Thursday, 30 July 2009

Kakak? Bila Masa Aku Jd Kakak Korang Neh?

Kakak? Bila Masa Aku Jd Kakak Korang Neh?

Kat opeh, aku terasa janggal sungguh psl bdk2 bahagian aku panggey aku AKAK.
Siyes pelik sbb kat old office aku, umur muda bnyak thn dr aku pon,
dorg xpenah pong panggey aku AKAK!
[Xde langsung tu tipu le.. tp ada la beberapa kerat je]




Kat opeh baru ni beza umur sikit ke bnyak ke panggey akak?! Wuddaaaa? Hohooo!
Dorg kata "xnak kurang ajar".
Haa? Apekah apekah apekah?
Aku kerani cabuk je, kurang ajor kut celah mana? wehehehe!
Yg aku pasan, dorg panggey "akak" kat aku sorg je,
even ada yg older than me lol, sobs sobs sobs.

Aku sempoi gilers la weiiiiii- xkenal maka cemana nak jatoh chenta dgn aku? Kehkehkeh!

No need ah coz sometimes i can't control myself being CHILDISH,
yg xsepatutnya digelar KAKAK wahahaha!


Aku refer bahasakan "ko-aku" or "sy- awk",
sbb kata ganti nama itu lebih mesra & xde jurang :D
Sometimes aku dah mati kutu sgt, mmg aku bahasakan diri aku "org" atau "I" dgn dorg.
Lantak ah.. sape suroh panggey aku akak? :p
[kalo aku ada bf @ laki esok2 pon.. aku nak bahasakan "aku-ko" je blh?]

DON'T CALL ME KAKAKKKKK! :-(





10 comments:

Y@ZeD@ said...

aku sokmo dipanggil adik lak.!! huhuu.. camne tuhh??

klu dlu, kat ofis lama, klu nk ckp ngn aku msti dorg ckp, dik, akak kann.. erkk dorg lak bahasakan diri mereka akak... apakah??? bila aku sebut umur baru ler cam malu2 alah lakk..

hahahhaaaaaaaaa

tp ai okehh jerr ai suke jer org panggil ai akak.. lg2 pulak tambah lbh panjang lagik, akak yg chumel lg cute.. br la nampak lebih dihormati dan disegani..!!

hikhikkk... gile glamer sungguh kann???

**erkk, anyway aku pun nk muntah type ayat di atas!! wakakakakaaa

comey_lote said...

aku tak kisah, nak panggil akak panggil ler..nk panggil aunty pun panggil ler..nak panggil nama jer pun silakannnnn...

comey_lote said...

cis aku bukan komenter pertama plak!!

comey_lote said...

takpe, at least kedua, ketiga dan kekempat aku punya..HAHAHA

deidaa said...

Aaaa?
Laju nye korang?
Aku publish je, korang terus baca ke?
Aku siap edit2 gambo lagik,
skali dah dpt komen korang :p

-mekde aviva- ah ko memang laaaa,
all the time gile glamer :))

Kalo panggey "akakkkkk" @ "ahkakkkkk" yg manje tu xpe lah.. ni xmanje langsung.. panggey mcm nak bunuh jantung aku je kekkeekke!

Sila muntah skang =))



-cik comey- si mekde tu cpt 5menit dr anda ahahah.
Kawe kesah kalu ore panggey kak, psl nya ada sbb!
Mekda tau hahahah tp aku xbenarkan mekde cite di sini.. bahayo wooo :D
[psl ada opismet aku tau blog aku ni huksss]
**HAI KAK COMEY_LOTEY** ;;)

Y@ZeD@ said...

sapa yg giler glamer skg nihh?? si comey lote tuhh pehal gak nak komen smpi 3 4X?? ko nak wat entry ke apa di blog org?? sila update blog sendiri okeh..!! hahaha

aku kn tgh ceting ngn ko pidad terus bukan komen blog ko nihh.. tp aku tak sempat nk komen kt entry osmetmu itew lg siang td..!!

panggil dgn membunuh jantung?? wahhh, gimana tuhh sehh?? dia panggil sambil jerit2 kahh?? klu camtuh, ko kasik penampar jer kt budak itu!!

ehh jap jap, silap ajaran lakk.. ko redha jer terima ngn melemparkan senyumannn manis barulah sejuk ati fubby2.. upss...

hahahaha....

deidaa said...

Eh, sape2 nak wat entry kat blog aku.. aku approve la as WRITER kat blog aku laks hihi.

-mekde- cik ida tu tgh rajin nak komen tahap hyper tu.. terkujut lak aku nengok nya tiba2 bnyak komen wehehe.
Ala asyik ko je glamer..
org lain nak glamer gak,
ko ni xkasi chance le mekde,
sian ida :p

Panggilan membunuh jantung tu bkn la tengking2.. normal tp xmanja wakakakak boleh x? :))

Fubby tu amende? kekekeke.

gerbera said...

aku rasa kalo kat opis tak payah la nak panggil "akak abang" bagai.

Ada sorang budak baru kat opis ni.Semua org nak dipanggil abang akak. padahal umur dah 30++.

aku selambe je sound.jgn panggil aku akak ok!

p/s:awet muda sket

deidaa said...

-garbera- hahaha tu la psl kan?
Kalo less than 10years,
no need "abg- akak" bagai,
xmenarik langsung :p
Alang2, panggey CIK DEIDAA terus hahaha!

Eh umur ko bape eh cik meeza? :p

yatispeed said...

aku sokmo orang ingat aku nih anak dara lagi..sekali dah nampak perut..sumer terkejut aku ngandung..wakakakaka!! aku pun lebih suka ber ko aku jer..lagi mesra dan takde boundaries..