Friday, 10 October 2008

Aidilfitri 2008

Masih bln Syawal!

Raya pertama
[1st time beraya tanpa arwah abah] :-(

- solat idulfitri @ masjid telipot kb
- beraya di rumah pakcik di jln raja dewa kb [mkn nasik dagang]
- blk umah menyiapkan apa yg ptt, xsempat amik gambo.. dah ada org beraya, xpe rezeki :-)
Lps mereka blk baru salam mintak maaf & bg duit ry [xde la duduk & salam mcm tggu queue tu.. heheh] & snappy2 gamba lak
- menu: nasi dagang, ikan tongkol, ayam, sup tulang, telur rebus, dalca, mix fruit, air oren, kek batik, kek span, beskuk ry
- lps zuhur ramai sedara dtg smpai aku nak snap gambo pon xsempat, adoi!

Bersama mak, makcik & 4kazen

Kuch2 hota heiiii di padang laman umah

Antara menu


Raya ke-2
- beraya @ umah sedara belah mak kat ketereh kelate
- nasik lauk kampung.. pergh gile sedap nih.. naik le berat aku.. ekkkek
[menu: ayam goreng, nangka masak kuning?, ulam2, sambal belacan, budu & apo ntah lg xingt termasuk air sirap yg manis gile.. sakit pale aku minum.. uks]
- blk umah tggu kwn2 dtg tp sorg pon xdtg :(
- mlm kuar jln2 cari mkn dgn family kat stadium kb [ooo saat ini membuatkan aku sgt hangen: akan diceritakan di next entry]

Tak sabar nak mkn nih [baju raya purple tu la mak aku ckp xcantik.. uhuu sobbb mahal tu aku beli!] :-(

Kazen aku yg baju putih tu slalu enterprem kan? =))


Raya ke-3
- melepak sahaja di rumah sambil tggu tamu dtg
[kwn2 aku ckp nak dtg, still xdtg2.. majuk le aku wei korang!]
- menu: roti jala, sate

Raya ke-4
- beshpren masjid since umur 5thn [uhu dulu2 aku alim.. skang je mcm setan] =)) dtg
beraya dgn hubby nya. Baru 2bln kawen.. eheh sengal2 jgk laki dia! Buleh la masyuk even
laki dia ustaz rock [aku harusla takmau cari ustaz.. gile ape.. pangai aku cam hape ntah.. haks]
- anta makcik aku ke airport menaiki air asia, turun klia blk seremban
- gi tesco dgn mak
- mlm nya pi beraya umah beshpren masjid aku di kubang kerian kelate

Raya ke-5
- gi tabung haji mak simpan duit
- aku gi asb [simpan duit ye, bkn kuar duit] :D
- lepak KB Mall [seperti previous entry]

Raya ke-6
- shopping dgn mak.. huahuahua aku tipikal perempuan, biasalah shopping,
cuma sifat aje tidak keperempuanan :D
- gi pasaraya ceria sengsorang cari jeans [haruslah aku gi sorg2,
memilih selai pon dkt 1jam.. aku snd pon berpeluh.. peh!]
- gi psr mlm wakaf che yeh.. bosan! Ntah apa yg dorg agung2kan sgt pon aku tatau!

Oh mcm tak beraya je aku kan?
Ntah.. bosan kut, seriously bosan! :p

5 comments:

CottonBud said...

eh raya la tu namanya mek deidaa...

kak izan kat KL jugok nih... ada ye dylela? alhamdulillah. takpe, kak izan bawak gi fotostat aje la. boleh tak? kak izan nok jupo deidaa kat mana eh? ehhh hello hello kak izan jek la boleh? mana nak boh phone number ni? takkan kat sini kot? deidaa contact thru my email ye? pesonavilla2005 at yahoo dot com.

CottonBud said...

bagi ur phone number la dlm email tu. nanti kak izan contact.

cik bintang said...

luasnye laman umah anda..
teringin lak sye nak bercuti
dirumah anda..

huh jeles.. :P

deidaa said...

Ok kak izan.. sy emel doh no. hp sy tu.
Bila free kito jupo deh? :D
Sy duk keramat.
Kak izan duk manno?

-cik bintam- uhuh luas ke?
biasa la umah kg :D
marilah berjalan2.

CottonBud said...

deidaa, kak izan dok ulu kelang jek haaa, belakang zoo. nanti kak izan call. thx aaaa.