Monday, 6 April 2009

HKL 19/3 [Day 5]- Khamis

HKL 19/3 [Day 5]- Khamis

6.30 pg bgn bila nurse nak buang plaster tempat jahit.
Then dia spray.. aku tgk.. perghhh geli nya!
Besi bnyak gile ok!
[aku snap gambo & tunjuk kat some of my fren.. semua kata geli kekekeke]

Xlama kendian doc. pempuan yg suh exercise tu dtg bg excercise.
Cemana nak bgn. Perut kena tekan kuat gile ok!
Dia suh aku berdiri- haih penin.
Dia suh aku wat latihan berjalan setempat & suh duduk atas kerusi,
sbb katanya kalo duk atas katil.. mls nak gerak-- mmg pon kekeke!


1st meal after operatian- nasik bubur yg tawar xsedap langsung argh!

Kul 9lbh, docter dtg cek as usual.
Doc. gyne: ok if there's no any problems, she can discharge tommorrow.
Mak aku: dah blh keluar? Kalu duk lg cemana?
Doc. gyne: kenapa? kalo xmahu keluar ok [doc. mcm heran kekeke]
Hahahha kelakar pulok mak aku ni, mmg la best duk wad, dpt layanan 1st class tp nya boring le pulok aku :D
Aku ckp "heh kuar je le" Baru mak aku kata ok :p


Sempat lg peace hehe

Tghari tu misi buang PCA sbb aku ckp nak mkn & xmo muntah.
Ye le selagi PCA ada dlm bdn aku.. kalo mkn or minum musti aku muntah.
Yeah xde lg PCA- just mkn painkiller je la.

Tersiksa jiwa raga bila misi injek utk lancarkan aliran darah twice a day.
Till now lebam kaler ijau ok?! :-(

Then xlama kendian misi buang urine bag.
Oh sgt sakit ketika misi membuangnya ok?
Xpsl2 smpai arini aku xrasa nak kencing pon gara2 pakai beg urine tu.
Tp gi jgk la, mak aku tlg pimpin gi toilet... eii teruk nya sakit smpai xleh bejalan!

Tgn kiri yg membengkak gara2 badan dah xleh terima air smpai xleh genggam pon jari tu

Aku suh misi buang jarum tu sbb sakit woo tgn,
takot pecah je nnti :p
Then dia nak cucuk kat tgn kanan lak.
Aku xmo sbb nya yg lebam aritu pon sakit gile lg.
Aku: eh sy kena buh air ni smpai bile? Esok nak kuar dah?
Misi: blh mkn minum x? Ada rasa nak muntah?
Aku: eh blh.. bnyak gile dah sy mkn & minum, xrasa nak muntah sikit pon
Misi: [gi cek dgn misi2 kat luar] Ok lah kalo camtu, xyah masuk air dah

hhahahaha syok gile alasan aku psl aku takot dah kena cucuk :))
Imagine le air masuk dlm badan aku almost 20bags dah,
badan pon dah xleh terima air.



Pelawat yg dtg tghari khamis [in order]:
  • kak wa- acceli cik kak ni lari dr ceramah IT opeh dia [oh opeh dia kat HKL tu je pon]. Pot pet pot pet cik kak ni... mak aku suka la lyn ahahhaha, aku on je sbb tau mmg mek ni mmg ckp xleh stop :p
  • hilmi eksp & gf- aku xexpect pon pakcik ni dtg sbb dia kata mcm bz kat kg la apa la.. tup2 dtg... aku malu yg amat la kan dgn condition aku camtu. Blh tahan brutal gak gf hilmi nih even bertudung labuh hihi. Aku suroh gf dia buli hilmi blh x? wahahaha! Mak aku syok melayan mereka :p

Pelawat dtg ptg khamis [in order]:
  • CT za8fc- aku sms CT pg yg aku masuk wad, xsangka plak CT dtg dr jauh. Ya Ampun rasa mcm nyusahkan dia plaks lawat aku. Bnyak plak bwk makanan.. bertambah2 malu aku.. sobs. Seb baik CT peramah, bnyak la jgk topic yg borak dgn mak aku.. aku ckp sikit2 blh le psl nya mcm letih ckp manyak [eleh time xsakit pon mana aku ckp manyak gak?] :p
  • Sherry, Lea & RR Novis- aiyak terkejut badaks aku sbb ingt RR ckp nak dtg memain je.. rupa2nya dtg btol. At 1st xcam sherry sbb b4 ni jmpa dia xpakai tudung.. puas aku pikir "sape plak sorg lg nih?" :)) Tukar2 cite dgn sherry sbb dia pon penah operate cam aku. Lea ternganga je dgr cerita "scarry" kitorg kekekek then DZK smpai kan salam sbb xsempat dtg. Si RR ni mmg lawaks.. mak aku pon xtahan nak gelak. Aku mrh RR sbb wat lawak time aku xleh gelak.. hahaha. A bit frust psl RR xbwk bahan utk megik dia tu :-(
  • Ezza- ha makcik ni kata xsempat dtg psl nya jln jem. Tetiba sms tnya "aku nak gi le, tp kalo ramai pelawat.. aku malu nak gi" cisss sejak bila la mek ni pemalu.. blaaa aaa.. ekekke.


***gambo2 aku yg aku paint tu aku sengaja psl nya aku mmg xmo tunjuk rupa aku dgn free hair--- bkn le nak tunjok aku baik benor tp azam aku utk since end of 2008 ialah: PAKAI TUDUNG TANPA OFF :D [previous pict yg aku dah tunjuk tu, abaikan]***






6 comments:

Jiejah said...

seksa kan nyaahh dok spital..aku dulu pun penah melalui nye..sgt2 la tensen bile kite tgh lena sket2 di kejut kan tuk di suntik huhuhu..lebam2 tangan ai taw

Y@ZeD@ said...

ko tahan makan bubur.. aku lps2 operate jer bila dh boley makan, dikasik mkn ayam stim yg kena sembelih sendiri atas pinggan... tawakal jer okk!! (nihh kes ayam tak halal arr kt spital omputih ar..!!) huhuu..

aku tgk ayam tuhh pun terus muntah.. camne tuhh??

deidaa said...

-jiejah- uih masuk wad pasai pa?
sakit pa? cite ah sini sket!
mmg.. ntah bile akan ilang lebam ni.. tensen gwe!


-mekda diva- bihtu aku nak mkn apo?
nasik bubur je dia bg.
tp tghari nya tu dia bg le nasik lauk ikan tp aku mana la mkn ikan tp aku mkn gak.. xpsl2 spanjang ari aku rasa ikan je dlm mulot.
hah, ko mkn ayam stim tu gak ke mekde? ayoyooo :D

catataninie said...

salam deidaa,

boleh pas kan url yg u pass hari tu... I try to open it tapi tak leh...

eksp said...

aku actually dah masuk dan baca dah...

tapi kan ke ko tengah majuk dengan aku, lupa ke?

=p

deidaa said...

-inie- link tu xleh bukak la plak,
tatau la nape.. sorry can't help u :-(


-ekspo- weh kalo aku majuk dgn ko,
ptt aku aa tak tegur ko.. nak kene nyekeh ni X(