Sunday, 23 August 2009

2 Ramadhan

2 Ramadhan

Aktiviti sepanjang hari bermula 2pm,
mmg dah bajet nak berbuka di Kadir Tomyam, Ampang...
which is mmg tempat fav. aku & aku adalah regular customernya :D

Nak booking meja, just sms je hehe

Kalo org lain, nak booking mesti kena call- tp aku xyah hehe.
& aku ckp je "meja biasa"... tau lah dia kat mana tu :p

Order makanan pon sms juge :D

Ansem la jgk mamat ni- malu2 kambeng gitu.
Slh 1 sbb aku xnak call ialah sbb aku xfaham- maklumla org siam bunyi kelate,
musti pelik huhu.

As usual, jln dkt Pasar Keramat jem

Seawal 2ptg kuar sbb nak survey highway DUKE naik dr mana.
Sbb bln2 pose nih, aku xnak menempuh jem.
Xpe byr mahal asal cpt smpai umah.


view LRT dr atas bumbung opeh ezza

Tp singgah opeh ezza luh & sempat lepak atas bumbung opisnya.
Motif? Nak tgk LRT lalu dpn mata je kekeke.

Awan yg chantek sepanjang lebuhraya DUKE

Then ezza tunjuk jln dr opeh dia ke opeh aku.
Dkt amat... 4menit je huhu.

Lebuhraya DUKE

Start cari jln ikut jln duta tp tersesat barat plak ntah mana2.
Dlm bukit damansara gak tp mcm xtau jgk la hihi.

Kami menonton District 9 di Galaxy Ampang

Last2 jmpa blk jln dungun so start blk le.
@ last jupe gak.. gilerk ah xde tulis LEBUHRAYA DUKE dr awal.
Xde la susah sgt sebenornya, cuma kompius simpang je :p

apakah nama teknik ini?

3.20pm smpai setiawangsa blk, nak gi Galaxy Ampang.. awl lg.
So decide singgah JJ Setiawangsa semata2 beli roti je blh x? :))

teknik try & error

3.55pm smpai Galaxy Ampang,
as usual jamu mata kat UO- xbeli pon psl aku ada RM20.50 je ekekeke.

Try & error gak

4.30pm lyn District 9 [beli tix on Saturday lg].
15min pertama tu agak bosan smpai aku lelap2.
Tp lps tu syok.. aku siap blh nangeh tau x?
[aku kesian kat Christopher si alien tu.. sekian] :p

Jd ke x blur di belakang tu? Xtau ah apa nama teknik nih

6.20pm dah smpai kat Kadir Tomyam tp aku lepak2 kat taman tu la,
snap2 gamba try & error yg aku xtau apa nama tekniknya.

Mari kita blur kan di dpn plak :P

Snap smpai la si Wan Kadir Tomyam tu call tnya dtg ke x.
Haihhh mesti dia xnampak aku kat tmn tu :p

The kurma & nasik

Terus aku gi meja 35 which is dah ada makanan yg aku order hehe.
Bajus la wan ni.. memahami :p

Ayam masak petai

Aku tgk org lain yg duduk awl pon,
xde smpai lg makanan hihi.

Kailan ikan masin

Ralit dgn akitviti snap gamba!
Mmg xdulik org lain dah & aku rasa kelakar dgn sorg waiter tuh.
Siap offer sup & sambal belacan kat kitorg.

Telur dadar

Perli la tu,
tau la aku xde duit hahahah.
[dorg heran kut psl menu berbuka kitorg simple gile hehe].
Tu pon aku siap repack blk fresh orange aku psl aku xleh menum dah- sebu.

7.50pm blah & antara org terawal blk- org lain lepak2 borak2 luh.
& rasanya ternampak Julfekar & sorg awek bertudung.. ntah, lantok lah :p


Complete picas, sila klik sinihhhh!

SEKIAN!

7 comments:

whooz said...

mek, Kadir tomyam tu best eh? bagi peta :P

Y@ZeD@ said...

woooooo, tau arr camera baru..!! :P

wehh, aku tgk telur dadar pun terliur even br jer bersahur nehh..
hahahahah

deidaa said...

-whooz- gugel map je le mek :p
Jln nak gi SPCA [jln kolam ayer] kot xsilap aku.
Xmo berbukak pose dgn aku ke kat situ... ekekekek.


-mekde- eleh ko sayur gempak gile,
takkan tgk telur dadar pon terliur? Larikkkkk :))

comey_lote said...

amboi...skill fotografi dah ada, bila nak beli dlsr? hihihi
eh camera baru dah ke..dslr keee hihih

deidaa said...

-mek comey- buke dslr tuh,
kamera biasa jah... nnti aku tepek gamba :D

DSLR mahal sgt weh,
xmampu aku :((

whooz said...

teknik tu dipanggil teknik rabun dekat..

weh, kalu gi Kadir Tomyam nge mu, buleh dapat diskaun tak???? hehehhheh

deidaa said...

-huzz- aaa teknik rabun dkt?
Ko biar betut?
Aku percaya kang :p

Dpt diskaun tu xde le,
sbb bdk yg aku sms tu bkn tokey pon,
dia waiter je kat situ ekekekke.

So bile nak gi nih?
Aku on je berbuka kat situ hihi.
[eh thn lps bdk2 boling berbuka pose kat kadir la... cantum 3meja,
aku yg syorkan tu.. dorg xdok komen xsedap ke ape ekkeek]