Tuesday, 2 June 2009

Physical Challenge- FRIM Part II

Physical Challenge- FRIM Part II

9.30pg masuk GIFT CENTER nak beli tiket. RM5/adult.
Gile laju org situ explain psl map tu, mcm kitorg gi tiap2 ari je.. ceh!
Duration naik & turun canopy walk ialah 1jam 30menit.

Tiket to canopy walk

Dah tau awl2 psl distance tu.
Mendaki 900meter.
Naik bukit 400 meter so total 1300 meter a.k.a 1.3km.

Ketika mendaki ke canopy walk

Part mendaki "jln" 900 meter tu letih muntot sbb naik kannn.. bkn menurun :p
Stop jap snap gambo tp xleh publish psl gamba menunjukkan "mandi peluh" huhu.

Tang mendaki tangga kat bukit tu sgt la challenging!
Jujur aku ngaku mmg penat amatssss!
3 4x gak aa aku stop bwahahaha!
Dah la every single tangga tu TINGGI, rasa mcm nak muntah pon ye gak.

Canopy walk deck

@ last smpai gak tp ramai yg tgh tggu turn.
Sbb naik canopy kena jarakkan 1papan baru kita blh jln.
Ada plak makhluk2 yg potong queue.. geram la gak kan? X(
Chinese 2org dpn aku tu frendly amat hihi.
Dpn blakang kitorg all chinese, aku 2 je melayu huhu.
[ada ah melayu tp dah lps jauh ke dpn nun]

Gambar mereka menaiki canopy walk

Naik ke deck tu sangap aa sbb tangga nya kecik ngat.
1st time jejak canopy, ok la.. xde la rasa nak menjerit ke apa,
jln pon xslow & steady :D
Snap gambo kat setiap pelantar.

Eksen je kat atas tu

Masa jln tu aku tgh bawah, seb baik xpenin2 lalat.
Nampak KL tp xnampak KLCC/KL Tower... mana ekkkk? :p

B4 sambung canopy walk

Canopy tu 50meter je & bila end, terus turun bwh aa.
Turun bukit xde la penat gilers mcm mendaki.
Tp lutut aku still menggigil sbb TINGGI tuuu! :))

Masa makcik ezza terpeleot, aku terpeleot gak.
Ada ke ptt kata aku dengki sbb jatuh atas dia.. wakakakak!
Chinese belakang tu suh kitorg be careful ngaa!

Lihatlah, aku berjaya berada di tempat tinggi

Smpai bwh tu posing luhhh... bukti la kan :p
Then kitorg decide nak lalu ikut jln jauh.
Kalo jln dkt ialah 900meter la ahhaha.
Tp sbb kami penggemar "cabaran" maka apa slh nya pusing jauh? :D

Best la pusing jauh psl xramai org tp agak cuak gak le aku psl utan yg sgt sunyi sepi huhu.
Gile ber"jungle tracking" mcm tu tp ada la org 3 4org ehe.

Akhirnya turun jua :D

Jln punya jln, kitorg rasa mcm dah lost sb jln yg kitorg lalu xde dlm map.
Tp redah jgk, last2 jmpa keta.. wakakkaka!
Begitulah seadanya physical challenge kitorg.
Aku dah berjaya sahut cabaran TAKOT TINGGI nih!
Next, kalo korang suh sahut cabaran fizikal.. insyaAllah aku try buat.
Tp kalo suh sahut CABARAN JUMPA MAMAT AKU SUKE TUH.. mintak maap la,
heee off topic jap :p

Next time kitorg akan join lg apa jual cabaran fizikal supaya lebih fit.
Sape2 nak ajak, blh la roger2 saya okeh???!!!!
[sementara masih bujang, bila lagi kan? hehe]


Record utk 25-31/5/2009:

26/5/2009 [selasa]- 5km
31/5/2009 [ahad]- 8km ++
Total- 13km ++ je this week :-(


2 comments:

Y@ZeD@ said...

tertetas jahitan tuhh kang padan muka mu deh..!! hikhikhikk...

aku cabar mu jupe mamat tuh..!! berani???

***pst, aku cam tau jer mamat mana nihh??? hihiii

deidaa said...

-MEKDE- tertetas tu ape? :p
Kalo meretas aku tau aa ahaks.

"mamat tu" ko xkenal cik mekde!
Aku xpenah cite kat ko pon lg!
Ko slh org nih hehhhhheeeee!