Sunday, 7 June 2009

Hiking @ Broga Part 2

Hiking @ Broga Part 2

Okeh sambung!

Start our journey's back.

Menghayati keindahan alam

Rasa mcm bnyak gelak dr serious hiking psl rasa mcm funny nak daki kat tempat yg licin tuh.
Kalo takot patut nangeh ni gelak... mental illness kot miahaha.

Hadiah dr Broga- jariku luka terkena lalang yg tajam

Broga tu bukit lalang & ntah cemana masa aku daki tuh,
jari aku tersiat kena lalang yg tajam.. darah menitik woo!
Seb baik bwk 1kotak plaster hehehe jgn ingt aku gi without any preparation okeh? :D

Lepaskan penat lelah luh

390meter tu bkn la jauh sgt kalo jln yg straigth tp sbb hiking,
jauh & memenatkan. Dah la berdebu kannn.

Model batu

Aku imagine gak kat budak yg jatuh tu dats y aku xberani berdiri kat batu2 tu,
duduk blh la hihi.

Sikit lg nak smpai puncak neh

Dr bwh dah nampak kat puncak & kecik je org2 nya mcm semut.
Nampak mcm dkt tp nama lagi HIKING & MENDAKI.. jauh weh,
dgn jln yg challenging tu.. fuh!

Broga scenery

Aku tgk org lain bwk DSR kamera canggih2,
aku bwk kamera cikai2 je tu pon xguna.. guna ezza punya je.
Tp malangnya beliau tidak set LANDSCAPE masa snap gambo scenery.
Kalo x, musti chantek huhu.

Marilah bersamaku!

Nampak x kat belakang aku tuh?
Semua menuju ke puncak la tu.

Posing hampir di puncak

Kalo gi beramai2, syok la amik gambo kan.. ni gi berdua...
ko amik gambo aku.. aku amik gambo ko.. adeh!
Ada lagi 2nd chineese yg volunteer snap gambo kitorg...
malu letak tepi ah, kalo malu.. xde ah gambo berdua hihi.

Carilah di manakah saya :D

Gambo kat atas ni sengaja nyorok dlm lalang,
nak tunjuk betapa tingginya lalang kat Broga tuh :p

To be continue lagi lah..... :p

3 comments:

Mr. Janggel said...

Uittt ebtol ke broga camni???? tak sangka tol...caner ek nak g sana??? macm best jer????

deidaa said...

Hehheh btol, bkn superimpose :p
Best la jgk :D

Ianya dlm daerah semenyih [eheheh pandai2 je tp kat semenyih la] :p
Jln straigth to the point, senang hihi. Ni map nya http://www.manmeng.net/blog/wp-content/uploads/2009/02/map_to_broga_hill_thumb.jpg

Mr. Janggel said...

tu la...saya yg dok putrajaya ni pon tak tau wujud tempat nih..naseb bek terbaca dalam satu majalah dan tertengok dalam blog nih hahahahha...Akan diaturkan ke sana!!!