Monday, 17 August 2009

Beg Deuter Baru Ku

Beg Deuter Baru Ku


15/8/2009 [Sabtu] aku nekad nak beli beg hiking Deuter sbb aku nak gi kursus.
Plan nya nak beli lambat lg hehe.

Maka gi lah kat kedai aunty tu kat Pertama Kompleks.
Kedai aunty ni mmg glamer pon kat bdk2 yg suke travel/hiking/trekking ni,
psl mostly dorg beli beg kat sini hehe.


Bajet max RM400 je sbb aku tau ada beg tu bleh cecah almost 1K huhu.
Bajet nak 40-45L sbb aku sokmo2nya bnyak brg hehe.

Tp aunty & bdk kedai tu duk promote Deuter Gordon yg 30L [mmg chantek] tp bg aku a bit small la,
suitable utk org yg brg sikit je.
Aunty tu kata.. utk seminggu pon muat.. ui biar betik, tp mcm kecik je.

Setelah plh & plh... berkenan gak ah kat Deuter Gordon 30L tu,
even xsedap ati.
Paid RM250.
Blk umah try sumbat tp baju je & brg2 lain [toilettaries, magz, telekung, kasut- kecewa xmuat].
Last2 sms si ezza suh mai tgk.
Dia kata pon xmuat & suh gi kedai aunty tu blk.
Maka lps asar terus gi.
Yg cun ada 38L [kaler xmenarik] & beberapa lg lah.

Last2 berkenan yg aku beli ni hah.
Sebbaik ada rain cove heheh.
Regular price nya RM500 ++ tp mintak murah & murah lg,
dpt la RM420.
Terasa la gak kopak tp nak gi kursus pnye psl.. tpaksa la beli heh.


Sebbaik la blh tukar, kalo x.. sian le aku.
Akhirnya tercapai gak beli yg 45l :D

Lapar gile lps tuh maka lps gi cokit [ezza nak beli ayam utk piknik],
maka terus singgah melahap MEE GORENG BASAH di kg bharu.
[aku asyik mimpi mee goreng je- ni ada yg masak utk opismet ni wahahah]

PUAS ATIKU MENDAPAT DEUTER 45L

7 comments:

gerbera said...

1st haversack yang aku beli adalah Bodypac. Masa tu baru nak kenal dunia hiking. Lepas tu tukar beli Karrimor Panther 55 litre. Beg tu byk berjasa .Smpi skrg ade lagi. Tapi aku gantung dalam store.
Ish..balik ni nak tanya khabar la sehat tak dia.

comey_lote said...

byk pitih mu beli bag mahal...ko tak dilanda recession ke ha? ekekeke

ezza erisa said...

gerb,
takleh sms je ke tanya apa khabar? :P

deidaa said...

-meeza- pergh 55liter ek?
ko gi mana tu weh?
Aku rasa selagi aku beli yg lg besar,
selagi tu aku sumbat brg2 aku hihih.
Berapa rat ko beli?
Xpe nnti kita gi mana2 yg bermalam,
ko bwk karrimor ko ek? :D
Hrp2 karrimor ko xkena H1N1 la ekekke.


-comey lotehhhh- pitih terpijak,
kalo x.. jgn hrp la aku bley beli hihi.
Aku dilanda "sakit belakang" psl berat... xdilanda mende2 lain huhuhuh.

IxoR@ said...

beg mcm tu mmg sgt sesuai....lagi2 klu rajin melancong....aku pun berkira2 nk membelinya...senang...sumbat satu kali. Tapi...tak pasti larat ke tidak aku nk menggendongnya....

ermm....

deidaa said...

-cik ixora- mek.. kalu aku blh,
takkan ko xleh.. ko lg tinggi dr aku.
Aku tinggi 153cm je & beg yg aku sandang siap isi masa gi melaka aritu ialah 8kg... ko imagine ah aku bawak beban berat gile hoho.
Tp kena balance kan badan la sbb aku bwk tu pon terhuyung hayang hihi.

Eh beli weh jgn tak beli.
Siyes chantek.. kalo ko tgk,
musti ko akan tangkap meleleh leleh punya lah :D

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.