Tuesday, 28 July 2009

Osmetku Yang "sopan"

Ex Osmetku Yg ""Sopan""- Part 1

FYI, aku ada sorg osmet yg masuk bilik kecik umah aku since Februari 2009.
Acceli 1st time aku tgk dia, aku xbekenan
tp sbb mak aku kata suh amik bdk ni,
maka aku amik le jgk even ati aku kata "bdk ni mcm something je"
Dia merayu2 jgk la kat aku nak stay situ sbb katanya dia keje kat JJ AU2
[dia X-SISWI UITM JENGKA: BDK KAYU okeh!]


Sombong gile bdk nih
Mata merah, muka xpenah nak senyum
Dlm umah xpenah nak tegur sape
Masa mula2 duk umah tu, tiap2 ari basuh baju guna tgn,
aku suh dia guna mesin pon dia xnak

Masa aku MC aritu, sepatah haram dia xpenah tnya nape aku xgi keje
Kalo dia blk pon, terus masuk bilik terperap.
Kuar hanya utk gi toilet je!
Kdg2 bila aku blk keja, dia tak tutup paip rapat smpai air melimpah.
Mak aku tegur supaya dia tutup rapat tp dia pi tengking mak aku,
dia kata "eleh aritu pon sape ntah tak tutup paip, sy yg tlg tutupkan,
bkn sy sorg je xtutup paip!" Kurang ajar x?
Osmet aku yg sorg lg tu ok je, xpenah xtutup paip pon. dia aje!


Then lama dia xblk umah & aku xpenah tnya
Tp mak aku penah tnya dia gi mana- dia kata tedo kat umah makcik dia

Dlm bln 4, famili dia [abg, akak ipar & makcik] dtg umah aku cari osmet aku.
Aku cite la btol2, aku xpenah tau rapat pon sape osmet aku sbb dia mcm menghindar dr aku.
Mula2 dorg ingt aku bersubahat dgn osmet aku tp sori la,
mls ah bersubahat dgn sape2.
Aku ckp ah selama dia xblk ni, dia tedo kat umah makcik dia.
Siyes dorg terkejut sbb makcik dia kata, osmet aku xpenah pon tedo kat umah dia huhu.
Borak punya borak, dorg mcm cool & dorg mintak aku sms @ call dorg psl perkembangan osmet aku

Esoknya tu akak ipar dia cite dr A-Z psl osmet aku.
Pergh gila advance ok!
Mmg bdk bermasalah!
Rupa2nya dia lari dr umah abg dia [b4 dia sewa kat umah aku,
dia stay dgn abg dia] tp tiba2 lari dr umah psl dia bnyak menipu &
jenis keras pale xmo dgr ckp org.

Selama almost 1bln xblk umah aku tu,
rupa2nya dia tedo kat umah bf dia tp kantoi dgn makcik bf dia,
dorg tedo 1bilik huhu.
Lps kantoi tu, baru la osmet aku blk tedo kat umah mcm besa

To be continue :D

4 comments:

comey_lote said...

baca sikit pun aku dah sakit ati..huhuhu mcmana la ore ginih buleh hidup aman damai?in case diorg hidum aman le..:-P

Y@ZeD@ said...

aku rasa citer psl mesin basuhmu itew tak abis kot.. suh guna, mula2 takmo guna, pastu lama2 hari2 dok melenjan mesin basuhmu itew sehingga bj 2 3lai pun nk guna mesinn?? tul takk??

tp, aku musykil ler, nape dia bermata merah?? adakah dia addicted kpd apa2 benda yg buleh merosakkan?? @ osmetmu itew tak cukup tido?? @ trend terkini kahh org2 di msia bereyeshadow kaler merah?? huhuuu.. sungguh ku curious di situ!!

napela makcik boyren dia tuhh tak report ngn family osmet ko ehh masa terkantoi tuhh?? baik dinikahkan ajer..

aku lak yg over geram..!! aku yg sokmo dgr citer budak nihhh berkali2 sakit ati gakk!!

deidaa said...

-mek lote- mana la dia idup aman damai?
bersaing pon dgn kwn yg ampeh
[nnti aku cite kat part 2.. kwn dia yg sgt garik!] :D


-mekde- hahaha kan aku tulis "to be continue" tu :p
taip panjang2 terus kang,
korg mls baca lak hihi.

Aku rasa mmg trend baru le kot bermata merah kakakaka.
Ye la ko imagine aa duk terperap dlm bilik je.
Penah weekend aku bgn kul 9pg...
aku siap kuar gi lunch bagai,
2pm baru dia kuar mandi wahahah
[tu pon masuk bilik since 8mlm smlm].. gilooo tul :))

yatispeed said...

gilo budok nih..mung cepak2 pereabihkan ceghito nih..tok sabar ambo nok baco lagi...