Friday, 31 July 2009

Kwn X-Osmet: Menumpang buat cara xmenumpang!

Rentetan kesah "Osmet ku yg 'sopan' tu, aku sambung!

Lps kantoi, osmet aku [aku gelar kan sbg A]..
lps keje mmg blk umah.. sesekali je dia kuar mlm.



Tgh bln 5, osmet aku yg bilik tgh tu dpt keja kat Kuantan,
maka kosong la bilik tu.
A tnya aku "blh x kalo kwn sy nak duk bilik tu? 2org?"
Aku jwb "xleh, dah ada kwn nak duduk"
Padahal xde pon kwn aku nak duduk sbb kalo dia ajak kwn2 dia,
mcm dia pulak jd tuan kat umah tu... dah toilet xpenah nya nak cuci! Huh!

Bln 6, sbb bilik tu kosong lg,
dia asyik duk tnya "jd ke kwn akak duk bilik tu?"
Aku ckp jd cuma xtau bila

Awl bln 6.. dia bwk kwn dia blk si I.
Dia ckp kat aku "kwn sy nak tumpang dulu kejap sementara cari umah"
Aku ckp ok sbb ingtkan nak tumpang seminggu 2 je.
Aku tgk I pon lain mcm je.
Akak ipar A ckp, I tu perangai lebih kurang A je.. xsopan!


Since si I ni tumpang,
A suh aku ajar cemana nak guna washing machine.
Start dr situ la mula2 dia guna tiap2 ari.
Pastu selang sehari.
Bengang le aku, kut ye pon xyah la wat mcm reta awam!
Tp aku xtegur lg psl aku nak tgk dulu cemana kan- mana tau jakun xpenah guna, dats y guna selang sehari wahaha!

Korang imagine aa, aku snd pon biasa mesin 2x je seminggu.
Kecuali hari2 aku sgt2 aktif berjogging- mmg aku guna 3x seminggu.
Tp aku rasa dia pasan aku jarang guna mesin so dia pon mcm guna 3hari sekali gak.
Tp yg aku xpuas ati tuh,
aku baru je jemur kain kat rak penyidai tuh,
dia blh tolak baju aku utk jemur baju dia,
sedangkan dia tau aku baru jemur beberapa jam.
Tau je la jemur dlm umah, bkn nya cpt kering.



Dulu2 dia mmg jemur kat luar tp aku penah tlg angkat baju dia psl ujan.
Lps tu la dia mula jemur kat rak penyidai aku.
Kut ye pon agak2 aaa.. aku letak 2penyidai kat situ.. nak gak guna yg besar huh!
Dedua org tu sama je!
Padahal aku dah sound "kalo nak jemur, guna rak penyidai yg kecik tuh,
yg besar ni akak punya!"

Badan A ni busuk ok, even lps mandi skalipon.
Aku rasa dia pakai bedak yg busuk tp wangi di idung dia kot.
Asal dia bukak pintu bilik & blk dr mana2.. gile busuk bau yuck!
Aku slalu jerit kat dia "hee busukkkk!" &
aku penah spray dpn2 dia supaya dia tau wakakaka!
Berpuluh2 kali jerit "busuk la woi, pakai le perfume" masa dia dlm bilik.
Tp aku rasa dia pon mcm ada buat hembus2 nafas konon2 aku bau busuk gak.
Wahahah sorry la, wrong person.. kat umah pon aku pakai perfume miahaha!

To be continue lagi lah..
part last nanti- kesah dorg menzalimi aku huhuu!


6 comments:

comey_lote said...

cepat ar hapdet

yatispeed said...

ini namanya lebih sudu dari kuah..bawak balik parasit dan segala macam lagi..kalu aku la..hambat jer sumer kuar..biar aku dok sorang pun takper...setan sungguh..

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

-mek comey- tggu aku rajin hahaha.


-speedo- tu la mmg spesis setan la tu.
Entry last akan dtg ni lg la ko akan terasa dia bkn setan dah tp si g@mp@ng yg super duper g@mp@ng! :D

gerbera said...

dAku ingat aku je yg tensen
Housmate aku membasuh 3 kali seminggu. Bila aku suruh dia basuh 1 minggu sekali dia ckp dia byr bill elektrik. Babik

Pastu adik dia tumpang rumah. Memula 2 minggu,pastu jadi 2 bulan. Hujung minggu bawak gf lepak umah. 1 happy family gitu.

Skrg ni washing machine aku dah rosak. Masing2 buat tak reti. Ajak share cost repair masing2 buat keras.
Aku yang sakit hati. Tapi padan muke diorang gak. Aku tau masing2 tu sengkek takde duit nak beli washing machine baru. Aku saje je repair lambat2. Padan muke aku jugak kena hntar dobi.

Anonymous said...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.