Saturday, 1 August 2009

Apa Idea Pot Luck?!- Mkn2 Smpai Kembung di Opis :D

Apa Idea Pot Luck?!- Mkn2 Smpai Kembung di Opis :D

Ptg Jemaat smlm tetiba CC & EO aku kata nak wat mejlis mkn2 isnin [3/8/09] ni,
sempena xlama lg Ramadhan.
[bahagian aku je la]
Hah bia betut? Why so sudden?
I've no idea to prepare for dat event [eceh mcm aku je beriya masak wakakak]

Decide buat pot luck yg xluck le bg aku pasai disyaratkan kami pempuan ni MASAK!
Aku buat air utk guests bos aku pon aku menggelabah- takot tak sedap,
ini kan pulak MASAK?!

Aku blh le masak tp utk bg BOS & PEGAWAI2 MKN,
ADALAH MY SCARIESST THING IN MY LIFE hoooo!

Bahagian aku tu majority pempuan,
laki 7org je, unfair pulaks... apa kata suroh je pegawai2 tu masak?
Tak pon suroh aje la gefren2/wife dorg masak? Aci ah kan? Ngeee!

Dorg nak masak havoc2 giler.
Ayam masak merah/kari ayam/sambal udang/sayur campo & ntah apa lg,
imagine aa pempuan 15 org.. maunya ada 15 lauk pauk ni,
mmg kembung la perut :P

Rasa nak nanges jgk aku tp last2 aku dpt idea.
Rasanya mcm jarang je org bwk lauk ni,
tp xpe lah aku buat sbb aku kompiden hahhaha.
Nak tau ape mende, kena tggu jemaat dpn la wahahah!
[lauk sempoi] :p

3 comments:

comey_lote said...

kenapa nk kene tunggu jemaat depan??kenapa tak leh malam ni terusssssss?hehehe

eh kalau org lain dh bawak lauk ko bawak je la kuih2..agar2 ke..
tp dah telambat suggestion aku nih..huhuhu

Y@ZeD@ said...

wehh, aku dh lama beli brg tak mintak plastik tau kt sini..!!

sume kedai kt dublin nih, even kedai jual ayam pun dia caj plastik 22sen sekeping.. membazir wooooo!!

deidaa said...

-mek comey- aaa? mlm ni terus?
Gila rakus ida nih :))
Ilek aah, kasi org lain bg idea bernas :D
Aku xreti buat kuih.
Aku wat roti canai segera tu reti la hahahah larikkk! :::
Ahahaha xleh larik aa dr gune plastik nih.. nok wat guane eh?


-mekde- hoo alangkah bajus nya kalo kat mesia nih plastik pon kena charge.
So xde la org guna sgt plastik.
Masa gi ikea aritu je last aku beli plastik 20sen huhu.
Eh tp kalo gi psr mlm, still guna plastik.. aiyaa!