Thursday, 27 August 2009

Berbuka @ Subway JJ Setiawangsa

Berbuka @ Subway JJ Setiawangsa
27/8/2009 (Khamis)

Ni 1st time kitorg mkn kat sini.
Acceli aku yg teringin sgt psl aku tgk
The Biggest Loser.. asyik duk promote makanan ni je hehheh.

The menus

Gi seawal 6.30pm tnya perlu booking meja ke x,
cashier tu ckp xyah sbb xramai pon huhu


Meja kitorg je di'reserved' wahahha

Ezza tunjuk 1web ni cara2 order di Subway sbb yg ni kita blh plh snd menu pilehan kita which is nak roti apa, isi apa, sayur apa & sos apa hehe.
Roti tu which is nak 6inches @ footlong.
Kitorg decide took Wheat bread wif 6inches sbb footlong tu gile babus panjangggggg :D


Aku punye: Italian BMT (Biggest, Meatiest, Tastiest) - Pepperoni, Salami & Turkey Ham

As usual aku plh bawang as my vege hahahah.
6inches tu pon besar weii.. siap blh tukar2 dgn ezza lg 1/2 hihi.
Air ice lemon tea & if nak refill, kena tambah RM1.


Ezza punye: Subway Club- Turkey Breast, Turkey Ham & Roast Beef

Blh la tahan sedapnya.
Kiranya makanan berkhasiat jgk la even like mcm burger :D
Tp Subway mcm xramai org, xtau mana silapnya.
Maybe org tatau kedai ni halal kot.

JJ yg megik- xramai org langsung :D

Lps mkn terus chow lah,
gi JJ yg sgt xramai org.. gile curious aku.
Padahal kat JJ Setiawangsa tu pusat2 restaurant yg jarang2 kita tgk.
Xpe next time akan ku try restaurant lain lak hehe.


Food court shopping complex sepatutnya ramai org, tp ni xramai!

Then terus berangkat ke Giant Tmn Permata,
kononnya nak beli adiah kain pasang kat meknor.
Tp akhirnya xjd share beli dgn ezza psl citarasa lain2.
Aku xminat kain yg berbunga2 nih.. chantek di mata org lain
tp sgt buruk di mata aku- seriously

i'm more into classy/retro @ abstrack design.
Sbb bg aku corak bunga2 tu dah common sgt2 dahhhhh :D
[Aku ada je baju corak bunga2,
bkn xde tp kalo nak beli yg berbunga tu, biar la nampak mahal sket-
even pd dasarnya harganya murah kekekeke & biarla bunga tu nampak ada class]

9.30pm blahhh!


3 comments:

Y@ZeD@ said...

subway kt dublin x halal.. tp ada satu subway kt london halal.. balik msia aku nak gak terjah subway sb everytime aku lalu subway kt ofis aku nihh, giler terliur sedappp bau dia wehhh!!

kebanyakkan kedai burger/kebab/hotdog di dublin berkonsepkan healthy food dan choose whateva u want mcm subway ko tuhh buat!!

Emy said...

aku mmg suka makan subway nie.. sedap bangat kan?? makan sorang pn sanggup..

mc da, ko kan selalu g london, makan je la subway kt sana, nk tggu balik msia lambat lg wei!

deidaa said...

-mekda viva- "blk mesia nak terjah subway?"
hahahah lambat banget lg tu weh.
Baik ko gi cari subway halal kat negara lain dulu le ekekekke.

Aku try ajak kwn aku aritu,
sbb dpn opeh aku ada subway.
Dia bley tnya "kedai apa tu?
Halal ke? Ragu2 lah".
Adoi malas btol aku nak lyn.

Best uu kalo ada bnyak healthy food mcm ni kat mesia.


-emy- tu la mmg sdp.
Smlm 1st time takot gak takot xsedap.
Tp bila blh plh snd.. syok ah.
Meh dtg subway pusat bandar damansara weh :p