Saturday, 12 September 2009

Jln2 @ Jln TAR

Jln2 @ Jln TAR

11/9/2009 (Jumaat)

View kul 8.15pm, ramai kan?

Bertolak dr umah 6.40pm.
Mmg bajet nak berbuka dlm keta pon,
psl if possible.. smpai2 je terus gi shopping kekekeke.
Aku beli creampuff siap2 kat param + air mineral.

Gelang (2 RM15).
Yg paling best.. aku terpakai 1gelang & bwk gi jln2 hahaha,
last2 terperasan.. so gi la pulangkan blk, pakcik tu mcm curious je.
Whuteva la pakcik.. yg penting aku jujur pulangkan brg bkn hak aku huhu.


Kebaya yg menggiurkan aku

7.20pm smpai, tp org baru berbuka so parking full.
Kitorg park kat medan tuanku dulu,
7.40pm baru gerak ke parking dpn campbell.

Mkn luh aa.. lapau!

Ramai yg lepak

Mula2 gi kedai Jelita luh sbb kat tingkat atas baju murah2,
tp malangnya tutup la plaks huhhh!
Then round suku jln kat Jln TAR then decide gi mkn kat KFC.
Gile ramai even dkt kul 9 dah.

Aku suke shawllll!

Kek lapis RM45 [tahan 6bulan katanya] isk3!

Then masuk SOGO tanpa arah tujuan.
Bley tu gi every perfume counter duk mintak tester ekekkeke.

Gile chantek kebaya ni!

Then baru smbung ke Jln TAR.
Giler ramai org tp kitorg redah jua!
Aku beli shawl je 4helai [aku 2, mak aku 1 & kwn aku 1].
Acceli aritu dah beli, sj topup ahahha.
Kalo le shawl tu RM2 selai.. mmg aku borong 20 helai dah huhu.

Upin & ipin pon ada!

Pusing2 lg jln tanpa arah tujuan.
Acceli si ezza nak beli beskuk ry.
Aku plak mencari Crocs utk mak aku
[psl dia kata Crocs aku lembut].
Aku xsure le Crocs kat Jln TAR tu ori ke x,
tp rasa agak keras le hohooo!

Beg sechantek ini RM10? Biar benar?

Mcm2 ragam ah org kat Jln TAR tu.
Peniaga pon duk compete each other.
Yg laki plaks siap pakai baju kurung,
yg pempuan pakai baju melayu huhu.

Lelong aje kain tudung ini

Bunga pon ada!

Mmg la ramai org.
Aku xsuke bersesak2 tp pk org lain pon mcm kita gaks,
redah je la.
Tp kalo dorg gi setakat nak langgar2 org, ckp "eiii ramainya org",
baik doksah le pegi! Snd mau ingt la!

Jln Mesjid India.. gile ramai gak

Sekkut

Mcm2 le ada jual kat sana.
Aku snd pon rambang mata &
aku make sure bwk RM100 je supaya aku xmenderma kat tokey2 kedai tu hahaha.

Spokesperson sekkut ry :p

On the way nak gi car park.. masih ramai yg berpusu2 dtg

Tp tiba2 nak dkt blk tu aku ter"aim" 2pasang baju kurung moden.
Which is 1 kain chiffon (RM100) & 1 lg kain lycra (RM85).
Geram nengoknya sbb chantek.
Yg chiffon tu, aku nampak kat kedai tu je [kedai kat lorong ujung]
Yg kain lycra tu pon 1kedai tu je jual [ni kedai lorong2 tgh].
Aku suke la sbb kalo beli pon, xde la jmpa "kembar" aku kat mana2 hahaha.

Jln jem.. org pon jem!

Last skali beli slipar Crocs mak aku.
Yg lawak nya peniaga tu ckp kat akak sorg lg-
"haa yg tu RM45 tp sy jual kat akak RM70".. wakakka gile hape?
Akak tu blur2 je tp aku blh gelak sorg2 hahaha.
Akak tu xpaham kot sbb org sabah.

Air dragonfruit & mangga

12.15am blah dgn jayanya dr Jln TAR menuju ke kedai air buah
segelas besar gile RM2 di Keramat.

Previous years RM1.50 je.
Ckp je nak air apa?
Air oren/epal/pai/betik/manggis/durian/ciku/sengkuas/timun susu/dragon fruit dll.

Aku order dragon fruit - sedap tp xabis pon sbb aku xmenum air bnyak ngat huhu.

Blk tu terus boommmm smpai xsedar subuh isk3 rugi meehung goreng yg aku beli :(





6 comments:

Jiejah said...

rajin nye ko g KL tu..aku tak larat nk ke sana..bleh pengsan huhuhuhu

deidaa said...

Mu ni musti xbaca entry aku kannnn? :))

Jiejah said...

aku bace laaaaaaaaa...awat?? mesti aku gelojoh sgt bace td ada yg aku ter miss la tu wakakakakakaka..maklum la baru dpt online sume blog org aku tak sabo nk bace ngeeeeee

deidaa said...

-mek jah- ko baca ayat aku bwh nya gamba bunge tuh :D

Then comment 1st ko kata- "RAJINNYA KO TURUN KL!"
Ko biar benar jah..
dah aku mmg duk KL,
mmg la tiap2 ari aku gi KL kekekeek.

gerbera said...

aku dah lame giler tak pegi jalan TAR.
tahun ni aku belum pegi ke memane bazaar raya. Tapi mak aku awal pesan balik awal,dia nak tawaf bazaar raya kat Temerloh.

deidaa said...

-mezza- org yg kuat semangat menahan panas/bersesak2 & tolak2 org lain.. bleh la gi ekkekeke/

Aku beli skang psl kat kg nak terjah bazar ramadhan je :p

Ooo ko org pahang eh?