Wednesday, 5 January 2011

Aku dan Teh Ais

Aku mmg obses dgn Teh Ais @ Teh O Ais.
Dulu tak dpt sehari mmg tak sah!
Mcm addict gile la kiranya tp bila buat snd mmg tak jadi la, 
sbb guna lipton!
Aku kurius jgk teh ape mende org kedai gune?
Rupa2nya dorg gune teh timbang tuh.


Imagine aa masa lps operate perut beberapa hari pon aku mintak TEH AIS dgn mak aku!
Betapa kuat nye addicted aku ni haha.
Tp lama2 lps aku SEDAR DARI MIMPI bahawasanya xelok sgt menum ais,
maka seminggu 1 @ 2X je aku menum TEH AIS @ segala mak nenek minuman berais.


Now kuar paper bahawasanya teh timbang ni merbahayakan kesihatan psl guna pewarna tiruan.  Aku tau mostly mmg kedai guna teh timbang ni.
Adoi frust sesangat aku dgr.
Camne nak kurangkan addicted aku kat teh ais ni aaa?
Menum lipton 2 in 1 tu je la kot?  Sedap jgk tp xde la power mcm teh ais kat kedai tu :-(


HELP ME :-(

7 comments:

saya_arief said...

sedap nyew..
;P

shuweet said...

ko bancuh pekat2...skali buat untuk satu mug ko rendam la 5 uncang...wat pekat..then tambah susu pekat sure jadi..hehehe..

cik kodok said...

saya-arief- heheheh mmg sodap!

mimie- fuhlamak... maunya kincin manis aku mimie oittt!
Dolu2 masa aku dh jarang beli teh ais.. mmg aku buh 2paket + susu tp skang ni 1paket + susu je.. tu pon dlm seminggu 2 3xje aku menum... aku sayangkan nyawa aku lg hahaha!

comey_lote said...

lipton mmg x sedap sgt buat teh susu. ce mu guna teh boh...jgn beli yg uncang beli yg loose tu pahtu mu rebus teh tu,tapis baru campur susu..baru kaw...

kak Erna said...

dirumah ni pun sama..cuma teh aje..tak berais..nasib sorang aje..

cik kodok said...

ida- hahah aku guna atas tiket "aku bujang" so aku mls la nak rebus2 bagai nih ++ mls pulok nok tapis lps buat air hahaha.
Ajin beli teh cap semejid tp mls jgk nok tapis lps tu haha.


k.erna- tu lah.. kalo x.. kena buat utk org2 lain jgk kekekek.

whooz said...

x kaw ahh lipton tu