Sunday, 2 August 2009

Go Green- Say "TIDAK" to plastic bag

Go Green- Say "TIDAK" to plastic bag

Pg smlm gi kafor w.maju.
Aku bwk beg snd sbb aku rasa umah aku dah berlambak plastik.

Plastik go green kaler merah? :p

Actually aku berlambak beg mcmgini tp ntah mana aku campak.
Time tu xde kesedaran lg hihi.

1st time aku xguna plastik beg.
Masa cashier India tu nak amik plastik,
aku kata "kak, sy xnak plastik"
Terus akak tu ckp "tq tq!"
Lps aku byr tu pon dia still ckp "thanks a lot xguna plastik ye dik?"


Hasil dlm beg merah itu!

Masa aku gi kedai magz pon,
aku ckp xmo plastik... bwk je kat tgn :D

Ramai agik kat mesia ni yg duk guna plastik.
Ala apa susah, guna beg apa2pon sbb aku tgk org 1apartmen dgn aku,
siap bwk beh avon yg jln2 buh brg belian... laki tu ok hahaha.



SO MARILAH BERAMAI2 "SAY NO TO PLASTIC BAG" :D

4 comments:

Emy said...

telor tu pn ko pegang ker?? tahniah.. aku akan contohi ko nti...

deidaa said...

Idok la aku pegang...
aku guna troli la :p
Ada 1 lg iaitu AIR MINERAL 5LITER,
aku lupa snap gambo :p

comey_lote said...

haaa macam ni lah...hahaha
padahal aku adew gak guna plastik bag lagi sesikit:-P

deidaa said...

-comey- eh aku gi bls psl plastik kat entry POT LUCK.. wahaha giler pening!
Kalo beli ikan.. nak buh dlm mende ek?
suratkhabar ke? Kompius gok nih!