Saturday, 8 August 2009

Mkn2 Smpai Muncit Sempena Menyambut Pose :D

Mkn2 Smpai Muncit Sempena Menyambut Pose :D

Date: 7/8/2009 [Jemaat]
Venue: Bahagian Pembangunan & Hal Ehwal Kewangan - bahagian aku daaaa :p
Attendance: 23org official & 7 8lain2 lg.
Menu pagi: Sandwich, nasik goreng, markaroni goreng, cucur, meehun goreng, kuih keria, karipap, teh o & beberapa menu lain xingat :p
Menu jamuan: Nasi putih, ayam goreng, sambal ikan bilis, tempe goreng, telur dadar [aku goreng], sayur campur, ikan pari, ikan kering, sambal belacan, ulam2an, sambal udang, daging salai, keropok sotong, buah2an [tembikai, betik, nenas, pear], 2jenis kek Secret Receipi & ada la beberapa lg aku xingt psl bnyak sgt.


In my room yg- a bit messy

Ni 1st time aku merasa jamuan 'menyambut pose' which is b4 ni aku xtau pon mende,
just dgr je.
Bila dorg decide nak buat, aku teruja la & iloike!

Makanan pagi

All agreed in pot luck style & perempuan kena masak which is not luck for me :D
Ye la memasing nak yg havoc2... aku mana le reti.

Last2 aku decide nak wat telur dadar,

resepi try & error.

Telur dadar yg ku goreng 25biji, sorg2 sebijik- resipi snd [try & error, sebbaik abis] :p

Aku buh bawang besar yg bnyak, cili merah, carrot, daun saderi, daun bawang & kacang panjang.
Sape yg awl2 amik tu untung la sbb bnyak campuran, ye la goreng pon dah dkt2 last2,
maka ramuan tu bnyak lg.. main campak la smpai abis :p
[PTD le yg amik dulu ekkekeek]

Aktiviti mkn2 & gosip di pg ari [cik semuanya kecuali baju merah duduk.. plh le nak yg mana 1] hihi

Smpai pg pon dah bnyak gile makanan,
aku pon mkn sikit but still kenyang..

B4 the jamuan

Aku bg bos meehun & kuit masa brekpes,
dia kompiyus sbb kata mkn tghari,
tp nape mkn pg lak? kekekek.
Oleh sbb aku excited dgn jamuan ni,
keje pon aku xbuat sgt..
masuk bilik 15menit pastu aku kuar lepak kat luar :D


Tembikai

Mostly aku lepak pantry la.
Bkn mkn tp aku seronok tgk dorg prepare utk jamuan.

Air kiwi

Seb baik ada yg volunteer nak basuh pinggan mangkuk psl dorg xbwk apa2,
just sponsor air je hehe.

The menus

Dorg suh aku potong buah.. oh tidak la..
aku menggelabah takot potong xchantek hehe.

The menus

Oh ye, ulam pon aku tlg belikan.
Acceli pen. akauntan tu kena beli tp psl dia xde transport & xsempat gi psr,
maka aku tlg gi beli kat chowkit.. bnyak giler tp murah pergh!

Menunggu ketibaan bos

Bdk2 laki tuh sponsor kek Secret Receipi.

Bosses

Tggu bos abis meeting kemain lama.
Dorg siap suh aku sms bos.
Eii xberani aku weh... kang kena mrh.
@ last 12.40pm bos baru abis meeting.

Semua org xsabar dah nak mkn hehe

Lps abis doa mkn,
akhirnya bos aku decide nk mkn lps smayang jemaat lol!
EO & CC aku suh aku cpt2 simpan makanan tuk bos.

Kaum hawa menunggu dgn jayanya kerana memberi laluan kpd lelaki yg rushing nak gi semayang jemaat huhu

Kes itu membuatkan aku agak panas ati psl aku tgh sibuk2 snap gamba,
xpsl2 kena simpan makanan utk bos.. rilek la makanan belambak aaa X(
So mmg xde la aku snap gamba2 mereka tgh mkn.
Baru bajet nak amik muka setiap org yg tgh mkn huh!

Nyum2 sodapnya kek itu

Aku last amik makanan psl aku sibuk simpan lauk utk bos..
xkesah pon lauk belambak hehe.

Nasik 1/4ku- dlm bnyak2 menu aku just amik telur dadar/ sayur campur & ulam [aku xreti mkn bnyak lauk acceli!]

Dlm bnyak2 tu.. aku just amik lauk spt gamba di atas.
Dorg kata aku rugi.
Aku pon rasa agak rugi psl bnyak mende yg aku xmkn.
"susah menjadi aku" ni sebenarnya.

Sambil mkn kita gosip lg :D

Lps mkn, mata ngantuk.
Tp sempat layan drama Tower 13 online smpai aku lelap.
Sekali bos blk dr semayang jemaat,
dia suh aku hidang semula psl dia invite kwn dia.

Aksi mental aku mcm besa :))
Ada jgk makhluk asing kat belakang tu miahahah!

Aku bengang gile psl aku dah la penat tedo 3jam je mlm tu,
kena plak hidang kali ke-2 lps tu tp aku buat la gak.

Overall.. jamuan ini berjalan dgn jayanya & aku menapau psl bnyak lebih huhu.
Sebbaik ah ada org nak tapau telur dadar aku ihiks!

More photos at http://gepren.fotopages.com

5 comments:

Anonymous said...

heloo maap lmbt reply komen..
dulu saya x seberapa minat dgn dunia larian nie.. saya dulu layan bola sepak n futsal (gila bola) hehe.. smua nya berubah selepas sya injured pada ankle.. buat 2 kali berturut-turut(2bulan saya rest).. tue yg saya try dunia larian nie.. lgpon saya baru setahun setengah aktif dlm dunia larian nie.. sebelom lutut saya jd mangsa baek saya pencen awal dlm bola sepak.. huh.. maen pon ala kadar jer.. daa jd ex-player kene laa turn klau ada jemputan dr rakan2 klau x pergi apa depa kate pulak.. huuuuu

klau xnak pancit.. 1 je saya boleh ckp.. nk maju kene laa bawak diri sendiri.. sbb klau xde latihan mcm mana nk sukses.!! latihan kene cukup.. letih tue mmg ada.. tp klau mental da fit.. tolak tepi jer.. pe yg penting smpai ke garisan penamat..

ok.. (^_^)
-hati mau kuat-

whooz said...

telur dadar tu nampak best!

deidaa said...

-anonymous- oh camtu ke cite nya?
Time lari xsakit ke lutut tu?
Masa mula2 start lari dulu,
brapa lama larik utk 1 sessi?

Training cukup tu maknanya cemana?
Kena lari tiap2 ari dgn cara yg btol la eh?
[acceli xleh lari setahun nih tp degil.. nak gak lari & rasanya lps pose ni plaks kena sambung].

So bln pose nih awk lari gak ke?



-huzz- telur dadarmu & telur dadarku berbeda :p

comey_lote said...

bestnyer makan2!!
aku tak pernah dgr pulak makan2 sbb menyambut ramadhan..maklum le tak pernah keje...huhuhu

deidaa said...

-cik comey- Ore xkijo pon sambut,
cuma tradisi ni xdok di kelate :p