Thursday, 30 October 2008

Sakit Part 5 [HKL]

Sambungan....

1-2.15pm: Ezza mai lunch & solat kat umah aku.
Dia offer nak tlg belikan lunch.. hee makasih je lah,
karang aku tinggalkan kesan kat HKL lak :D
Aku just kirem milo ais!

2.50pm: Smpai HKL. Ezza drive keta aku ok!
Sbb nya aku mls nak drive ++ kut2 aku pengshan,
maklumla 3ari dah xmasuk any foods.
cilok gamba org lain punya.. hrp maklum.. huhu!

Mula2 aku ingtkan kena refer kat Rawatan Pesakit Luar je,
tp bila tnya kat kaunter.. dia suh gi kat pakar terus bila
tgk surat tu.

Tnya kaunter lain laks.. aku kena gi KLINIK PEMBEDAHAN AM.
Alamak aku dah gigil.. kena operate ke aku? ngee!
Tunjuk surat kat laki tu.. dia suh letak dlm raga.
In 10minutes.. there's no action from anybody!
Kompiyus aku.. bihtu where's my turn nya?
Lps tu baru ada org amik & reg.. oo gitu!
Dia suh isik detail segala & tggu 10min..
kena masuk bilik 6.

Masuk2 je terus suh baring.. huhuh!
Segala dokter2 & nurse duk borak kosong kat blakang,
tinggal la aku bodo2 baring 5 6min
[aku tido kang.. heheeee].
Pastu ada doc. pmpuan mai [legaaaa.. sbb kalo doc. laki malu le aku].
Dia cek ah.. dia tak puas ati..
dia panggey sorg lg doc. pmpuan.
Lps cek2.. dia tak puas ati jgk...
last2 doc. ke-3 mai.. ya ampunnn.. doc laki.. weh weh aku malu!
Rasa mcm nak tutop je muka.. haiyakkk!
Dah la cek bawah pewut.. wuwuwuw sensitip uuu!
[tp doc. tu anskem.. waghahaha]
Semua tnya soklan tak puas ati
"dah bape lama sakit, dah bape lama bengkak,
kencing ok ke, sejak bila perasan,
piyed ok ke x, beyak ok ke x,
mkn selera ke?" [aku sokmonya selera mkn,
dats y la lemak yg bnyak tu doc. ckp mcm *********].. hahaha!
uuu ape nihhhh... mmg mcm tu dr dulu la.
nak je aku jerit.. "doc2 semua.. itu lemak sy.. blh tak jgn kompiyus?"
huhu tp maleh ah aku.. bior la.. free je pon buat ct scan :p

Kuar bilik rawatan, lama ah plak tggu kat luar.
& ini la hasil2nya...
pesakit lg ceria dr org yg xsakit.. kakakakak!

4.15pm: Amik darah.. uuuu aku pandang tempat lain.
Lps settle.. aku tgk "makkk, bnyak nya dia curik darah aku"
Aku rasa mcm sengih2 blur tgk darah
[aku mana bley tgk darah.. aku fenin2 lalat]
4.30pm: Gi unit radiology laks utk CT Scan.
ala kecewanya, doc. dah abis office hour :-(
So 18/11 ni plak appointment.. gile lama!
Let it lah, sbb instinct aku 90% kata aku xsakit mende2 pon.. heheh!
Mak aku 2 3x dah calling2.. adeh super care pulok mak aku ni,
rilek aa.. aku dop rasa mende pom.
Ehe tp sekali jgk aa menitis air mataku bila
doc. kat HKL suspek aku sakit yg sama dgn doc. kat private klinik tu.
Tp xmo ah.. xbesh.. aku tak sakit pom selagi tak disahkan :D

So blk lah!
Xblk umah pon.. gi melantak dgn ezza & k.mie kat kg bharu.
Aku nasi 1/2 pon xabis + ikan keli + sayur.
Nikmat! Alhamdulillah dah xmuntah!

Blk ah, penat!
Xsmpai 1jam kat umah,
mak, makcik, pakcik & kazen aku dtg.
Uhuhu beriya suh aku masuk wad.. lerrrrr!
Xkompim agih, nak masuk wad mende?
Aku dop sakit kronik lah.. nak operate kut celah mana?
Kalo operate sedut lemak aku nak ah.. gegege!

Utk cik ezza erisa.. time kacih manyak2 eh?
Malu aku kat mu.. huuuu!
Nnti mu shushah2.. aku tlg mu plak.. peace!

Wednesday, 29 October 2008

Sakit Part 4 [Klinik Swasta Kali Ke-2]

10.15am: Decide gi klinik yg sama aku gi tu.
Asalnya nak mintak ubat tahan muntah & Mc je,
tp tetiba mulut aku kata nak jmpa doc. [oh gile.. berani dgn tiba2nya]
Ramai gile kat klinik.. semua muka toye je :p

10.50am: Masuk! Doc. pmpuan lak, alamak gile garang muka.
menggiggil2 aku explain sakit cemana.
Dia suruh aku baring.. tekan2 pewut aku.
Tetiba dia mrh "nape biarkan bengkak?"
haaa? aku dah kompiyus.. ape nih?
Dah pewut aku mmg bnyak spare tyre yg tebal.. mana ada bengkak2 deee!
Dia xpuas ati.. dia nak cek urine.
dia kata negatip.. wakakak suspek aku peknen la tu.
Aku nak peknen mende.. aku dop penah buat pom,
aku yg muka suci ni, bleh dia suspek sebegitu? :))
doc. kata urine xde apa2 [err 1st doc. aritu urine kotor.. err pelik pulak aku]
& dia kata kuar dr klinik ni gi wat ct scan terus.. hoh mcm halau aku je! =))
aku tnya nape kena scan? Aha bodos gila soklan!
Dia kata "ni mcm ada *********************" aaaaa?! Kejjutnya aku!
Nak percaya pon tak jgk sbb aku rasa dia tertukar dgn lemak aku.. hahaha!
Dia tnya aku nak refer sepital gomen @ private?
Ikut hati nak private, tp sape ah pulok nak byr?
aku ckp gomen so doc. tulis surat & haremjadehnya.. aku faham 4 5words je dlm surat tu.
Mmg btol aa ckp ezza,
doc. mmg ada secret handwriting supaya patience xfaham bila baca.. heh!
Aku minta MC.. pastu doc kata "tak bleh,
kang i bg mc.. u tak gi sepital plak"... ololo garang weh dokter nih!

Kena charge RM33.. lupa langsung nak mintak ubat tahan muntah.

Kuar tu sms ezza, inform aku disuspek sakit pe lak &kena CT Scan ASAP!
Dia kata nak 1/2day teman aku.... semata2 nak neman aku gi hkl.
Wah bajusnya.. makacih ye mokcik,
nnti aku blanja mu mkn ++ wyg RM5 kat galaxy ampang yg tertunggak dr tahun 2007 lg [huhu aku ingt jnji aku... lalala]

Smpai sini saje.. part 5 [di hkl] akan menyusul lg.. kihkih!

Sakit Part 3 [Hospital Ampang]

28/10 [Selasa]
Aku mmg bajet xmo kija pon, nak Mc~
K.mie & ezza advice aku gi Hosp. Ampang sbb xramai.
K aku decide gi situ ah alone.
[blh x org sakit gi hospital sorg2? Gile survive & independent.. ahaha]

7am: Mkn bahulu 1/2 & orange marigold tp muntah gak! :(

7.15am: Menggagau cari Hosp. Ampang sbb xtau jln pon!
Ikut kata hati je.. argh pusing2 ah pulok,
dah la peak hour org nak gi kije.. huhu!

8.10am: Sampai Hosp. Ampang. Lor jauh gile aa plak
aku park dgn Emergency, ye aa aku pon tatau!
Tnya ah beberapa org mana nak gi Emergency.
Ada sorg pakgad ni baik ah.. ckp elok2.
Ada sekor gad tu ya ampun dia bley jerit
"kat sini mana bleh wat rawatan pesakit luar!
Sini utk masuk wad & btol2 emergency je!
Xpe lah, pergi lah dulu tnya.. tp mmg tak blh!
Pergi sana.. tnya kat luar!"
Errkk ape ke kerek nak matinya pakgad tu?
Mana aa aku tau stupitttt! Huh!

So kuar aa tnya pakgad.. eh makgad
[pengkid.. hukhuk].. dia tunjuk arah lak.
Dpn tu skit..mmg emergency case tp xramai lah.
Tanya information kaunter..
dia tnya & ckp leklok "adik sakit apa,
dah brapa lama &sini kalo btol2 emergency je dik,
kalo ada referring letter dr doc. swasta baru kita amik"
Ooo ok lah aku ckp.. kecewa la jgk kan,
aku dtg nak wat rawatan pom, bkn sesuka ati mak kucing aku.. iskkk!
Blk ah.. tak jmpa jln ah pulok, sengal!
9.15pg baru smpai umah.. ekekekek!

Blk terus pengsan sbb letih sgt smpai 9.45pg + kelaparan,
kalo mkn pon harus la kuar blk!

Tp apa2pon aku mmg nekad le nak gi klinik or hospital,
sbb nya aku perlukan MC & ubat lain sbb aku muntah!
Kang kalo aku EL.. bos aku xcaya lak.
Dah le aku ni slalu nya EL &
dah le lg aku baru 4bln aku jd PA kpd bos aku,
kang dia ingt aku staff bermasalah laks.. huks!

Situ je la kut.. sambung part 4 plak... ekekek!

Tuesday, 28 October 2008

Sakit Part 2

27/10 [Isnin]
2.15am: Doc. tnya sakit apa!
Aku cite la bla3! Then doc. test urine. Katanya kencing berdarah & kotor,
dia suspect batu karang & dia suh wat x-ray kat hospital kalo sakit lg esoknya.. isk!
Aku meninggalkan kesan muntah di klinik itu, ahhaah!
Abih la RM76 for 3medicines.
Mmg sakit tak hingat ah time tu.. muka toya je!

2.45am: smpai umah. Si ezza offer tido kat umah aku,
kut2 aa jd apa2 kat aku kan?
aku ckp xpe la.. hehehe malu la aku beb,
aku maleh nak nyusahkan mokcik ezza.
Next time la aku nyusahkan dia lg.. hikhik!
So dgn azabnya blk mkn ubat segala, but still sakit!
Rasanya kul 4 baru aku tido!

7.30am: sedar. Still sakit pinggang tp kureng dah.
B4 mkn ubat kena ah mkn dulu sbg alas. Ala xde foods la plak.
Nak xnak mkn sumi 4ketui baru mkn ubat.
Hohhh xsmpai 20menit, dah muntah blk.. huhu sedey aku!
kembali sakit & mls dowh aku mkn ubat, membazir je!
Sambung tedo!

11.45am: bgn bertenet.. ekekek sengal lak!
Just bitau kat dak2 forum aku nak join kenduri sbb nya,
aku dah jnji kan? :D

12.30pm: bertolak ke umah k.sri.
Tired actually nak drive tp ku gagahkan jua.
Park keta kat umah k.sri then tumpang keta dia.

1pm-2.15pm: kat wedding najem @ ampang.
Kengkawan semua tnya aku cemana aku blh lps ke kenduri ni
even tgh sakit. Ehehe ala aku ni mmg jenis xreti duk diam la :D
Aku mkn sikit je kut muntah.

4.40pm: Bertolak ke rumah ezza utk teman dia gi open house depavali.
Actually time tu rasa mcm xlarat sgt2 dah.. rasa mcm xmo gi,
tp kang ezza mrh aku lak :p
Dgn jayanya aku meninggalkan kesan muntah di rumah ezza lak =))
Gi open house deepavali.. mkn nasik beriani dgn sesungguh.. ahahah!
Xsmpai 20min.. bluekkk muntah lak dlm keta ezza.
Seb baik aku bwk plastik... jd mcm bubur lambuk lak.. wakakak!
Si ezza pon muntah.. adoyai =))

7.15pm: Melepak kat umah ezza sbb aku penat sgt ah.
Duk buli2 Ayu.. ngaaa!
Pastuh mkn eskrem ezza!
Boring ah then decide nak kuar dgn k.mie.. gila xgilanya aku!

8.50pm: Smpai umah k.mi..
xsempat slm.. terus meninggalkan kesan muntah eskrem.. wagahaha!
Gila mmg xde makanan langsung dlm bdn aku!

9.10-10pm: Melepak kat tmn tasik titiwangsa.
Xde motif! Aku pon lemah je.. tp ada hati nak berjalan.. weks!
Then aku ajak mkn sbb aku lapar sesangat!

Mkn nasik bubur kat kg bharu.
Xabis!
Lps mkn, anta k.mie ke umah then tetiba rasa mcm nak muntah.
Smpai parking apartment ezza.. aku muntah kat longkang parking tu.. wakkaka!
Bnyak jg tempat aku meninggalkan kesan eh? :D

Drive blk umah dgn tak laratnya.
Sambung muntah.. huhu sedeyh aku!

Penat!

Monday, 27 October 2008

Sakit part 1

26/10 [ahad]
Just melepak2 kat umah then tetiba pinggang rasa sakit kul 9lbh.
Wat cam biasa ah.
Tup2 kul 11lbh rasa sakit amat2 xblh nak ckp.
Duduk/berdiri/mengerekot/baring.. mmg sakit!
Mkn ubat tahan sakit seketui tp still sakit.
Cuba tedo.. mmg xleh tedo!
Aku rasa mmg nak ngadu aku sakit,
tp ntah le pd siapa.
Karang aku ngadu ntah pd siapa2, aku kena mrh laks!
Ingin aje ku sms kwn baik, tp ntah la,
aku rasa tentu dia pk aku ni siapa nak ngadu2 segala?
Segala perlakuan sdh nyata xsudi lg.. xpe lah! :-(

Maka tetiba tgn aku sms Hilmi Eksp
Thanks la melayan aku yg tgh sakit ni,
bg kata2 yg bleh aku bertahan.
[heh bkn nak jatuhkan saham hilmi,
but aku just nak say thanks,
sbb nya hilmi bkn la slh sorg bespren aku..
tp amik berat kwn2 dia nih-- aku pon slalu buli hilmi.. hikhik!
huuu meh jd bespren aku meh] :D


27/10 [isnin]
Dkt2 kul 1 aku sms ezza kata aku nak nyusahkan dia utk amik aku &
anto aku ke klinik [sbb nya cik kak ellie osmet aku kat kg time tu].
Si ezza kata ok before dia tedo.
Aku lmbt bls sms dia sbb aku bertapa dlm toilet duk muntah.
Rasanya mmg lebih 5x aku masuk kuar toilet utk muntah.
Dah la pinggang sakit yg amat! Skirt abih basah tp aku xtukar2.. xlarat weh!
Then ezza sms lg kata baik gi klinik sebelum teruk,
so aku bls OK dtg!
Gila la kan sakit smpai xbuleh drive?!
Xpernah terjangkau fikiran aku akan sakit camni! :-(

1.45pg ezza dtg amik kat umah.
Punya ah susah cari klinik 24jam..
kat tmn permata xde, kat tmn melawati xde.
Last2 gi kat setiawangsa.
Time tu sakit pinggang mmg xingt dunia dah.
Aku pergi pon pakai baju basahan kat umah & skirt je.
Seb baik bkn skirt atas lutut, kalo dok.. malu le aku :p

So gi lah Klinik Famili Dr. Wan Kamariah Sdn. Bhd.
Time tu 2pg.. huhu 1st time aku gi klinik 2pg!
Mmg muka aku sgt teruk dah time tu menahan sakit!
Abis la kemachoan aku.. ekekekke!

Erm sambung lain ah yg jumpa doctor tu.. ekk? ehehe!

Friday, 24 October 2008

Something 'Bout Maself Part 1

Haa xde motif jgk la.
Just a little bit bout myself...
maybe u wanna know bout me huh?
Ok i'll tell my NOT REALLY SECRET life/attitude.. kekekek!
  • UNCOMMUNICATIVE when lepaking2 wif other fren sgt la pendiam tp kat blog seems talkactive je.. hihi [ada dah kut kwn2 yg bosan asyik tegur aku diam sgt. Erm if u r my fren, terima je la aku camni.. bkn xpernah aku mencuba utk bercakap bnyak tp tak blh dah] :-) But dgn certain2 fren, aku ckp bnyak gak.. depend la dgn siapa.. ekekek!
  • PUNCTUAL. I will leave if u're late more than 15-20minutes. Who cares?!
  • HOT TEMPERED.. hah hah hah
  • GARANG - dgn kwn2 yg garang.. aku automatic TAK GARANG LANGSUNG! :))
  • BRUTAL / KASAR.. mencuba utk menjadi seorg yg supan.. but failed :-(
  • MANJA- uh malu nak ckp ekceli tp aku jarang ah tunjuk sbb nya certain2 kwn aku sgt manja & it's seems soooo gedik.. ouch.. xbleh blaa aa aku tgk! So before org benci aku sbb gedik2 manja, i'm refuse to show it babeh :D
  • MY BIG AMBITION- have my own shop. Not sure lg whut type of biz tp ni mmg cita2 aku tp aku can't stand it alone la. InsyaAllah kalo ada rezeki.. soon :-)
  • SUSAH SENYUM- even aku senyum skalipon, org ckp aku xsenyum.. pelik tul! Ke pasai aku xde urat senyum?
  • SENSITIP- hee
  • CPT MAJUK- wakakakak sori la guys, aku cuba utk tidak cpt merajuk ek? :D
  • SUSAH RAPAT- bkn xmo berkawan tp kalo kwn2 ajak kuar then aku menolak.. meaning aku xbley masyuk aah tu :D
  • SERIOUS- try to disable this feel tp xbuleh gak :p
  • DEGIL- itam kata aku itam le, putih kata aku putih la.. don't u never ever change it to pink!
  • CPT KESIAN- kalo tgk something sad, mesti nangis
  • NERVOUS- bila nervous, aku sakit perut dgn tetiba & nak membuang.. hahaha & peha belah kanan aku sejuk dgn tiba2nya.. weird kan?!
  • KURANG SABAR- package dgn HOT TEMPERED & GARANG. Aku nak semua benda clear quickly & smooth.
  • PEMALU- ahahha selalunya bila aku bercakap, aku larikan anak mata aku pandang lain.. kalo xcaya, meh borak face to face dgn aku.. lalalaa!
Itu je kut.. part 2 [suka],
part 3 [suka/benci] :p

Sekian!


Wednesday, 22 October 2008

Xde motif


Saje ah aku tepek gambo ni sebenornya :D

Sangap.. aku yg dop beh!

Sunday, 19 October 2008

Open house 19/10 [Ahad]

Open house utk ahad plak kat umah Nuar a.k.a silentwolf @ jln dagang, ampang.

Ingt nak gi la bersama2 dgn mana2 geng boling kan,
tp apakan daya,
sorg pon xde ajak gi saing dgn dorg,
even sebelah ptg tu aku mmg pree yg amat2 & melepak shj di rumah.
Nak wat cemana, aku ni bodoh boling.
Siap kutuk2 aku lg kat umah nuar.. hoo xpe lah aku sedar le diri.

Posing dulu b4 mkn.. [maz, wife abe, abe mendukung umar & maself]

Maka aku decide pergi dgn maz yg bkn bdk boling.
Seb baik maz bermurah ati nak dtg,
sanggup redah jem dr putrajaya, hanya ko je yg memahami.
kalo maz xdtg.. bodo2 cam org bangang je la aku gi open house sorg2!
Maz tggu aku kat flamingo & gi bersama.
Sesat barat lah sikit.. muahaha but then, jumpa gak! ;-)

Aku mendukung umar.. uh budak tecit tu.. geram akooo! :D

Dtg2 tu, tggu abe smpai, adoi lapar.. lambat sgt! :D
Antara menu: sate kajang, kek lapis sarawak, laksa [aku tak sure la laksa penang ke, laksa johor ke.. aku hantam sajalah], mee kari, sirap... err apa lg ek?
Short term memory lost.. aku xingt apa lg menunya :p


Sessi picisan

Lepak2 & borak2 smbil mkn.
Aku duk situ dr 6.30pm-8pm.
Blk tu pon sbb mak aku call suh blk..
mak aku mmg xleh dgr "kwn2 boling".. dia agak anti la sikit,
sbb mak aku ingt bdk2 boling laki tu.. semua bf aku.
Adoi funny!
Aku heartless.. warghahaha!

*ceritera*
- pembohongan maz tak jd. Maz nak hide identity kat nuar yg dia bkn bdk BDN.
Ehehehe he can trace u tp nuar tak sure btol ke x? hihi!
- abe yg mengantoikan siapakah maz.. wahahha!

Saturday, 18 October 2008

Open house 18/10 [Sabtu]

Fuh 2hari weekend ni dipenuhi jemputan open house,
tp xdpt gi semua la.

Sabtu [18/10]
1. Open house kazen @ kota kemuning hills shah alam.
Ikut ati mls nak gi sbb aku bkn tau s.alam tu,
gi pon aci redah je.. huhu!
Rupa2nya senang je cuma dlm tmn tu la berbelit2 sbb memasing umoh besor2 gedabak,
jln plak beratuih2 lorong.. huhu!
1st sekali sesat masuk kat Golf Club.
Ada ke ptt security tu ckp THIS IS GLOF CLUB!
Hah, jadah apa GLOF tu? Memula aku blur,
then tgk keliling.. baru nampak sign board GOLF CLUB.. ciskek ahh bangla tu! :p
Last2 suruh kazen sorg lg mai amik kat petronas!
Agak berbelit2 lg umahnya,
dlm area perumahan pom ada roundabout kecik, adoyai penin pale aku.12.15pm smpai, tak ramai lg la!
Fuh mcm nak wat kenduri je siap meja & kusi chantek.. hukhuk~
Salam2 semua, baru mkn.
Gila manyak foods.
Antaranya nasi minyak, rendang ayam, dalca, laksa penang, kue tiow goreng, roti canai,
pulut apo ntah, currypuff, pai buah, ayam bakar, kambing bakar & beberapa lg yg aku xingt sbb aku xmkn sbb nya lg..
aku ada open house lain pastu :D

Antara menu

Tadaaa.. nampak tak seekor kambing yg dipanggang tu? Sian dia kan? Huhu!

Ni antara 2pupu aku yg diarahkan menjadi gadis bunga [bkn la bg bunga pom.. bg gift la utk kanak2.. ehehe]

Lps mkn lepak luar.. gila panas, aku dah buat muka herot dah sbb mana buleh panas aku ni,
karang aku migrain.. mula la nak jerit kat org!
So decide masuk umah.. fuuuu legaaaa rasa aircond, rasa mcm nak tido je.

Sempat skodeng dr dlm bilik. Blakang umah adalah padang golf

Melawat segala ceruk umah, ingt nak lepak swimming pool,
ada org aa plak.. malu la i :p

Ngintai dr bilik mengaji plak.. swimming pool

Pastu round2 lg, ingt nak aa amik terletaknya cctv,
tp muka aku la plak yg masuk sekali.. huhh xbley,
snap gamba lain ah :D

Snappy gambo kat entrance umah.. ada ikan di bawah itu!

Mak aku suruh tggu makcik aku dr seremban.
Oh tidak! aku mmg xblh tggu lama2,
sbb hangen aku ni slalu je lintang pukang!
Maka decide blk la, meninggalkan rumah yg sgt best itu.


Inilah jln yg aku ptt gi yg buatkan aku sesat barat tu.. huu!

Ketika mau pulang, sessi petang ah ramai segala mak nenek
org besau2 dtg.. driver anto dpn umah je,
then yg turun fenuh bergaya.. pergkkk,
aku cpt2 blah.. malu la aku.. huahuahua!
[oh tiada gambo aku la ye sbb memasing bz.. huuhu]

Open house 2

Ketika pulang.. ini lah hasilnya!
Jln jem gila!
Hangat je ati aku.
Dah la aku mmg moody dr selasa lps lg,
menambahkan moody aku je! X(
Sejam lebih gak aa baru smpai umah.. huhh!

From left [mak k.hana, my mom, maself & k.hana]

Blk solat zuhur luh pastu gerak ke umah k.hana dgn mak aku kat sri gombak.
Jln tak abis2 jem.. jiwa aku sakit!
Menunya meehun soto & air sirap manis gile.. adoiii!
Duk dlm sejam lebih pastu blah.
Aku pom xckp manyak ah sbb jiwa aku xstabil lg,
tgh sakit ati.. huhu!

Open house 3!
Sepatutnya gi umah cik bintang @ pj,
tp bender telah meninggalkan ku lalu pergi bersama juddin yg bkn lg sparring partner ku
[sbb dah sparring dgn finis kan.. warghahaha].
Mungkir jnji la nih!
As i said before,
aku xpenah pom naik pree.. aku byr la!
Kata suruh aku tggu kat federal highway,
aku blh gi la.. bkn aku xgi!
Aku dah siap iron baju semua tahu?
Dah aa bender suh aku pesan kat judd tepom dia blk [sbb hp kena bar],
aku sms jgk walau aku mls,
last2 aku ni jd picisan je!
~majuk mode~

Wednesday, 15 October 2008

Relevenkah?!!!

Relevenkah pakai selipar bodo2 ke opis?

Hurm aku ni sebenornya bnyak memerhati aa kan.
Kat opis aku ni ramai la jgk staff2 wanita hanya memakai selipar flat spt gambar di atas,
as example la~
[haip gambo tu mmg selipar aku tp pakai utk aktiviti tak rasmi]:D

Releven & sesuai ke weh pakai slipar tu gi opis?
Xkira apa jua jawatan ko [dr pegawai ke, p.a, kerani cabuk @ kuli batak sekali pon],
HARUS la jg imej!

If ko student, aku xkesah pom pakai camtuh.. sempoi!

Contoh je ni, bkn high heel aku ok? :p

Buleh je nak pakai slipar camtuh, tp dlm opis je la.
Sbb nya if client dtg.. dorg mesti la tgk kan.. mesti dorg pk
"ape la staff gomen mampu pakai sliper camtu aje ke?" hohoho!
Nampak cabuk sgt le beb!

Bkn kain tudung bawal aku, aku amik kat tenet.. kalo tuan gambo ni tau, mampuih aku!
Tp xde wat apa2pon.. as example je! :-)

Pastu kain tudung bawal tu ada yg dah berbulu.. aduiii lahhh!
Yg buruk2 tu xyah aa pakai.. hehehe!
[even kain tudung bawal murahan gile pom aku buleh trace.. hoihh ape la aku ni]

***aku pom bkn la bajus sgt pom.. kdg2 dtg time mls, sempoi amat le aku.. cuma aku particular bab2 foot wearing & tudung je la.. walau aku pakai
selempang [aku xreti pakai tudung actually],
yg penting tudung aku xberbulu... huhahahihihi larikkk lagikkk***


Sila jg imej anda! :D

Tuesday, 14 October 2008

Quote Komen speedo

Quote ayat2 speedy gonzales: "woi fidelina..aku sepanjang seminggu kat KB, hampir tiap2 malam aku gi KB Mall.kejap2 gi KB Mall..aku makan kyros kebab...dan sempat la ada satu malam tu makan A&W. kalu aku jumpa korang time tu, mau gamat kan? pesal la tak terserempak ngan korang kat situ. si fit tak bawak anak ngan laki dia ke masa jumpa korang tu? atau perasan single jap time tu? muahahha..mau aku kena penampo ngan fit kalu dia baca statement ni..wakakakaka!"


Dear speedy gonzales:

Loh awatnya mu dok kabbo kat aku?
Ampeh tul lah!
Kalo idok.. buleh le aku pi umah nenek mu & mu pon blh mai beraya umah aku!
9hari aku duk kg tahuu?
Mu blk dgn apo? Terbang @ kura2 di atas2 jln?
mmg pon.. kazen aku tiap2 ari gi kb mall.. ape yg besh pon aku tatau la!
Aku gi situ mati kutu.. ahahah!

Fit xbwk anak dia le, time keje tu :D
Agak2nya kalo time xkeje pon,
dia tak bwk laki dia.. kut2 aku ngurat.. wahahaha
seb baik la fitriyah buta it.. dok tau mende2 pom psl blog.. sedap tak aku kutuk dia? =))
Bak mai blk nomo hp ko, hp celcom aku ghosak.. ampes tul!

Monday, 13 October 2008

Way Back To KL

7 Oktober 2008 [Selasa] menuju pulang ke KL dari Kota Bharu bermula 7.20pg ditemani mami.
Aku packing brg mlm sebelum bertolak, maka ada la yg tertinggal.. besa la aku ni suke sgt wat keje last menit.. hihi!
Ini sahaja brg2 aku ok?

Beg merah [makeup/obat/toiletteries], paperbag [mags/novels/beskuk ry], beg sandang biru [laptop] & beg LV [baju la apo lg] :D


Tadaaaa inilah brg2 mak aku [ngalahkan brg aku.. kakakaka].

Beg paling kanan tu makcik aku punya, numpang sekaki.. huhu]. Mami bwk mcm2 aa.. ikan/ayam/ikan kering/beskuk ry/karipap/buah.. ntahla.. mcm2 la isk3!

Setelah pengisian dibuat.. ini lah hasilnya

Hasil dlm keta [plastik besar tu teddy bear kazen aku.. adoi la]

Benti brekpes kat Merbau Chondong [1st time aku dgr ok], kat kelate la lg ni,
dlm kul 8.10pg camtu.
Mkn nasik kerabu & teh o ais.. sedap gila ok air dia :D
Then tapau meehun goreng laks.

Nasi kerabu & teh o ais

Then kul 10lbh benti kat R&R g.musang.
Yuck teh ais tak rasa hape.. cisss, buat air melepaskan batuk di tangga je.. huhu!

Then meneruskan perjalanan yg kdg2 menyakitkan ati.
Taw2 aje la aku kan sentiasa hot tempered time drive.
Hampir eksiden pon ada.. aku cucuk keta dpn pon ada.. huhu!
Tp apa2pon selamat smpai kat KL kul 2.30ptg.
Bnyak la jgk keta masa perjalanan tu.

Total duit minyak return KL-KB-KL ialah RM140 + tol RM16= RM156.. arksss!

Thn dpn mcm mls drive tp brg bnyak ah kalo naik flight, maleh tul aku!
& sorry lah aku takkan naik bas @ train.. dah bertahun meninggalkan 2benda alah itu.. eheh!

-end-

Sunday, 12 October 2008

Membeli Belah Di Tingkap [brg keperluan]

Xde keje!
Window shopping [bkn la shopping sgt pon,
sj membeli brg keperluan.. hehe]

Alas tempat tedo [mak aku nak guna ni]

Gi kafor, nampak benda alah ni.
Padahal toto dah ada 2, ehe sj je..
sape2 nak mai.. xde le tedo atas tikar je :D


Kemeja itam [sj snap herot, utk tunjuk line merah yg chantek itu] :p

Gi JJ w.maju laks.
Adoi apehal pulak aku berkenan kemeja itam nih?
Which is lama gila aku membelek2nya, hati kata berkenan!
Maybe sbb ada line merah tu kut :p
Mak aku la suwuh beli.. aiyak.
Tp kena la pakai dgn blazer.. kerana kemeja ini agak fit.
[aku malu weh pakai baju fit2 ni,
aku xbesa.. ye le sbb aku pom gemukkkk.. baik la aku ngaku kan? hahaha]


Penyangkut baju [bkn baju ok.. huhu]

Beli pulak di keramat permai.
Memula nak beli almari tp memandangkan space bilek aku yg kecik
[idokla kecik.. tp ada tv, katil, lemari baju 2, rak buku 2, rak makeup 1,
lappy 1, tempat penyidai towel1.. maka xde space la kan],

decide beli ni aje la.. tggu aku penuhkan baju je.. huu! [baju tak bnyak pom,
kehendak nak beli penyangkut baju aje lebih.. sbb nya aku mls nak lipat.. gantung lg senang] :D

Kain tudung beli di kota bharu
Aku tataw la apa penyakit aku ni.
Aku mmg xbuleh tgk kain tudung,
mesti gatal tgn nak beli.
Tudung2 pilihan aku.. entry lain aa plak aku cite :D

Bedak baby [walaupon aku dianggap tak baby lg] =))

Ni pon penyakit aku.
Aku xleh pakai bedah wangi2.
Muka xyah wangi pom xpe,
asal body aku wangi udeh.. dok gitu? :D
Aku gi mana2 bawak bedak ni sundirik.. blk kg pom aku bwk!

Sekian aje entry membeli belah brg keperluan :p

Saturday, 11 October 2008

Resdung

Hah bila penyakit aku mai,
mmg parah le idung aku ni smpai merah bengkak segala!
Bersin tak henti2 + menggaru tak ingt dunia.
Rasa nak cabut idung pon ye jgk, huwaa!
Mata pon jd mcm sembab & pedih.
Rokok resdung

Maka aku decide buat mende alah ni setelah sekian lama xbuat.
Gi kafor, beli 5batang [rm10 je].. yg dlm kotak tu dah lain punya,
which is rokok lain.. ehe!
saje simpan kotak.. ekkeeke!

Hasil2 'kumbahan' slps me'rokok'kan muka.

Setelah me'rokok' kan,
maka hasilnya adalah spt gambar di atas!
Lps buat, penuh putih2 dgn hama muka aku.. huhuh~
Ni pon still gatal lg.. aiyo~

[jgn pandang enteng pd resdung] :-)

Raya lagih

Seriyus aku kompiyus this year xde bebudak dtg beraya mintak duit ry!
Aku dah siap isi 2hinggit sesiap.. xde pulek yg dtg.. isk3!
Thn lps tak cukup laks.
Agaknya previous years kasi RM1, dorg xnak kut?
Siap ngomen dpn2 kata "singgit je bg?!" hek enen,
seb baik bg je.. aku shipang kang.. huhu!

Duit ry yg dah siap buh dlm sampul.

Siap tempah sampul UPIN & IPIN lg tu.. tp utk certain2 kids je dpt.. tehehe!

Ni la gambo yg aku mms kpd rakan2 supaya senang nak dtg umah. hahha tp segala plan xjd.. aiyahhhh!

Kelihatan mami sedang shibuk menyiapkan makanan utk para tetamu kehormat.
Bwahahah kehormat lah sgt kan? :D

Sedara dr belah mak. Ni raya ke-3.. aku dah tak pakai baju raya.. huhu!

Ahahah entry bosan!
Xde gambo len la!
Takkan nak tunjuk aku pakai baju ry biru tu je,
bosan la kan?

Gambar raya lain blh tgk kat fotopages aku ye? :D

Sekian!

Friday, 10 October 2008

Aidilfitri 2008

Masih bln Syawal!

Raya pertama
[1st time beraya tanpa arwah abah] :-(

- solat idulfitri @ masjid telipot kb
- beraya di rumah pakcik di jln raja dewa kb [mkn nasik dagang]
- blk umah menyiapkan apa yg ptt, xsempat amik gambo.. dah ada org beraya, xpe rezeki :-)
Lps mereka blk baru salam mintak maaf & bg duit ry [xde la duduk & salam mcm tggu queue tu.. heheh] & snappy2 gamba lak
- menu: nasi dagang, ikan tongkol, ayam, sup tulang, telur rebus, dalca, mix fruit, air oren, kek batik, kek span, beskuk ry
- lps zuhur ramai sedara dtg smpai aku nak snap gambo pon xsempat, adoi!

Bersama mak, makcik & 4kazen

Kuch2 hota heiiii di padang laman umah

Antara menu


Raya ke-2
- beraya @ umah sedara belah mak kat ketereh kelate
- nasik lauk kampung.. pergh gile sedap nih.. naik le berat aku.. ekkkek
[menu: ayam goreng, nangka masak kuning?, ulam2, sambal belacan, budu & apo ntah lg xingt termasuk air sirap yg manis gile.. sakit pale aku minum.. uks]
- blk umah tggu kwn2 dtg tp sorg pon xdtg :(
- mlm kuar jln2 cari mkn dgn family kat stadium kb [ooo saat ini membuatkan aku sgt hangen: akan diceritakan di next entry]

Tak sabar nak mkn nih [baju raya purple tu la mak aku ckp xcantik.. uhuu sobbb mahal tu aku beli!] :-(

Kazen aku yg baju putih tu slalu enterprem kan? =))


Raya ke-3
- melepak sahaja di rumah sambil tggu tamu dtg
[kwn2 aku ckp nak dtg, still xdtg2.. majuk le aku wei korang!]
- menu: roti jala, sate

Raya ke-4
- beshpren masjid since umur 5thn [uhu dulu2 aku alim.. skang je mcm setan] =)) dtg
beraya dgn hubby nya. Baru 2bln kawen.. eheh sengal2 jgk laki dia! Buleh la masyuk even
laki dia ustaz rock [aku harusla takmau cari ustaz.. gile ape.. pangai aku cam hape ntah.. haks]
- anta makcik aku ke airport menaiki air asia, turun klia blk seremban
- gi tesco dgn mak
- mlm nya pi beraya umah beshpren masjid aku di kubang kerian kelate

Raya ke-5
- gi tabung haji mak simpan duit
- aku gi asb [simpan duit ye, bkn kuar duit] :D
- lepak KB Mall [seperti previous entry]

Raya ke-6
- shopping dgn mak.. huahuahua aku tipikal perempuan, biasalah shopping,
cuma sifat aje tidak keperempuanan :D
- gi pasaraya ceria sengsorang cari jeans [haruslah aku gi sorg2,
memilih selai pon dkt 1jam.. aku snd pon berpeluh.. peh!]
- gi psr mlm wakaf che yeh.. bosan! Ntah apa yg dorg agung2kan sgt pon aku tatau!

Oh mcm tak beraya je aku kan?
Ntah.. bosan kut, seriously bosan! :p