Sunday, 6 March 2011

Kena overtime

Sbb Ogos opis akan pindah ke putrajaya.
Sibuk urus file2 dr zaman jakpar tonggek.. thn 1992 lagi..
utk shred, lupus, tagging, packing segala?
Yg OT nya 3 4kerat je dari 27org huhu. 
Aku tak penah overtime pun sepanjang 9thn keje.

No hal sbb blh claim duit @ cuti tp aku plh cuti.
Cukup 9jam OT- dpt 1hari cuti, compare claim duit RM9.++ je 1jam.


7-8/3 (isnin-selasa):  OT
9/3 (rabu):  layan wayang la pulak sehari (ilangkan stress)
10/3 (khamis):  tak OT kot, nak pose
11/3 (jumaat):  mak dtg KL, fetch @ LCCT ptg.
12/3 (sabtu):  mejlis tunang sedara kat sering ukay
13/3 (ahad):  OT lagik, aku sorg je kot psl opismet nak berehat on sunday tp bwk mak pi opis sbb pastu nak beli barang keperluan ke bijing pulok lol.

Bihtu bilakala aku nak jogging?
Aku penah jogging tiap2 ari ape sebelum ni?
Tp ada yg claim aku menipu.. nape ekkk?

2 comments:

Kak Amirah said...

suka ke idea pindah putrajaya tu ??

makna kata, pindah umah jugak ke ??

letih tau, pindah2 ni ..

bab dapat cuti sebab OT tu, gomen nye peraturan lah yek ..

best nye lah kan .. kitorang kat sini, kalau kene kije weekend pun, HR takde le nak usha2 bagi cuti gantian ke apa ? .. kalau cakap pasal HR ni, memang boleh darah tinggi dibuatnye ..

cik kodok said...

oh baru pasan akak komen.
Sy tak pindah umah.. pindah ofis je.
Mls la pindah umah sbb dah biasa duk kl ++ abg pun dkt, senang kalu ada apa2 hal nnti.

Kami blh plh nak claim duit @ OT.
Ada yg plh duit, ada yg plh cuti.
Tp kalau mlm.. duit nya lbh la skit hehe.

Nape dgn HR akak?
Dorg buat apa?