Wednesday, 8 April 2009

HKL 20/3 [Day 6]- Jemaat [Day Last]

HKL 20/3 [Day 6]- Jemaat [Day Last]

K la ni part last, aku penat dah nak cite psl duk ward ni.. mcm xde cite lain je kekeke!

Aku get ready nak discharged dr pg lg acctually sbb certain2 misi ckp kuar dlm kul 10,
ada ckp kul 12 lah, kul 1 lah, 3 ptg lah, lewat ptg lah... aku pon dah kompius.
Sian kat geng2 itm je la acctually sbb mereka nak dtg lawat aku dgn penuh berkobar2,
tp last2 dorg decide xdtg sbb takot aku discharge pg tp dorg dtg tghari.. sian la kan..
dah la memasing dtg dr shah alam. Sorry guys.. aku pon blank dgn misi time tu huhu.

Picnic beramai2.. famili makcik aku dr seremban

Tggu nye tggu, misi mai injek lg kat lengan kanan.
Siap ckp "nape dik? mcm takut je kena injek?"
Aku: "Ha ah mmg takot pon.. hiiiii"
Aku mintak MC.. dia kata ok tggu dokter.. smpai tghari xdtg2.. huhu.


Posingan terakhir before discharged

Memandangkan aritu jemaat maka KAK MIE & HUDA [satu2nya osmet aku yg kamceng dgn aku-- sorg lg osmet aku bdk kelate tu cam gampang pun ye jgk.. kalo aku mati pon dia xdulik & smpai saat ni pon dia xpenah tau aku kena operate.. tapir gile kan?]

K.mie bwk apam balik mkn beramai2 & huda bwk roti & air kotak.. aku pandang je la :P

1st time naik wheelchair

Almost 3pm baru makcik aku smpai bersama sepupu sepapat aku dr seremban & time tu baru mkn nasik... misi xjgk dtg2 kata kul wape kena discharged.. adoyai!

Kul 4 tuh misi bg segala mak nenek document yg kena bwk masa bukak jahitan pd 27/3 tu.
Tp MC still xde sbb doc. lupa nak bg.. adeh dokter2.. so kitorg decide tggu 3omenit je pastu chow without MC-- nak amik masa bukak jahitan.
Got 7weeks MC.. pt 6weeks.. ekekek!

Aku poyo2 seketika bersama mak & famili makcik :D

Aku ter"emosi" skit masa salam dgn misi2 kat luar tu sbb mereka sgt baekkkk.
Nak bergambo tp dorg kata polisi nya-- xleh bergambo kat wad tp aku hentam amik gak secara candid.. hehe.

1st time naik wheelchair.. gila jakun aku.
Azab ketika naik keta & dlm perjalanan la sbb kena bumper sikit pon ngilu hooo!
Blk terus pengsan tp sedar blk time kazen aku yg jd misi kat ICU HUKM tu dtg lawat,
duk cite ngeri plak dah.. hehehehe besa le tuh spital :D

Sekian :p

6 comments:

comey_lote said...

sempat posing tu baru lepas belah perut pung...hihihi

Emy said...

best tak naik wheelchair?? aku nk try la naik la tghari nti!

deidaa said...

-comey lote- musti posing dlm apa jua keadaan :D


-emy- agak gayat utk 15saat pertama :))
best weh.. sbb xyah guna tenaga snd :p
Ko nak suh bos ko tolak ke? ekeke!

an2blur said...

hai deidaa.
it is blog hopping.

i xtau u sakit ape sebab secara jujurnye memang i pening bace blog u yg colorful.
but nice =)
girl mmg suke yg blink2 gitu kan.
hihi.

anyway,
i pun pernah naik kerusi roda.
2 kali buat operationed tangan.

2x masuk OT, 2x tuh la family i xde.
sorang2 je.
tapi i x kisah sebab mase tu pun mmg tgh ofis hour.

u mmg best sbb ade ramai kwn dtg tgk.
masa i kat hospital pantai, i sorg2 je duduk dlm ward dan hanya main sms sambil tgk tv.
kwn2 semua ada kelas dan family sangat sibuk.

btw,
u had a great experience rite?

cheers!

life is peachy.
bye
;)

deidaa said...

-an2blur- mcm penah kenal je nick ni?
Katne ek? Sy plak blur :p

heheheh acceli entry dulu2 xde la kalerful. Sj letak kaler2 supaya senang org yg baca tuju terus kat kaler yg lain tu... basically font mmg biru la :p

Kenapa dgn tgn?
Berapa hari duk ward?
Tp ok la hosp. swasta ada tv ;-)
Berapa hari stay wad?
HKL ni kalo xde org lawat...
jwb nya menonton dinding je la :p
[sbb duk single room- kalo duk room yg ramai2 tu.. bleh gak patient lain kiri kanan] :D

Sebenarnya sj paksa kwn2 dtg,
sbb kalo x.. mmg boring amat-
ditemani mak je-- zalim x siap paksa kwn dtg? :p

an2blur said...

oh. i patah tangan sebab masa main netbal inter fact ada org tolak i secara kasar then tindih badan i.

seminggu kat GH Seremban then i tukar ke Pantai Specialist Centre.

u leh tgk tgn i by click kat blog i kat sidebar tepi tu entry bulan February 2008.

=)