Monday, 13 October 2008

Way Back To KL

7 Oktober 2008 [Selasa] menuju pulang ke KL dari Kota Bharu bermula 7.20pg ditemani mami.
Aku packing brg mlm sebelum bertolak, maka ada la yg tertinggal.. besa la aku ni suke sgt wat keje last menit.. hihi!
Ini sahaja brg2 aku ok?

Beg merah [makeup/obat/toiletteries], paperbag [mags/novels/beskuk ry], beg sandang biru [laptop] & beg LV [baju la apo lg] :D


Tadaaaa inilah brg2 mak aku [ngalahkan brg aku.. kakakaka].

Beg paling kanan tu makcik aku punya, numpang sekaki.. huhu]. Mami bwk mcm2 aa.. ikan/ayam/ikan kering/beskuk ry/karipap/buah.. ntahla.. mcm2 la isk3!

Setelah pengisian dibuat.. ini lah hasilnya

Hasil dlm keta [plastik besar tu teddy bear kazen aku.. adoi la]

Benti brekpes kat Merbau Chondong [1st time aku dgr ok], kat kelate la lg ni,
dlm kul 8.10pg camtu.
Mkn nasik kerabu & teh o ais.. sedap gila ok air dia :D
Then tapau meehun goreng laks.

Nasi kerabu & teh o ais

Then kul 10lbh benti kat R&R g.musang.
Yuck teh ais tak rasa hape.. cisss, buat air melepaskan batuk di tangga je.. huhu!

Then meneruskan perjalanan yg kdg2 menyakitkan ati.
Taw2 aje la aku kan sentiasa hot tempered time drive.
Hampir eksiden pon ada.. aku cucuk keta dpn pon ada.. huhu!
Tp apa2pon selamat smpai kat KL kul 2.30ptg.
Bnyak la jgk keta masa perjalanan tu.

Total duit minyak return KL-KB-KL ialah RM140 + tol RM16= RM156.. arksss!

Thn dpn mcm mls drive tp brg bnyak ah kalo naik flight, maleh tul aku!
& sorry lah aku takkan naik bas @ train.. dah bertahun meninggalkan 2benda alah itu.. eheh!

-end-

3 comments:

arep said...

kau nak meniaga d KL ke mek da? penuh keter macam tok peraih,,,

mak aihhh

CottonBud said...

salam deidaa

mami tu dok lama. tu dia nak make sure suma brg ada hehehe. biasala org pompuan haha.

deidaa said...

Ahehehe arep.. blh je nak meniaga.. tp kena jual sbg brg bundle la.. ekekek!

-kak izan- uhuhu tu la psl kan?
pening gak sbb senget pulak kancil buruk tu.. eheh!