Wednesday, 1 April 2009

Edisi Bkn April Fool [Kisah Benar]

Edisi Bkn April Fool [Kisah Benar]

Cam too tired le aku duk cite pasal dalam ward.
Sambung tahun dpn je la.. bkn ada org nak baca pon ekekek!

Aku mrh ni acceli, ada some of my frenz always keep asking me wif "stupid & unlogical question" whereas they know yg aku baru je "operate dlm perot" & got 7weeks MC".
Ndak je aku carut blk soklan2 dorg tu tp not nice le plak kan? Carut dlm ati je la :p

Contoh2 soalan lps xsmpai 2minggu aku operate:
  • "SAKIT X KENA OPERATE"-- dah xde soklan bijak ke nih? If nothing to talk.. just shout ur mouth.. don't asked me anything yg blh buat darah aku mendidih! Soklan maybe 2situation i tot. 1st situation: SEMASA OPERATE SAKIT KE X? Blh jgk kpd soklan bodoh psl nya masa operate tu DAH SAH2 LA AKU PENGSAN KENA BIUS, APA YG RASA SAKITNYA?! 2nd situation: SELEPAS OPERATE SAKIT KE X? Still soklan bodoh. Dah badan ko kena toreh dek menda tajam.. harus la sakit, xkan rasa nikmat plak.. hih geram weh aku!
  • ni kejadian baru 3ari aku kena operate. Soalannya- "SO NEXT WEEK JADI LA KITA GI WEDDING TU EH?"-- hello wake up.. whut r u thinking about? Aku bkn operate kat jari ke, idung ke, telinga ke, lengan ke smpai blh mkn2 ke wedding org! 1bln lps operate pon belom tentu2 aku blh jln2 dgn penuh bergaya huhu!


  • "DAH MASUK KEJE EK?"-- aku menjawab la jgk tp xde la aku maki, cuma jawapan agak keras le sket. Alangkan org kena chicken pox pon dpt MC berminggu2, ni kan plak "operate dlm perut yg blh diibaratkan mcm org beranak". Xpaham le aku? Bodoh2 aku psl sains & kesihatan pon.. tau la jgk siket2 huh!
  • "KO GI BOLING X MLM NI?" Whut type of question neh? Aku nak angkat lappy ni pon sesak napas, ni kan plak bola boling 5kg tu.. argh! Puhliz la pk rasional sket!
  • "ABISTU KALO BUANG JAHITAN, TERBUKAK BALIK LA PERUT KO?" Ya ampun, aku rasa lampi2 aku... lampi lg kwn aku sorg nih. Sbb dia pk JAHITAN OPERATE ni diibaratkan mcm jahit kain.. kalo bukak jahitan, terburai la kain tu. Aku jwb dgn keluhan je la, tau je la kalo aku maghoh kang.. org kecik ati pulak heh! Aku jwb dlm ati supaya aku lebih xsakit ati--> "HA AH YE LA, LPS BUANG JAHITAN TU.. MMG TERBURAI LE PERUT AKU, ABIS TERKELUAR USUS2 SEMUA TUH"


Ada beberapa soklan lg tp aku xingt & aku rasa mcm xmo ingt la sbb sakit ati bile diingatkan blk!
Aku pon hairan, WHAT THEY'RE THINKING ABOUT AA ACTUALLY?
Aku pon ada kwn kena operate segala bagai, tp xde la plak aku nak menanya soklan2 bodoh benor mcm gitu!

Hrp2 lps ni xde dowh yg tnya soklan gitu heehhe!
Tp kalo tnya "KO NAK ADIAH PE, KO NAK MKN PE" tu xpe hahaha!

Oh ye.. aku skang blh je kuar rumah tp aku xleh drive lg [i mean utk aktiviti2 xlasak mcm jln2 selow2 bersiar di tasik tu blh le.. nak ajak nengok wayang pom blh psl nya tgk wyg tu duduk je,...xyah lompat2 ke lari ke.. hahaha! Cik Ezza... marilah weekend ini kita merendut di GALAXY AMPANG, bwk mak aku tgk wayang skali.. KIHKIHKIH]

4 comments:

comey_lote said...

tak bleh tahan nak gelak soklan no 2 tuh..hahahaha
sabo jek lah ek...

Y@ZeD@ said...

aku nak tnya gak soklan.. erkk, agak2 klu dh dpt adiah dr dublin, ko leh terus berjln dgn penuh bergaya ke?? ahahahaaaaaaaa...

bodo tak soklan nihh?? sila wat entry spesel ekk..!! huhuuu.. jgn mare.. aku gurou jer mek..!!


¬**¬ ko jgn nk gatal2 g mkn nasik minyak umah org kawen ke, nk melasak2 ke selagi tk pulih dgn betul ye..!! ikutkan aku, nk g tgk wayang pun dokleh tau sb kan dok lama dlm wayang tuhh sah2 ler lenguh perut wei.....!! tunggu ler sihat2 skit baruler g tgk wayang..!!

sekian terima kasih....

Y@ZeD@ said...

oh yea, harap dapat bersabar menunggu 2mgu lagi mek..!! huhuuu...

¬*¬ ¬ ¬ saje jer aku type simbol nihh byk2 sb kt kibod aku ada..ko ada?? (refer 2 chatting kita tempoh hari..!!) wakakaaaaaaa

deidaa said...

-cik ida- tu la psl nya.
Doh la sakit, kena tehe sabar bnyok2 isk3!


-mekde aviva forever- aku rasa mcm yg ko rasa tu. Lps je dpt adiah dr dublin, kompim blh berlari terus kot.. bkn setakat berjalan dgn bergaya :))

Aik tgk wyg tu duduk je pon.
Mcm kat umah ni.. aku bnyak duduk je pastu baring, duduk baring duduk baring.. otak pon jd lemau :((

Isk tensen sungguh aku...
lenkali setiap komen ko tu letak la segala mak nenek jenis simbol kat kibod ko tuh =))