Sunday, 26 July 2009

Shape Night Run 2009

Date: 25/7/2009 [Saturday]
Venue: Presint 4 [dpn mahkamah putrajaya]
Time: 7.30am onwards
Grup: Myself, Ezza & Meeza [new fren]

My race bib F7316 [no. dkt last2 dah ni acceli dr pemerhatian aku huhu]

This is my 1st time join running race.
So aku decided join Fun Run [5km] je la.
Bib & race shirt dpt a week before race pos ke opis
[aku siap menunjuk2 lg ke opismet aku ekekekek]

Poyo ngaku keta aku la nihhh

Smpai putrajaya 7pm.
Tu pon main redah je psl yg aku tau start dpn mahkamah hee.
Tgk keliling mostly Chinese & malay blh kira bape kerat.
Tp redah je aa :D

Posing2 luh kat putaqjaya

Time ni la digicam aku wat hal iaitu xleh on langsung!
So tpaksa la guna kamera phone aku yg xcanggih langsung ni.
Maka kualiti gamba pon agak menyakitkan.
[ok lah dr xde langsung] :p

Background kawasan kejadian

Aku baca kat some blogs, they'll kata well organized.
But as 4me, not well organized la coz dpt REGISTRATION COUPON 7.30onwards tp nya xjumpa pon where to register.
Organizer pon xsure yg mana 1.
Kut ye pon, pakai le uniform bg seragam!

Kategori 11.5km get ready to race

Terkial2 jgk le @ 1st tu psl booth Burger 1901 kat lain which is jauh dgn booth2 yg jual2 segala.
Stage jauh gak & xjmpa pon MC nya!

Muka hampa xjumpa registration booth & hotdog booth huhu

So kami decided gamble je la pusing2 & just lepak2.

Sambil2 dorg get ready nak race, aku posing luh :D

8pm category 11.5km dilepaskan & time lepak,
dpt geng baru named Miza. Acceli kwn ezza tp otometik jd kwn aku aa kalo dah jupe :D

View b4 race

Masa tgh borak2, bley x organizer dtg tnya "join yg Fun Run ke?" so kitorg angguk je la & dia suh get ready.
Blh x announce je kat mikrofon.. more practical,
semua org blh tau!


View before race

8.25pm get ready dah.
Acceli aku bajet xmo join langsung race ni [just nak gi], sbb aku sakit pinggang ok?
A whole day tu aku telan 4bijik pain killer,
tp still sakit.. blh x?


B4 race, kita mkn hotdog luhhh!

Tp bila smpai sana & nmpak ramai org,
maka aku bersemangat gak nak join even sakit,
aku redah gak.
Yg herannya bila lari.. xde rasa sakit sgt,
tp bila stop lari... haa gile nikmat sakit :p

After race, booth goodiebag tersorok

Fun la gak lari ramai2 ni,
nama lg FUN RUN :p
Tp aku rasa kalau aku join yg 11.5km tu,
tensen la jgk psl yg tu ada adiah :D
& ofkos aku la yg paling last sbb yg 5km pon pancit :))
Tp ok la kot psl nya bkn la org2 last-
kira mcm awl2 gak aaa hiii!


Certificate- dpt kat finished line

Ikut kpd jam tgn aku [yg cpt 5min],
aku start berlari 8.35pm & finished at 9.15pm sharp.
Means: 5km dlm masa 40minit.
Kalo jogging pon, standard tu la jgk nya,
psl aku xlari all the way... ada la berjalan [bkn brisk- aku xsuke brisk sbb aku rasa betis aku mcm kena bakar kalo jln laju huhu].

View after race

Smpai2 je terus dpt sijil- xlari xdpt le sijil psl dorg bg masa kat finished line.
Then terus queue up amik gudibeg.
Mujur gak aa sbb xramai pon lg time tu,
queue xsmpai 1minit pun :p

Pesanan utk organizer- kalo ada race tu,
tutup la jln sbb keta ada je duk lalu lalang.
Xke naye kalo racer kena lenyek kannn?

Konon penat ah nih

Lps lari lepak2 tgk gudibeg- interesting la jgk..
cuma xpuas ati- apesal dpt condom? Huahuahua!
Shampoo for men tu dah selamat aku bg CC aku sbb dia ada anak laki- xkan aku nak pakai plak, kang kejung rambut aku hihi
[tgk- bukti aku xde kwn laki utk bg free- so pity kan?] :-(

Last- us [meeza, deidaa & ezza]

Ckp psl gudibeg ni,
aku rasa bnyak yg lebih tp xsure la plak kot2 yg race 11.5km tu tak abis lg.
In total dorg kata 4000 org tp maybe xsemua yg dtg kot.

Beg gudibeg

Dlm 10.30pm blk lah & dgn jayanya aku telah lalu kat jln yg ntah ke mana [acceli aku nak ikut tol the mines tu tp biasa le mlm2 buta aku rabun... aku bwk ke jln lain & dgn kompidennya aku ckp kat ezza 'aku mmg ikut jln ni" padahalnya aku tipuk wakakakka!

Hasil dlm beg gudibeg- quite interesting [kecuali kondom] :p

Next time kalo xsakit- aku join agik! :D

10 comments:

ezza erisa said...

hahaha jawab penuh confident lak masa aku tanya pesal tak ikut seri kembangan... :P

patut aku rasa dah heran lepas tol kajang tu...senget nak masuk ke Johor Baru nye jalan..:P

deidaa said...

Wahahaha biasa la aku setahun lbh doh takgi putaqjy,
tiba2 gi mlm pulok,
doh la rabun doh.. ++ ralit borak,
lg la bertambah2 sesat nya :))

Xpe.. aku menambah waktu mu dlm keta :))

gerbera said...

deida yg sakit tak mcm sakit. cayalah!next time we go together2 again ye.

p/s:nanti kalo amik gambar aku pakai kamera ko sure "terang" sket

Senang sekali bertemu kamu

deidaa said...

Hhahaha sakit2 pon redah, semangat tu tgk org lain lari :D

Kamera ku masih tidak selamat di repair lagik.. takot melayang 2 3ratuih huwaaaa :((

Blh blh.. moh join yg upm 1okm tu :D

comey_lote said...

kurus doh demo napowk...hihihi

whooz said...

haaa patutnya aku pegi kan mlm tuh, boleh snap gambar korang sampai kat garisan penamat ke, tengah lari ke..boleh buat portfolio korang :D ..runer yang bergaya ahhahahhah..

apepun, tahniah!!!

deidaa said...

-cik comey- aku maintain,
berat xturun pon..
tp tang perut tu naik.. hadoila :((


-huzz- tu la, kalo x.. musti berlambak lg gamba aku dlm blog ni kekeke.

Moh weh 10km upm bln 10 :D

MR BRILIANCE2009 said...

huuuu hati mau kuat kak.. klau nk dpt kan sesuatu.. mmg sakit.. yg petng mental kne 200% fit.. smua dah d set dalam pale.. klau rasa boleh buat.. jgn fikir sakit ke.. letih ker.. pastu baru la SUKSESSS..
yhuuuuu...!!

deidaa said...

-mr briliancce- hee ni sakit psl operate kat perut, so kira lain sikit la kan.
Acceli xsembuh pon lg tp dah gediks2 nak lari ekekkeke.

Kdg2 pk gak kat otak mende lain masa lari so xsakit tp bila ingt "aku tgh lari" tiba2 sakit kaki balik.. adoiiii :-(

post orgasm bondage handjob stories said...

Her lips and tongue had tasted his firmness and been delightedguys from Anubis went the range, and some were bigger, but they never seemedto fully stiffen like this the girls had always joked that the big onessucked all the blood from their heads. I told him that Iwould do anything he wanted me to do.
stories about beastiality
nasty fuck stories
stories sex taboo stories free
free sex kiddie porn stories
hot and erotic sex stories
Her lips and tongue had tasted his firmness and been delightedguys from Anubis went the range, and some were bigger, but they never seemedto fully stiffen like this the girls had always joked that the big onessucked all the blood from their heads. I told him that Iwould do anything he wanted me to do.