Monday, 8 June 2009

Hiking @ Broga Part 3

Hiking @ Broga Part 3

Sambungggg!

Masa almost reach kat puncak,
jmpa beberapa geng2 malay boy.. siap ckp kitorg org melayu yg ke-8 smpai puncak.
Wakakak yo yo oo je [so korang phm la whut dey meant kan?] :p
Kita mkn ROCKY luh!

Korang tau x, kitorg siap stop mkn2 dulu.
Si ezza lg la siap bwk sandwich miahahah!
Blh stop mkn tu padahal nak ke puncak tu dlm 30langkah je lg, ampeh tul :))
Dlm 10menit gak stop mkn :p

Flora mende aku tatau!

Masa lepak2 picnic tuh, ada la 2chineese kids yg xberani naik puncak.
Siap bapak dia pujuk2 agik tp xmo gak.. last2 dorg lepak dgn mak dorg kat bwh sikit.
Tp akhirnya dorg naik gak dgn pertolongan hiker lain huhu.

Mcm padi pon ye gak waahahah

Ada gaks yg bwk anjing hiking. Masa tu pemilik anjing nak turun dah.
Gila cuak muka anjing tu takot nak turun bukit, siap kena dokong lg hihi.
Comey.. rasa mcm nak gi usap je huhu. [xpe ah kan sbb bulu tgh kering.. bkn basah] :D

Akhirnya tiba di puncak!

Okeh sambung.
Ikut ati aku yg takot ni xmo ah naik smpai puncak tp bak kata mokcik ezza,
alang2 tu bior la smpai btul2. Ok aa aku sahut cabaran.
Aku siap menjerit bagai wooo masa dakit kat celah2 batu yg kecik tu.
& hasilnya, again aku dpt luka.. wakakkaak ok ah tu, xadventurous lak kalo xluka :p

Yea akhirnya aku di puncak BROGA!

Yeah akhirnya kini pasti, aku sudah smpai di puncak bukit!
Tempat aku lompat tu la di mana bdk yg tergelincir masuk paper tu.
Tp rasanya dak tu lompat atas batu hahahah SEDIAKAN PAYUNG SEBELOM UJAN WEH!
Aku xmo menempah eksiden :D

Motif?

Xde apa aa kat atas tu, ada batu batan & pokok & chantek utk snap gambo.
Tp kitorg ni kan gila glamer.. duk snap gambo snd je :p

Ek ah ek ahhhh!

Lepak jap je kat puncak tuh pastu turun ah.
Yg paling bestnya all the way kat tanah licin & curam tuh,
aku sliding je la. Aku pedulik hape? Xwat camtuh, sah2 kaki aku menggigil nak turun hihi.

Tgk lah di bwh sanunnnn!

Masa tggu turn nak turun tu, ada aa photographer melayu 2org tgk kitorg cam pelik.
Err pelik ke? Aku duk gugel kat blog org lain pon, ada je hiker wanita hiking! :D
Then ada chineese tu plak frendly dgn kitorg, wat lawak suruh pegang kayu yg secenonit panjangnya - konon dia nak pimpin kitorg la wahahaha.

Letih nak turun neh!

Masa turun tu laju je, aku siap main sms agik kehkeh!
Akhirnya kitorg selamat smpai kat parking kul 10.50pg.
Duration gi balik: 2hours 50minit [ooh tlg la jgn gelakkan kitorg yek?
Kitorg kategori novis lg in hiking2 nih.. bkn beginner or expert huhu].

Itu ajork la pengalaman hiking kat BROGA... all the way blk aku tedo ngantuk doooo!
[ada lg gambo2 yg kelakar akan menyusul which is gambo kandid @ gambo2 xmenjadik hihi]

SAPO2 YG NAK GI HIKING/JUNGLE TREKKING/CAMPING TU,
INVITE LE SAMA OKEH? AKU XDE GENG PON..
XKESAH AA CLUB OR
PERSENDIRIAN..
AKU MCM XTAU NAK CARI CLUB @ INTERPREM DGN GENG2 LAIN CEMANA.. SEGAN SEH! :wink:



2 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

santek nyer Broga nih....lawa la...
cm dekat obersi....puas hati pegi ye Da....Da..da tok sakit doh ko lopat2 gitu tu?

deidaa said...

Huih.. over KL jah k.zana, kekeke.
Kat keningau ada tempat hiking dok? Hihi.
Dok sakit doh k.zana... tp
kalu bergayut kat pokok tu sakit la huhu.