Wednesday, 19 August 2009

Kursus @ Bidara Beach Resort, Melaka - Day 1st

Kursus @ Bidara Beach Resort, Melaka - Day 1st

Date: 16-19/8/2009 (Ahad- Rabu)
Venue: Bidara Puteri Beach Resort, Melaka

Get ready to go?!

Bertolak dr opeh 1.40pm dgn 2buah bas.
Singgah kat R&R mana ntah which is sgt ramai Chinese &
dlm ramai2 tu aku sorg je pakai mask & ada yg siap larik tgk aku.
Wuddaaaaa?!

Dlm bas wif naja

Smpai Bidara 5.15pm & blh plh roomate snd so decide
1bilik dgn Ija / Naja [1bahagian opeh aku] & Aizum [from MPSJ].
Acceli mcm apartment la- ada 2bedrooms & 2bathrooms.


Masing2 sebok duk check in kat BIDARA PUTERI BEACH RESORT

Masuk2 je bilik 205 tu bermasalah.
Tu nnti ada entry lain kekekee.

1st time in my life aku tgk- HOTEL SERVE GULA MCM GINI... owh wudda? wakakka!

Lps letak beg bagai dlm bilik,
menum ptg which is kami amat terkejut sbb
pihak hotel serve gula utk kitorg dlm plastik gula.
Huahuahua, konon2 stylo la tu ek?
1st impression dah buruk.. pedehal nih?! :p

Mari kite menum dulu

Menum2 jap je sbb kitorg decide nak lepak tepi pantai laks.

Masa report kat front office tuh,
terjumpa bront palare [pakaian mcm dia jd ADAM dlm tower 13 tu la],
sibuk dgn hp dia.. kwn aku panggey "bang bang" tp dia tak jwb then kwn aku claim sombong!
huahuahua mana la org tu nak tau kan,
lain la kalo panggey ABG BRONT OI, musti perasan :p

Bilik 205 [scarry kan? Pintu tu berlobang, senang org nak intai dr luar]

Ingt nak lepak bilik je sbb aku bkn ske ngat pantai2 nih tp xmo ah duk sorg,
maka ku follow la mereka :D

Koridor yg buruk gile.

Kalo korg pernah tgk drama TOWER 13...
perati la btol2.. sama x tempat ni?
hahahah acceli mmg tower 13 shooting kat sini di tingkat 5,
aku stay tingkat 2.
[spanjang kitorg berkursus mmg dorg shooting].

Spanjang koridor bley nampak tempat smayang org cina &
sebelah tu mcm kubur hohoo!

Mlm2 mmg malap gile & kami xsanggup pandang pon.
Mlm tu aku sorg ternampak kain putih atas pokok... god!
esoknya baru aku tau dorg wat shooting scene atas pokok tu utk episod 11 huhu.

Lif [awat tiba2 blur gambo ni aku tatau hhuuu]

Lif tu kami guna siang je,
mlm mmg xguna huhuuu!
Sanggup guna lif yg jauh giler.

Bilik aku share wif naja

Brg aku berselerak sbb nak kemas terus dlm almari hehe.View dr bilik aku

View hotel kami dr luar gate [CANTIK DI LUAR TP HUDUH GILER DI DLM]

Pelantar minyak

Aku mcm gengster laks ekkeekke

Jln2 tepi tu je,
kedai runcit pon kecik je pon.


My roomate, from left- myself, naja, aizum & ija

Laut pon xmolek utk mandi sbb dorg ckp tu laut lps,
aku xtau apemende sebenornya laut lps hiks.Old version- me & ija

Lps dinner [xsyok sbb xde ayam & lauk sgt2 la simple adoyai],
terus gi kelas... aku duk blakang skali as usual,
supaya senang aku nak borak & conteng2.
Urusetia suh aku duk dpn sekali sbb situ je kosong- cukup2 utk peserta kursus.
Ah sorry la, not interested!

Batu bersurat... ops :p

Ramai gak peserta kursus tp ramai pempuan la hehe.
Dr opeh aku, OSC & PBT seluruh negeri.

Kelas mlm bermula, aku xde keje.. snap ah gamba hee!


Blk bilik mlm tu mcm seram2 psl penah masuk paper
ada org jumpa "objek" dlm cermin huhuu.

Ingt nak tedo 4org 1bilik tp xmuat plak heh!
Aku mcm besa la kalo tedo,
mesti bukak tv @ dgr org nyanyi, kalo x.. aku xleh tedo.

12 am dah tedo huahuahua.

To be continue..........



3 comments:

IxoR@ said...

oh iye la...aku perasan kondo tu...mmg sama macam citer seram tower 13!

scary la....ada apa2 peristiwa mengusik jiwa?

p/s: aku nak ucap selamat menyambut ramadhan dan selamat berpuasa....

;D

gerbera said...

rentrBest jugak ek keje gomen ni. Kursus + makan2

Gula tu dia pek mcm tu pasal company gula tu sponsor gula tu kat resort tu. hehe..

Aku tido kena tutup semua.Kena senyap sunyi. Tapi sejak 2 menjak ni je tido bukak lampu tido. Atuttttt..

deidaa said...

-nana- xde yg "mengusik" cuma bdk2 laki yg usik kami tu yg kena usik dek "antu2 tu" hhahaha tu le padan muka dorg :p

Selamat berpose gaks utk ko
[aku pose lambat lg.. awl2 lg aku dah raya hihi]




-meeza- depend pd opis mana.
Opis aku ni asyik gi tempat dkt2 je mcm melaka & pd/seremban.
Opis lama aku kat putrajaya lg best siap gi langkawi/pulau2/sabah/sarawak bagai. Duk hotel mewah2.. yg ni alahaiiiii mcm ostel bdk U je huhu.

Hee aku tedo kena tutup lampu gak but since aku pindah belom penah tutup lampu pasal aku dgr bunyi2an [org berlari mcm bdk2 tgh main] 3 4pg di tingkat atas umah aku ekekkeke. Lg scarry bila aku duk sorg sebulan huhu.

Ko takot apa weh smpai bukak lampu?