Tuesday, 28 October 2008

Sakit Part 2

27/10 [Isnin]
2.15am: Doc. tnya sakit apa!
Aku cite la bla3! Then doc. test urine. Katanya kencing berdarah & kotor,
dia suspect batu karang & dia suh wat x-ray kat hospital kalo sakit lg esoknya.. isk!
Aku meninggalkan kesan muntah di klinik itu, ahhaah!
Abih la RM76 for 3medicines.
Mmg sakit tak hingat ah time tu.. muka toya je!

2.45am: smpai umah. Si ezza offer tido kat umah aku,
kut2 aa jd apa2 kat aku kan?
aku ckp xpe la.. hehehe malu la aku beb,
aku maleh nak nyusahkan mokcik ezza.
Next time la aku nyusahkan dia lg.. hikhik!
So dgn azabnya blk mkn ubat segala, but still sakit!
Rasanya kul 4 baru aku tido!

7.30am: sedar. Still sakit pinggang tp kureng dah.
B4 mkn ubat kena ah mkn dulu sbg alas. Ala xde foods la plak.
Nak xnak mkn sumi 4ketui baru mkn ubat.
Hohhh xsmpai 20menit, dah muntah blk.. huhu sedey aku!
kembali sakit & mls dowh aku mkn ubat, membazir je!
Sambung tedo!

11.45am: bgn bertenet.. ekekek sengal lak!
Just bitau kat dak2 forum aku nak join kenduri sbb nya,
aku dah jnji kan? :D

12.30pm: bertolak ke umah k.sri.
Tired actually nak drive tp ku gagahkan jua.
Park keta kat umah k.sri then tumpang keta dia.

1pm-2.15pm: kat wedding najem @ ampang.
Kengkawan semua tnya aku cemana aku blh lps ke kenduri ni
even tgh sakit. Ehehe ala aku ni mmg jenis xreti duk diam la :D
Aku mkn sikit je kut muntah.

4.40pm: Bertolak ke rumah ezza utk teman dia gi open house depavali.
Actually time tu rasa mcm xlarat sgt2 dah.. rasa mcm xmo gi,
tp kang ezza mrh aku lak :p
Dgn jayanya aku meninggalkan kesan muntah di rumah ezza lak =))
Gi open house deepavali.. mkn nasik beriani dgn sesungguh.. ahahah!
Xsmpai 20min.. bluekkk muntah lak dlm keta ezza.
Seb baik aku bwk plastik... jd mcm bubur lambuk lak.. wakakak!
Si ezza pon muntah.. adoyai =))

7.15pm: Melepak kat umah ezza sbb aku penat sgt ah.
Duk buli2 Ayu.. ngaaa!
Pastuh mkn eskrem ezza!
Boring ah then decide nak kuar dgn k.mie.. gila xgilanya aku!

8.50pm: Smpai umah k.mi..
xsempat slm.. terus meninggalkan kesan muntah eskrem.. wagahaha!
Gila mmg xde makanan langsung dlm bdn aku!

9.10-10pm: Melepak kat tmn tasik titiwangsa.
Xde motif! Aku pon lemah je.. tp ada hati nak berjalan.. weks!
Then aku ajak mkn sbb aku lapar sesangat!

Mkn nasik bubur kat kg bharu.
Xabis!
Lps mkn, anta k.mie ke umah then tetiba rasa mcm nak muntah.
Smpai parking apartment ezza.. aku muntah kat longkang parking tu.. wakkaka!
Bnyak jg tempat aku meninggalkan kesan eh? :D

Drive blk umah dgn tak laratnya.
Sambung muntah.. huhu sedeyh aku!

Penat!

6 comments:

Y@ZeD@ said...

ko nihh memg giler..dh sakit2 ada ati nk jln/g umah org kawen/g open hse/lepak2...

klu aku tk kose..baik aku lepak kt umah smbil muntah2 dgn aman..

so, camne skg? cuba wat upt lak..kot2 pregnant..wakakkaa...
aku gurau jer, jgn amik ati arr..
lv u tk care..!

g arr spital wat check up..bahaya mu tau muntah2 nihh..! caya ler ckp aku..

deidaa said...

Aku mana bley duk diam wahai mekde!
Kang aku migrain lak.. akekek!

Wah aku preknen?
Ooo aku ilang ingatan plak,
aku "ada buat" ke ek b4 ni.. huahuahua!

Dah gi sepital dah..
nnti ah SAKIT PART III akan nyusul :D

yatispeed said...

fidalena..aku takut la ko muntah2 sakit2 pinggang camni..ko ni still relek2 lagi gi open house segala..ko dah bitau mummy ko ker belum? risaunya aku ngan ko nih..

deidaa said...

Aku dah ok arini speedo!
Smlm aku minum milo je semata2 smpai 5ptg..
aku dah bitau mak aku.

nantih.. ada lg sambungan part 3...
aku kat hkl lak :p

[berjangkit dgn mekda la ni,
ber "part part" kesahnya] =))

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

hmmsaket2 pong stil menten update blog ...tabik ler.....hehehe,Da..semoga cepat sembuh yer da.....bykkan minum air supaya badan tak dehydrated ......ok!

deidaa said...

kak zana.. timo kasih deh?
Saye meme tokleh duk diam..
mmg boring.. ehe!

Semoga ramalan doc. tu slh blako :D

Err sy dok suke minum air masak.. huhu!