Sunday, 10 May 2009

BRISK WALKING a.k.a JALAN LAJU

BRISK WALKING a.k.a JALAN LAJU

Okeh start 1/5/2009 aku dah start blk aktiviti nih.
Si ezza la yg ajak, katanya mau kurus.
Aku nak maintain je berat aku ni, hope not more 52kg la hahaha.
[bajet 45kg tp tggu aku btol2 sihat ah for @ least 6months lg huhu]
Sbb aku try lompat sekali.. peh still sakit hoccay? :D


As usual tempat fav. aku since 2004 iaitu di Tmn Tasik Titiwangsa :D
Dolu2 aku jogging sorg2 sbb mek ezza ni xde kesedaran pon nak jogging,
jogging atas katil lg best katanya.. cissskek :))





So far dah 3x buat setelah xsmpai 2bln lg aku operate perut eheks
& aku ngaku my idiot... aku panggey jln laju ni as JOGGING TP JLN.
Wakakaka sounds idiot la kan? :D
[dolu2 tu KAMI DID AN IDIOT DIET... skang tidak lg lah-- sape kata tahan mkn tu blh kurus? lalala... tu lah bodoh xmo blaja] :p


Arini tetiba terbaca kat 1 forum ni, he said this is what we called BRISK WALKING.
Baru la aku gugel bagai.. ahahah oh tp aku ngaku la kan mmg xtau specific name b4 this :p
Bagus acceli BRISK WALKING ni.
More advantages compare to jogging :-)


So far kami baru berjaya buat 2round.
We did 1round for 30minutes so X 2rounds= 1hour :D
Next time will reduce time 20minutes for 1round maybe? haha!

Tu pon rasa mcm nak patah kaki sbb BRISK WALK pon ada cara yg btul,
bkn main suka suki jalan je :D
& 1 day i will bet myself to do 8 rounds in a row perghhh!
[ala b4 operate blh.. xkan lps operate xleh kan?
Cuma nak kena cari stamina la duluh, skang bekas parut pon masih merah lg huhu]



Masih failed... 1pusingan tmn tasik tu bape KM eh?
Anybody knows?
This week we will trying to achieve our target= 3rounds.. heheh!

*pesanan penaja utk ezza- jgn lupa kl fun run ujung jun ni...
kalo xmo join, aku bunuh ayu mu*

2 comments:

ezza erisa said...

yea..marilah kita berkesedaran untuk kesihatan.....

yang penting niat untuk sihat..kurus will come along..

tapi kalau niat nak kurus semata, sihat mungkin boleh melarikan diri...contoh sedut lemak....makan pill tah hapa2..mungkin mengundang bencana :)

deidaa said...

Yea betol mokcik ezza!
Kalo lah mu sedar utk sihat & KURUS dr 4thn lps kan bajus? :D

Aku mcm xturun jah berat.
Ah xkesah ah, asal xgain weight sudah.
Kalo gain weight...
aku nak putus asa mcm opismet mu gak ah =))

Tp yg pastinya- JOM KITA MENGE"BANNED" segala mak nenek pil/ubat kurus bagai.
Kalo jenis nak crash diet buleh la gune.. xsayang umor wagagaga!