Saturday, 23 May 2009

Brisk Walking Di Tgh2 KL

Brisk Walking Di Tgh2 KL

Date: 23/5/2009 [Saturday] --> 9mggu selepas aku operate :D
Time: 7.45am-9.30am [included beli air, rest, singgah pasar tani] :p
Distance: 7km ++
Start & End: Setiawangsa- Pasar Keramat - Setiawangsa


Kat jejantas LRT Setiawangsa [2.2km from house]

Aku & ezza decided to brisk walking from our house to Pasar Keramat.
Just because we wanna know the exact distance we did @ Tmn Tasik Titiwangsa for 3ominutes [1round].
Acctually we'll neva know how many distance we walk for 3rounds, hahaha tensen la kan? :p
Aku dah sukat dgn meter keta... 1 round yg kitorg wat tu lebih kurang 2.5km X 3rounds= 7.5km. Quite proud le jgk even org lain can do more than our distance huhu.

Jalan Jelatek [nampak rel LRT x?] :D [ontheway ke psr keramat]

Utk lbh puas ati, kitorg brisk walking from house to psr keramat.
Actually not too far sgt pon from house to psr keramat... 3.5KM je!
Pastuh patah balik le ke umah wahaha very the gigih!

Ni dah 3km dr umah. 500 meter lg ke pasar keramat [ontheway gi pasar keramat]

Part yg paling mencabar ialah daki bukit.. adoi rasa mcm tonggek je muntot nih.
Nak jln laju ofkos xleh ++ jari dah melecet tp aku gigihkan diri jgk.

Posing tgh bandar waa ckp lu :p Belakang tu LRT Jelatek [ontheway blk]

Singgah sat ah kat PETRONAS JELATEK. Mula2 nak buh handyplas tp mls, so menum milo je wakakakak. Rehat la dlm 6 7menit



Petronas Jelatek

Berposing kat Kg Warisan which is betul2 jln yg kitorg lalu dgn keta.
[bkn pe, senang nak tgk distance kat meter keta tu hiii].
Cabaran lg ialah masa nak lintas jln huhu.


Kg Warisan [umah org kaya2] dpn LRT Setiawangsa [ontheway blk dah ni]

Dr pemerhatian aku, mcm xde je yg jogging kat tgh2 bandar...
kalo ada pon kat btol2 dlm area taman wakaakka xpe lah,
sesekali nak gak rasa brisk walking dlm bandar kan? :D



Posing tgh bandar lg.. wakakaka

Smpai setiawangsa, singgah pasar tani.
Beli newspaper je pon.. saje nak lalu lalang biar dorg ckp "busuk gile bdk ni" wahahah.
Busuk peluh daaa.. wakakka.
Pastu cabaran time nak smpai umah, kena daki bukit lg.. adoi xtahan tul!


Aku telah melangkah sebanyak 11060 selama 1 jam 45min tuh!
[if u walk @ least 2000 steps in a day.. u will not gain ur weight] :-)
& it's very good if u can walk for 10,000 steps in a day ;-)

Itu je la pengalaman kami.
Brisk walking/jogging ni dah jd our routine la @ least twice a week.
Tp kitorg nak wat lebih 2times in week,
specially aku.. kat umah aku mls nak exercise... melepak je dpn tv :p

Next time target nak round Tmn Tasik Titiwangsa 4rounds sbb skang baru 3rounds ++.
Oh we're started wif 2rounds only okeh? :D

Our record this week:
Wednesday- 7.5km
Friday- 7.5km
Saturday- 7km ++
Sunday- 8.25km
Total= 30.25km ++ :D

3 comments:

yatispeed said...

weiii..terujanya aku ngan ko fidelina...dulu time jengka ko terbaring jer atas katil takde de nak jogging..now dah terbalik...aku lak duduk tak jogging2 kalu kat rumah tuh..lepas nih aku nak beli vcd senamrobik lah..susah ada anak kecik then nak berjogging..kang silap2 dia lak naik atas dukung aku..btw..bravo for your effort..tapiii..jaga perut sket..baru nak baik tu..take care dude..

deidaa said...

Hello hello.. kat jengka dulu aku rajin weh round pdg ptg2 dgn fit & ah sir.. ko je tatau.
Masa Pre lg la siap masuk tmn perumahan lecturer lg [time tu studs blh masuk lg.. setahun lps tu xleh masuk sewenang2 ekekeke].

Masa part 5 kita duk ostel tu kira jogging aa gak dr umah sewa ke kelas.. jauh tu ahahah.

part 6 yilek la... membadaks je keje memasing wahahah.

Ko bwk la anak ko jogging skali...
aku tgk ramai pe bwk anak2 jogging?
:D

Haa ko buat la 30 Days Shred Wif Jillian Micheals... ko musti kenal kalo ko layan The Biggest Loser :D

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社