Tuesday, 4 January 2011

~AZAM~ yg cliche (tp AZAM tak bersalah!)

Alah.. asal tahun baru je mesti ada azam.
Ape... kalo xbaru xleh azam ke?
Aku mmg slalu berazam.. xkena tggu thn baru tp sbb nak cliche gak.. aku lists je azam aku eh?  Heeee
  • AHAD HARI MLS2 DI RUMAH SAHAJA- cukuplah berjoli kodok ari sabtu je!
  • TAK NAK HP BARU!- ada ke org buat azam gini haha.  Bln 3 ni cukup le 2thn aku pakai hp nokia 3500C.  I'm not obsess with hp or any gejet ke inspekter gejet ke!  Guna selagi x hancur!

  •  JOGGING- FOR AT LEAST 5KM!  6bln stop jog & tiba2 jog.. pergh mcm nak pengsan kodok aku dibuatnya!  Thn ni kurang2 biar 3x seminggu! 

  • TRAVEL- target at least 2negara in a year tp thn ni dh tersasar beli ke 3negara thn ni hahah kira AZAM TERCAPAI SEPENUHNYA, cuma tak tau la dpt jejak ke sana @ x.. Allah yg menentukan

    • DERMA DARAH-  3bln sekali!  Dolu takot & now still takot jarum tp demi menyelamatkan nyawa maknosiaaa, aku BERTABAHKAN diri jua!

    •  MAINTAIN WEIGHT- biasa org akan kata  "azam nak kurus" tp for me.. enuff la.. berat dh ideal.. maintain jogging / running / exercise ok la kan.  Tp bab2 nasi aku xpenah tolak ahahhaha!
    Tu je la kot?
    Biasanya azam ni mmg dh tercapai sikit2 kekeke!

      8 comments:

      aiDieNa said...

      Semuger azammu itue tercapai dengan jayenyerrr! ;)

      cik kodok said...

      Ada yg dh tercapai.. hahaha pantas kan? :P

      comey_lote said...

      aku paling tak 'pandai' jogging!
      kalau jalan ber-KM2 pun x po...exercise lain2 pun takpo, aerobic ko, taebo ko..aku enjoy..tp jogging...erkk.....jog semeta, lepas tu aku jalan jah

      aku tak brp nk kurus doh, tp aku nak kuruskan perut ngan lengan ngan buang double chin nih...rasa nk hiris2 jahh eiii

      comey_lote said...

      byk pitih mu jalan sakan..hihihi

      cik kodok said...

      ida- hahaha aku addicted dgn running.. tok tau la bakpo.. aku dekki benar nah dgn sapo2 yg blh join marathon which is 42km & 1/2 marathon tu.
      Aku ni xkan 5km pon xleh key? hahah!

      Aku minat gok menari nih, blh tubik peluh (sbb ajin join tarian 1 malaysia tu etek) tp aku mls gi kelas.. kena byr pulok hahaha!

      Gi gym pon aku suko tp gakk.. waaa mahal supo bedil aa yuran dio.
      Kalu setakat below RM100 aku buleh kirro lg :-(

      Aku xminat erobik huhu.
      Chup.. teabo tu gapo?
      Mcm teh beng jah ahhaha.
      Mu kurus doh.. mu cuma wat stik je la dabel chin mu tu hahahah larikkkk!

      cik kodok said...

      ida- wi la chance aku jalle pulok.
      sokmo2 mu dgn mekde jah jalle..
      jeles gok aku pong haha.

      tenangsudey said...

      moga tercapai la azam tuh..

      tapi nape lama sgt stop jog? huhu

      cik kodok said...

      tenangsudey- antara sbb2nya adalah:
      i) bln 7- rasa mcm sengal2 (sbb penah operate area perut)

      ii) bln 8- bulan pose

      iii) bln 9- sibuk dgn ry / open house

      iv) bln 10- slalu ujan

      v) bln 11- mak ada kat kl

      vi) bln 12- join lumba lari tp lenguh gile plak sbb dh lama x lari


      Blh terima x? hihi.