Tuesday, 25 August 2009

Reveal My New Digicam

Reveal My New Digicam
Samseng.. opsss... SAMSUNG PL60 :D

K la sbb some of u tnya aku gune DSLR or not,
so my answer is: NOPE, I'M JUST USING STILL CAMERA hehe.

Inilah digicam ku [ada kaler silver, blueblack & pink] but i've chosen black color- look so classy & mystery [wakakak misteri la sgt] :p

Hajat di hati mau jgk beli seketul DSLR tp mahal.
Xdok 1.8K at least, jgn mimpi sepanjang ari la :D
Bajet aku 1K je- sian aku kan?
[Beli awl bln 8 aritu replaced my old digicam yg dah rosak,
kalo repair pon RM200++]

Rupa belakang kat lcd nya camnih la sejibik!

Aku xberhajat langsung dgn Samsung ni psl si ezza la duk bg bad review bahawa
kwn dia guna digicam samsung ni xelok.
Aku xamik pot sgt psl prinsip aku- NEVER TRUST 100% REVIEW ORG kekekekek.
Time tu aku bajet nak beli OLYMPUS or CANON.

Test with "retro" scenery [view dr beranda umahku hehe]

Gi loyat, apek tu la tunjuk demo & compare between these 3brands &
aku realized dat SAMSUNG the best dgn specs yg aku xterpikir pon.
[maklumla b4 this aku guna digicam bodo2 je... macro pon mcm xmacro huh]


Acceli ni tersalah set as black & white laks huhu... lokasi di tol keramat [nak snap gambo motor yg jem tu sebenornya]

Kawtim kaw2 [si ezza tukang kawtim], dpt la RM798 ++ memory card 2GB.
Normal price 1.2K kot xsilap aku.
++ apek tu kelakar gile la plaks tu, xtahan aku ekekkeke.
[kedai ke3 pergi sbb kedai yg apek buat demo tu mahal gile jual iaitu RM900].

PL60 jgk blh wat megik which is muka aku jd selicin kulit telur, without any pimples & scars huahuahua! [kelihatan dabel chin di situ huh]
1 lg function ialah- kalo korang senyum, otometik digicam ni akan snap gamba.. xyah duk tekan2 shutter dah ekekekke.

Bnyak le function & aku still tgh explore function2 nya sbb aku ni lembab sket psl photog ni hahaha. Compact tp bnyak function.
Better expert yg ni dulu baru tukar DSLR [yeaa aku ada ati, tp nnti dulu] ;-)







8 comments:

whooz said...

mu kena letak gambar dengan kamera lain kat sebelah, nak compare :D

muka aku banyak lah lubang2nye, meh try muka aku pulak

gerbera said...

aku pun berhajat nak menukar Nikon Coolpix aku ni kepada sesuatu yang lebih "kool"

Dalam mimpi aku nmpk Canon EOS

Tapi dpt Canon Ixus pun ok .

Tengah menabung.seposen sehari

deidaa said...

-huzz- ahahah xpe, kamera ni pon blh je guna.
Muka aku jd licin sbb aku set kat BEAUTY SHOOT :p
Nnti aku snap lain :p
Muka ko ada lobang2 ke?
Licin je aku tgk? heh.


-mezza- Beli LEICA la weh ekekeke.
sepusen sehari?
Byr parking opis aku sebulan pon xlepas weh :))

Y@ZeD@ said...

m wondering, adakah samseng mu ittew leh wat magic dari double chin ke single chin?? dan dari tummy yg buyut kpd tummy yg slim.?
klu begitu, harus sekarang jugek aku gegarr kedai samseng yg berhampiran.. hahahahah....

whateva it is, gmbr mmg superb tantekk even itu hanya compact camera..!! i like.. aku pun suka camera besa2 ajor rather than dslr (ayat org xde duit kann!!) :P

tahniah kerana ada gadget yg baru, boleh anda beraksi lebih lincah di dubai thn dpn ekk!!

**heyy mek, magic lagi kah bila snap bertudung kuar gmbr berambut?? mana pg azammu?? upsss lazer di situ..!!

:)

deidaa said...

-mekde viva- meh aku jwb soklan mu ekkekeke:

1. xleh wat magic dable chin jd single /slim mlim chin.
2. tummy muncit xleh wat flat tummy.
Digicam ni dia bijak kat muka je.. kat bahagian lain dia xabis blaja lg kekekeke.

3. ko bkn xdok duit tp kalo ko beli dslr, ko xdok gambo sundirik.. kan kan kan? :D

4. hahaha gi dubai nnti, aku nak shopping je.. maleh amik gambo, bulehhhh? :p

5. Wahaha time kacih la kerana ko prihatin mekde... baiklah,
aku akan membuat penambah baikan slps ini agar tidak meng'aplod'kan gambo2 free hair.. azam tergelincir skit ni, cayam ko muaxxssss :p

gerbera said...

leica?uwaaa..itu aku doa je kot2 ade orang nak bagi aku pree

comey_lote said...

nanti mu mari makan gulai rumah mak seme, mu bawak camera ini, amik gambar kita, pastu buat la muka aku selicin telur rebus gakkkk...maukkk

deidaa said...

-meezza- ko kena ngurat pacar2 kayo,
musti ada yg nak sponsor leica kekekeke.


-mek lotey- hadeh xmo xmo...
kamera aku sesuai utk muka xcun muka aku je :p