Friday, 21 January 2011

Telur masak separuh

Dah lama xmkn.
Masa skolah rendah dulu, b4 gi skolah harus mkn ni.
Mmg fav. arwah abah aku.. mak aku xmkn pulak


Sekarang biasanya ari xkeja aku mkn as brekpes... 1biji je.. kdg2 2bijik heheh.


Maybe sesetengah org xsanggup mkn yg masak separuh tp aku ok je.
& sesetengah kwn pempuan aku malu nak order kat kedai, siap bisik2 time order, tak tahu kenapa.

Korang suka tak?

7 comments:

Kehelan said...

teringat kes kat Mulu... member order telur separuh masak, dia bg telur hard boiled... pastu mintak tukar, dapat telur mentah terus!

geram jek rasa

Emy said...

yea la cik kodok, sama la kite, b4 g sekolah dulu2 kan, abah aku mesti buatkan telor nie.. taruk kicap + sos cili.. redha jek telan..

Aida Salleh said...

sama ngan akak...zaman serendah dulu macam hari2 je mak bagi telur separuh masak..pastuh boh kicap n lada sulah skit...sedapppppp...skg pun suka lagi...memang lazattttt...

shuweet said...

peberet aku nih...kalu telur tu kecik mau 3 bjik aku sental..hhehehe

NedLi Sakurai said...

huhu.. sanggup simpan.. x makan telur seminggu, sbb nak makan telur setengah masa dua biji setip pagi sabtu atau ahad.. ~ org sihat cam saya xleh makan telur bebanyak.. kolestrol naik nanti (^_^)

cik kodok said...

Kay- huh? ke kat sana xtau apa itu TELUR SEPARUH MASAK?
Pelik sggh kejadian itu :-/

emy- haha sedap kan? tp aku xbuh la cili tu.. huhu.

kak aida- ek ehhh.. lupa pulak buh lada sulah... kena buat lg ni hehe.
Ikut heran nak je mkn 3 4 bijik tp sbb kolestrol bnyak.. 1 @ 2bijik sudehhh

mimie- 3bijik? gulp bnyak tuuu :P

nedli- hahahahah sanggup simpan telur yg tak tahan tu. Beli je telur yg 1bekas besar (24 bijik tu).. tiap2 ari blh mkn masak separuh hehe.
Kuning telur tu sedap.. tp yg sedap tu la bahaya huhu.

NedLi Sakurai said...

deida.. bkn simpan sbb x cukup telur ayam di rumah..tp 'simpan' sbb nak make sure hanya makan 3 biji telur jer dlm seminggu.. (^^').. bahaya la makan telur setiap hari.. telur kuning kolestrol tinggi (^_^)