Wednesday, 17 June 2009

Tugu Negara - 1st Time

Tugu Negara - 1st Time

Date: 13/6/2009 (saturday)
Venue: Tugu Negara, KL

Dpn kubah apa aku tatau la

Blh x ni 1st time aku jejak Tugu Negara setelah 7thn duk KL?
B4 ni aku suh kwn2 bwk gi sbb aku xtau katne.

Dan2 lps 2saat snap gambo ni, air pancut ni stop :p

Tp kali ni pegi sendirik2 tu pon setelah ternampak sign board TUGU NEGARA
masa ontheway ke Lake Garden.
Kalo xgi Lake Garden, harem kitorg xtau katne.. wakkaka!

Tugu Negara kebanggaanku

So alang2 dah dkt situ, pergi je lah.
Tu pon duk u-turn 2x lalu KTM bagai sbb mcm xleh turn right dr Lake Garden tu.
Sape ntah wat jln.. bijak benor.. huh!

Xtau apa mende.. tp kat nama2 perajurit kita

Bas pesiaran bnyak giler ah... chineese la ramai.
Melayu xramai sbb Tugu Negara semata2, no other things!

Goodbye Tugu Negara :p

Aku pakai le kasut blk, xkan nak pakai slipar bodo2 je kan, malu ah.
Last week baru je ckp "next time aku nak kuar lunch pon xmo dah pakai selebet @ thsirt biasa2 tuh.. kau nak pakai cun2 gak"... sekali gi Tugu Negara... selebet gile wakakak!

Tu je lah, lps snap gambo.. terus chow... xde menarik pom huh huh!


3 comments:

Ixora said...

Lama sangat aku tak ke Tugu Negara.

Kalau tak dulu-dulu sekolah tadika wat rombongan, ermm...entah la bila nak ke sana...

Cam ne ke jadi org Malaysia...?

Hihihiiii....

iezah azizam said...

lama x g tugu... suka santai kat arca2 kat bwh tu... best... kalau ada bdk kecik lg syok blh main kat padang tu.... tp santai pun dah tenang jiwa.... hehehehe

RE: mu tukar ke putrajaya pulok ko? opih kawe kat unit perancang ekonomi @ EPU, JPM kat parcel B, kalau lalu singgah la.....

deidaa said...

-nana- haha asal rombongan je,
mesti gi tugu negara.
Skolah aku xde pon wat lawatan huhu.

Ala kita kat area kl skang,
senang je nak gi tugu negara tu :p


-cik tulip- padang mana eh?
lake garden dpn tu je, lake garden ke heheeh.

Aaa?
tahun 2011 baru pindah putaqjy!
EPU ek?
Haih kalo tau, call cik tulip je aritu heheheh psl nak cari no. phone Dato' Zaki ICU huh huh.