu. Blh tahan brutal gak gf hilmi nih even bertudung labuh hihi. Aku suroh gf dia buli hilmi blh x? wahahaha! Mak aku syok melayan mereka :p

Pelawat dtg ptg khamis [in order]:
  • CT za8fc- aku sms CT pg yg aku masuk wad, xsangka plak CT dtg dr jauh. Ya Ampun rasa mcm nyusahkan dia plaks lawat aku. Bnyak plak bwk makanan.. bertambah2 malu aku.. sobs. Seb baik CT peramah, bnyak la jgk topic yg borak dgn mak aku.. aku ckp sikit2 blh le psl nya mcm letih ckp manyak [eleh time xsakit pon mana aku ckp manyak gak?] :p
  • Sherry, Lea & RR Novis- aiyak terkejut badaks aku sbb ingt RR ckp nak dtg memain je.. rupa2nya dtg btol. At 1st xcam sherry sbb b4 ni jmpa dia xpakai tudung.. puas aku pikir "sape plak sorg lg nih?" :)) Tukar2 cite dgn sherry sbb dia pon penah operate cam aku. Lea ternganga je dgr cerita "scarry" kitorg kekekek then DZK smpai kan salam sbb xsempat dtg. Si RR ni mmg lawaks.. mak aku pon xtahan nak gelak. Aku mrh RR sbb wat lawak time aku xleh gelak.. hahaha. A bit frust psl RR xbwk bahan utk megik dia tu :-(
  • Ezza- ha makcik ni kata xsempat dtg psl nya jln jem. Tetiba sms tnya "aku nak gi le, tp kalo ramai pelawat.. aku malu nak gi" cisss sejak bila la mek ni pemalu.. blaaa aaa.. ekekke.


***gambo2 aku yg aku paint tu aku sengaja psl nya aku mmg xmo tunjuk rupa aku dgn free hair--- bkn le nak tunjok aku baik benor tp azam aku utk since end of 2008 ialah: PAKAI TUDUNG TANPA OFF :D [previous pict yg aku dah tunjuk tu, abaikan]***






Saturday, 4 April 2009

Baju Ittew

Baju Ittew

Guess whut?
Smlm aku xde keje kat umah so aku saje gatai men"try" segala mak nenek baju yg b4 ni aku xmuat pon before operate.

Baju opes & jenjalan

Try punya try... ek ehhhh.. dah muat la hikhik!
Aku punya la suke... kalo blh nak sengih smpai ke telinga :))

Ye la some of the baju tu ada yg dah lama beli & price tag xbuang pon lg psl nya mmg xpenah pakai hahahah skang dah blh buang ngee!
[ada gak aku sedekah je kat kwn2 even ada yg mahal huhu]

Baju jenjalan

Tp a bit shy le jgk psl nya xde la look good sgt pon-- still nmpak "perut menonjol".
But my current appearance is better than before la hehe!
Bnyak lg baju acceli tp aku mls nak snap kekeke.


  • Current size- 40 & want to reduce to size 38.
  • Some of the baju size L want to reduce to M & S sizes.
  • Jeans- size 29 & 30 want to reduce to size 27 or 28 :)) tp rasa mcm xleh je huu.


So after aku dah btol2 sihat nih,
akan ku mulakan dgn aktiviti jogging fav. aku tuh.
Last jogging pon bln 8 thn 2008 and 2months after dat aku jatuh sakit!
[tp my fren yg keje spital kata luka dlm perut take a year gak aa nak sembuh.. aiyoo!]
Berazam utk kurus sbb famili aku xde yg montel2 bagai ni.. semua slim,
aku je "terlebih isi" skit.


**ezza musti jeles ni ghehehe**

Thursday, 2 April 2009

HKL 17/3 [Day 4]- Rabu [Day After Operation]

HKL 17/3 [Day 4]- Rabu [Day After Operation]

Sambung blk ah cite sakit aku ni hehe.

Pg segerombolan doc. dtg cek.
Katanya "she's look so pain wif her wire... i think after this u just remove it"
Ngee thanks a lot doc... mmg sakit gilers pon mende alah wayer dlm idung & tekak aku tuh.
Usually lps 2 3days after operate baru buang tp aku xtahan sgt!
Sesambil misi buang tu, telinga aku duk berserabut dgr patient katil sebelah pot pet pot pet dgn family dia... xrenti2 dtg melawat, can't understand! Misi2 yg keje HKL pon dtg lawat gak tanpa kira masa.. dgn misi2 yg melawat sekali wat bising! Wuddehollabackgurl huh?

Aku duk minum 2 3sudu air masak je sbb tekak perit.
Dkt tghari baru misi dtg buang wayer... pergh selesa la skit!

Sempat lagi peace.. sakit ni wooo!

Patient katil sebelah tu berlagak nak mamP*S [opss sori yeah aku sgt sakit ati nih.]
Dia duk ckp "kita xguna PCA nih. Kita sakit tahan je la. Xmcm patient tu.. sakit sikit tekan PCA.. sikit2 tekan.. mcm org lalok!" FAKIT!

Aku terasa sgt sbb aku la org yg sokmo duk tekan PCA tuh! Whut do u expect huh stupid?
Setiap patient sakit nya lain2.. hang blh tahan sakit duk dendiam sudah la.
Nak main perli2 aku lalok lak.
Aku diam je la, aku xcite kat mak aku pom.

Ptg tu ada bdk praktikal dr Kolej Mahsa dtg suh buat exercise dtg sekali dgn doc. yg suh exercise. Dorg kata it's good sbb biasanya patient lps operate.. mls nak bergerak.. asyik baring je [aku le tu.. kikiki]. Dorg ajar ah cara cemana nak bgn tp aku bgn 2 3min lps tu rasa pening then aku baring blk [penin sbb aku duk tekan PCA tu je].

Ptg tu mak aku report kat misi yg kitorg dah xtahan sb patient sebelah bising amat. Dia berbisik kat mak & ezza yg diorg kat luar pon xtahan bising. Nak tegur serba slh sbb "sister" kan sorg dorg takot. Adjust punya adjust.. alhamdulillah ada single room kosong. di bilik 7. So tang tu gak pindah bilik. Sedara mara patient sebelah pandang je masa misi tolak katil aku & angkut dgn locker2 nye sekali .. haaa buat la bising suka ati korang.. xsakit dah ati kitorg ni tau? :D

Mlm tu tedo dgn aman. Aku mkn secubit pisang yg ezza bawak & xlama kendian aku muntah beriya xingat dunia smpai kena tedo letak pale dlm plastik muntah.. perut rasa mcm nak pecah huwaaaa! Dkt kul 12pg baru tedo dgn aman huhu.

Pelawat on tghari rabu [ikut turutan]:
  • Kak Mie- Thanks dtg, menapak dr chow kit tu huhu
  • Besan mak aku- dtg dr Sg Buloh. Dia ckp ptt anak jg mak tp ni mak jg anak.. kekeke!
Pelawat on ptg rabu [ikut turutan]:
  • Abe Mi [one of my sedara]-- dia ckp "kekampungan sunggoh family katil sebelah" huah huah huah.. ye mmg xdpt dinafikan.. VERY THE KAMPUNG TP BERLAGAK BIJAK TP BODOH.. wueksss!
  • Itek megik- rasa mcm nak tutup muka psl nya laki tuh dtg lawat, aku xpenah bukak hijab aku kat laki [since aku fully bertudung la], dah le keadaan teruk camtu isk3!
  • Kak hana- setelah 2 3bln xkontek psl nya aku majuk [ingt lg woo ayat dia yg sgt mengguris ati aku].. but it's ok le let gone be bygone :-) Skang dah ok heheh tp aku still usik dia dgn itik megik even dia xsuka.. ekekke mana tau xsuke tu yg suka esok2 kan? :D
  • Tengku7- tetiba muncul bwk sebakul buah kekeke. Terkejot le gak psl nya dia xde ckp nak dtg ke apa.. wat seperais le nih.. heheheh. Borak2 dgn mak aku psl org katil sebelah yg sgt annoying. Mcm2 lg lah cite eheh.
  • Ezza- mek yg dtg tiap2 ari tanpa jemu konon2 nak tgk sgt muka aku lps operate.. ape kes lak nih? miahahah. Mlm baru blk psl duk tlg mak aku settle pindah bilik.. hehe. Aku suroh dia belikan pisang kat aku.. ade ke ptt? :))
  • Emy- Mek ni lg la dtg dgn slumber gila. Tnya aku mcm2 psl sakit smpai aku dah xlarat nak jwb dah sbb ada soklan aku tatau jawapan. Baik tnya misi je.. hihi.
  • Juddin- lps emy ckp juddin ontheway, aku ckp "biar betol?". Xexpect pon pakcik ni nak dtg :p Slumber je nak amik majalah aku huhuu :D [dah le dtg paling lambat, blk paling awl plak tu ngaaa]
Tu je la.. kalo kurang layanan dr aku @ mak aku ke.. hrp maap la ye semua korang ;-)
Aku tau korang xselesa sbb sempit.
Mak aku siap pesan"dtg lagi yea?"
Ada yg angguk :))
Aaaa? Biar btol mak aku ni? Tuju kat sape aku tatau la.. kekekeke!
Thanks la sudi melawat, terubat la jgk jiwa raga :-)


Wednesday, 1 April 2009

Edisi Bkn April Fool [Kisah Benar]

Edisi Bkn April Fool [Kisah Benar]

Cam too tired le aku duk cite pasal dalam ward.
Sambung tahun dpn je la.. bkn ada org nak baca pon ekekek!

Aku mrh ni acceli, ada some of my frenz always keep asking me wif "stupid & unlogical question" whereas they know yg aku baru je "operate dlm perot" & got 7weeks MC".
Ndak je aku carut blk soklan2 dorg tu tp not nice le plak kan? Carut dlm ati je la :p

Contoh2 soalan lps xsmpai 2minggu aku operate:
  • "SAKIT X KENA OPERATE"-- dah xde soklan bijak ke nih? If nothing to talk.. just shout ur mouth.. don't asked me anything yg blh buat darah aku mendidih! Soklan maybe 2situation i tot. 1st situation: SEMASA OPERATE SAKIT KE X? Blh jgk kpd soklan bodoh psl nya masa operate tu DAH SAH2 LA AKU PENGSAN KENA BIUS, APA YG RASA SAKITNYA?! 2nd situation: SELEPAS OPERATE SAKIT KE X? Still soklan bodoh. Dah badan ko kena toreh dek menda tajam.. harus la sakit, xkan rasa nikmat plak.. hih geram weh aku!
  • ni kejadian baru 3ari aku kena operate. Soalannya- "SO NEXT WEEK JADI LA KITA GI WEDDING TU EH?"-- hello wake up.. whut r u thinking about? Aku bkn operate kat jari ke, idung ke, telinga ke, lengan ke smpai blh mkn2 ke wedding org! 1bln lps operate pon belom tentu2 aku blh jln2 dgn penuh bergaya huhu!


  • "DAH MASUK KEJE EK?"-- aku menjawab la jgk tp xde la aku maki, cuma jawapan agak keras le sket. Alangkan org kena chicken pox pon dpt MC berminggu2, ni kan plak "operate dlm perut yg blh diibaratkan mcm org beranak". Xpaham le aku? Bodoh2 aku psl sains & kesihatan pon.. tau la jgk siket2 huh!
  • "KO GI BOLING X MLM NI?" Whut type of question neh? Aku nak angkat lappy ni pon sesak napas, ni kan plak bola boling 5kg tu.. argh! Puhliz la pk rasional sket!
  • "ABISTU KALO BUANG JAHITAN, TERBUKAK BALIK LA PERUT KO?" Ya ampun, aku rasa lampi2 aku... lampi lg kwn aku sorg nih. Sbb dia pk JAHITAN OPERATE ni diibaratkan mcm jahit kain.. kalo bukak jahitan, terburai la kain tu. Aku jwb dgn keluhan je la, tau je la kalo aku maghoh kang.. org kecik ati pulak heh! Aku jwb dlm ati supaya aku lebih xsakit ati--> "HA AH YE LA, LPS BUANG JAHITAN TU.. MMG TERBURAI LE PERUT AKU, ABIS TERKELUAR USUS2 SEMUA TUH"


Ada beberapa soklan lg tp aku xingt & aku rasa mcm xmo ingt la sbb sakit ati bile diingatkan blk!
Aku pon hairan, WHAT THEY'RE THINKING ABOUT AA ACTUALLY?
Aku pon ada kwn kena operate segala bagai, tp xde la plak aku nak menanya soklan2 bodoh benor mcm gitu!

Hrp2 lps ni xde dowh yg tnya soklan gitu heehhe!
Tp kalo tnya "KO NAK ADIAH PE, KO NAK MKN PE" tu xpe hahaha!

Oh ye.. aku skang blh je kuar rumah tp aku xleh drive lg [i mean utk aktiviti2 xlasak mcm jln2 selow2 bersiar di tasik tu blh le.. nak ajak nengok wayang pom blh psl nya tgk wyg tu duduk je,...xyah lompat2 ke lari ke.. hahaha! Cik Ezza... marilah weekend ini kita merendut di GALAXY AMPANG, bwk mak aku tgk wayang skali.. KIHKIHKIH]