Monday, 27 October 2008

Sakit part 1

26/10 [ahad]
Just melepak2 kat umah then tetiba pinggang rasa sakit kul 9lbh.
Wat cam biasa ah.
Tup2 kul 11lbh rasa sakit amat2 xblh nak ckp.
Duduk/berdiri/mengerekot/baring.. mmg sakit!
Mkn ubat tahan sakit seketui tp still sakit.
Cuba tedo.. mmg xleh tedo!
Aku rasa mmg nak ngadu aku sakit,
tp ntah le pd siapa.
Karang aku ngadu ntah pd siapa2, aku kena mrh laks!
Ingin aje ku sms kwn baik, tp ntah la,
aku rasa tentu dia pk aku ni siapa nak ngadu2 segala?
Segala perlakuan sdh nyata xsudi lg.. xpe lah! :-(

Maka tetiba tgn aku sms Hilmi Eksp
Thanks la melayan aku yg tgh sakit ni,
bg kata2 yg bleh aku bertahan.
[heh bkn nak jatuhkan saham hilmi,
but aku just nak say thanks,
sbb nya hilmi bkn la slh sorg bespren aku..
tp amik berat kwn2 dia nih-- aku pon slalu buli hilmi.. hikhik!
huuu meh jd bespren aku meh] :D


27/10 [isnin]
Dkt2 kul 1 aku sms ezza kata aku nak nyusahkan dia utk amik aku &
anto aku ke klinik [sbb nya cik kak ellie osmet aku kat kg time tu].
Si ezza kata ok before dia tedo.
Aku lmbt bls sms dia sbb aku bertapa dlm toilet duk muntah.
Rasanya mmg lebih 5x aku masuk kuar toilet utk muntah.
Dah la pinggang sakit yg amat! Skirt abih basah tp aku xtukar2.. xlarat weh!
Then ezza sms lg kata baik gi klinik sebelum teruk,
so aku bls OK dtg!
Gila la kan sakit smpai xbuleh drive?!
Xpernah terjangkau fikiran aku akan sakit camni! :-(

1.45pg ezza dtg amik kat umah.
Punya ah susah cari klinik 24jam..
kat tmn permata xde, kat tmn melawati xde.
Last2 gi kat setiawangsa.
Time tu sakit pinggang mmg xingt dunia dah.
Aku pergi pon pakai baju basahan kat umah & skirt je.
Seb baik bkn skirt atas lutut, kalo dok.. malu le aku :p

So gi lah Klinik Famili Dr. Wan Kamariah Sdn. Bhd.
Time tu 2pg.. huhu 1st time aku gi klinik 2pg!
Mmg muka aku sgt teruk dah time tu menahan sakit!
Abis la kemachoan aku.. ekekekke!

Erm sambung lain ah yg jumpa doctor tu.. ekk? ehehe!

4 comments:

Anonymous said...

teruknyer sakit.....sampai eza kena g ambiks...sib baik adow ezza yg cute tu..hehehheheh!!!

aperpun...arap sehat n semboh cpt...JGN DUK TAKUT G SPITAL....

deidaa said...

Oi aku takot lah gi sepital,
mu ingt besh ke jumpa docter segala?
Kalo bf aku docter xpe gak,
tiap2 masa blh rawat aku.. ngeh ngeh ngeh :D

Y@ZeD@ said...

la wehh, jgn jadik cam aku suda...
sakit pinggang/muntah2/duduk/
berdiri/mengerekot/baring.. mmg sakit!

last2 amik obatt aku, lgsg kena operate...huhuu...

moral: klu udah sakit, terus pg klinik, jgn tangguh2, kita tk tau apa yg jadik kt dlm perut kita...

sekian, harap maklum..

mkn ubattt k...

deidaa said...

Huhu tu la aku rasa mcm ngeri!
Tetiba time sakit tu aku teringat kes ko!
Pastu si emyfuck plak duk cite
dia kena apendiks masa sekolah menengah & kena operate.
Lg aku ngeri.

Tu yg aku tekad gi klinik gak tu!