Monday, 22 June 2009

Jacobs Walk of Life Part 2

Jacobs Walk of Life Part 2

8.13am kitorg dilepaskan [as usual, jam tgn aku cpt 7menit hehe].
Semua sibuk nak posing dpn photographer la pulak,
maka jln pon tersekat2. Ada yg jln lenggang... adoyai!

Chup aku bkn snap gambo mamat tu [xkenal pom], tp aku snap gambo walker2 kat belakang tu mcm semut :D

Kitorg decide nak brisk walk la, xmo lenggang2 bagai.

Bkn kejar sape smpai dulu tp dah terbiasa jln laju kan hehe.
[eleh dpt no. 1 bkn dpt adiah bagai pon.. sama je] :p

Berebut mengambil gudibeg huhuu kelam kabut hoccay!

Sepanjang 5km tuh,
walker kena jwb all the questions given.
Mcm treasure hunt la.
If not complete the question... maybe dorg xdpt full gudibeg la kot.
I tot so la, i'm not sure psl aku jwb semua soklan,
even ada jawapan aku guna M16 :D

Posing dgn gudibeg

Ada la 2 3soklan yg mmg aku xdpt jwb.. main bantai je!

Soalan 1: Apakah Tema Jacobs Walk of Life 2009?
JawapanAKU: JACOBS WALK OF LIFE.
Hihi aku mmg xtau!
Ada yg lg best dia ckp "TEMANYA SELAMAT DTG KOT?" Ape ke lawak?
Agak2 aaa :))
Add Image
Betapa ramainya yg dtg Jacobs nih, sejauh2 alam parking tu!

Soalan 8: Apakah produk terbaru keluaran Jacobs?
JawapanAku: Beskut- XTAU LAH, SY XMKN BESKUT
[Sengal gile jawapan aku ngenge!]

Soalan 10: Apakah produk keluaran Jacobs?
JawapanAku: Biskut & Sekkut
[Suka suki aku je, dah mmg xtau kan?!!!!]
Beskut & sekkut tu adalah benda yg sama lak tu =))

Mek bunga

Hrp2 dorg xbaca la jawapan sengal aku tuh hihi.
It's must be fun la kalo gi dgn kwn ramai2 then memasing otak cam gile2 je kan? :p
[aku dah penat la haih jd seorg yg seriyus- 1year ++ kot: because of 1thing & 1person huuu].
Nak gelak pon aku control gile hoho so this time hang gelak la suka hati hang, xde yg kesah punye :D

Tu ah aku ajak gak kwn/opismet bagai tp depa ada ah alasan memasing.
Opismet opis lama luh sporting bagai event2 mcmgini,
opismet skang aku segan aa nak ajak even belambak je yg muda belia.
Apa yg aku segan pon tatau [eh tp siyes aku segan hooo dgn opismet2 aku]

View from outside gate

Oh masa walk tu,
aku xtau la which route yg betul.
Ada yg syok tu, ada yg siap naik menara bergamba.. hahaha pening!
Who cares?
Yg penting aku nak abiskan race aku :D

Aku parking keta dkt signboard tu which is jauh gile dgn tempat event hehe

9.03am kitorg smpai kat END,
xsmpai 1jam pon.
Masa nak amik gudibeg tu,
amoi blakang aku saiko gile.
Rapat gile dgn aku, siap "barang2 dia kena aku".
Annoying je aku rasa... siap tgn dia atas bahu dia.. apekah?
Aku STRAIGHT OK.. huhu.

Gile punya bertolak2.
No manner betul la,
xleh ke korg queue betul2?
Ikut ati aku yg hangen ni, aku blah je huh!

Segala mak neka rompakan dari event itu!

Lps dpt gudibeg tu, aku call si whooz tp dia pon xsmpai lg,
so aku decide blk terus.
Aku tau mcm ada aktiviti lain lg tp aku xberminat lah,
yg penting smpai umah je aku nak berhibernasi.

Smpai keta, kena blok la plak, lg aku hangen.
Ko nak blok.. blok je tp ko tinggal la no. hp,
blh aku call... apa daaaa!
Tp sebaik keta blakang dia kuar maka nyelit je aa kut belakang tu.

Oh psl gudibeg tu.. beriya je.
Aku xmkn beskut.
Xmenum anlene.
Mmg aku bakal letak kat pantry opeh je aa.
Kalo belambak beskut jacobs tu... aku punye aa tu hii!

Itulah pengalaman ku.
Next year InsyaAllah panjang umur join lg :D


5 comments:

whooz said...

uit, ko dapat susu eh..aku dapat payung, x de pun susu

deidaa said...

oiii ape kes ko dpt payung?
Ini tidak adilllll...
aku smpai dulu dari ko!
Xcaya, ko kena tunjuk bukti! :D

whooz said...

bukti sudah ada di blogku :P

deidaa said...

Dah tgk tp xpe la,
aku xjeles.. ahhah larikkkk! :p

IxoR@ said...

Meriah...ramai betul org....

:D