Wednesday, 26 January 2011

San-tal?

Al-kesah smlm aku nak jln2 area masjid india lps amik Pasport kat India Visa Centre (sebelah bangunan sultan abdul samad) tu.
Masa lalu kat LRT Masjid Jamek tu tetiba 2org foreigner pempuan tanya aku.
Cute gile weh.. xtau la org apa, mcm omputih tp tatau la kan.

GIRL:  Excuse me.. this is "TRAN STASION?"  (sambil2 tunjuk ke lrt)
AKU:  (sambil pikir.. TRAN-TRAIN).. yea, this is train.
GIRL:  You know SAN-TAL?
AKU:  What?  (betapa panic nya aku smpai tanya "WHAT".. ptt nya PARDON @ SORRY)  keskeskes!
GIRL:  SAN-TAL
AKU:  Err sorry, i'm not sure where (sambil pk.. ADA KE TEMPAT NAMA SANTAL?  SETIAWANGSA tu jauh benar dr SANTAL).
GIRL:  (pastu dia amik map dlm beg dia & tunjuk tempat nama tempat tu).
AKU:  Oh... SENTUL!  (jauh sgt SANTAL & SENTUL tu hihi).
GIRL:  So where to take train to this place?
AKU:  (alamak aku mana tau nak naik train yg mana 1 gi sentul nih.. aku reti PUTRA LRT JE.. pastu aku hentam je ckp)-  OK.. YOU CROSS THIS ROAD AND U TAKE THE TRAIN  (refer kpd STAR LRT sebelah BURGER KING yg ada tulis ENTRACE 2 which is aku baru nampak masa nak cross jln tu hahaha ngok sggh aku)
GIRL:  cross this road?
AKU:  Yes right
GIRL:  TQ
AKU:  Welkam

Hahahah siyes wei aku tatau train yg aku suh minah tu naik gi mana sebenarnya.
Sbb nya ada jgk STAR LRT kat atas ni (kalo turun bwh tu PUTRA LRT).
Kalo aku jln dgn kwn blh la aku tanya, ni masalahnya aku sorg2 hihi.
Kalo minah tu slh stesen sbb aku.. mintak ampun la.
Xkan aku nak jwb "sorry i donno'.. itu sdh lebih.
Kalo aku pi negara org pastu org jwb I DONNO pun aku mrh :P

(aku rasa bersalah dgn minah cute 2org tu) haha.

5 comments:

Kehelan said...

betul la tuh naik star lrt

cik kodok said...

Ye tp kan ada 2.. 1 kena cross jln.
So yg mana 1?
Ke blh guna dedua?

Cik Nani said...

hehehehe SANTAL..
SANTAL aje la labu..

comey_lote said...

hahahah...igt ko dio nk gi stesen sentral satnih...hahah rupanya sentul...ado gapo di sentul??

aiDieNa said...

Laaa.. apsal ko tak guna talian hayat.. call ler haku.. eheheh... betul lar tu.. naik lrt sebelah burger king tu.. kalau yg sebelah satu lagi terus balik Ampang/Sri Petaling.. tak pon.. ko suh jer dia bacer signboard kat LRT tu.. ada tulih per..