Tuesday, 29 September 2009

Aidilfitri 2009- Hari Raya Ke3: ReUnite

Aidilfitri 2009- Hari Raya Ke3: ReUnite

22/09/2009 (Selasa)


Us yg setelah 6thn xjumpa

Bleh x raya ke3 si mekno ni dah keje?
Gile semangat tul.
Aku jemput dia kat opeh 11.30pg which is aku sesat dr umah,
sedangkan dulu tiap2 ari aku lalu masa nak gi skolah wakakkak gilo btol lah aku ni :))

Romantikus lah kononnya ni eh? :D

Yg lg best ialah bila aku tnya DR JLN BAYAM NAK KE OPIS KO CEMANA?
Dia ckp tatau padahal bila aku lalu.. board jln bayam tu btol2 dpn opis dia.
Kamben btol la mekno ni :))

Bwh khemah? :p

Kitorg main redah je cari umah Semme ni.
Lama woo xjmpa dia.. last rasanya thn 2003 kut eh?
Tu pon b4 dia fly ke senegal huhu.
Skang dah keje kat londongggg dah pon heh.

Ape daaa semme nih, gaji bnyak tp banner tulis dgn tgn je? yappedahhhh :))

Sebbaiklah senang je umah semme tu.. dr jauh dah nampak.
12.10pm smpai so xde la ramai sgt so senang aaa nak borak2 dgn semme.
Si ida sibuk duk make up sedara maranya- weh tlg mekap aku skali hihi.

Laksa penang di umah jenal

Si semme xberubah2.. xgemuk2.... sekeping je, bila nak gemuk nih?
Dah la ida tu rajin benor masak. Nampaknya ida kena masak lauk2 yg bersantan
& bnyak lemak la ahahah.

Semme kata dia yg masak lauk kenduri tu.
Podaahhhhh... aku pecaya la sgt :))

Kandid... si jenal ni percaya xbley amik gambo bertiga.
Sila tunjuk bukti dr hadis mana xbleh gamba bertiga? :D

Borak2, mkn, borak2 lg then bergambo.
Xde lama sgt lepak sbb aku nak gi umah si jenal & si kazen mekno pon kawen gak.
Jmpa si ida pon kejap je.
Hrp2 3keping gambo semme & ida ni bleh le mengubat rindu geng2 classmate ek?
Nak snap lebih2, si semme ni mcm bz benor melayan tamu hehehe.


Ramai2 laks [xnampak myvi baru ku] :p

Lps tu blah ah, cari umah jenal lak..
ntah bila la plak nak jumpe semme & ida ni ek?
dkt le sgt dgn umah semme cuma terlepas simpang je skit.

Anak buah lakinya mai bergamba pulaks :D

Bajet stay 15menit je kat umah jenal tp ter'lama' laks,
sbb mkn laksa penang ++ borak.


Satria yg xsabar2 nak take over.. do it if u dare ngengenge!

Lama xjmpa tu beb.
Last jumpa xsilapnya thn 2002 ekekekek gile xgile nya kan?
No. still ada cuma xjmpa je. Hope pasni ada aktiviti2 lasak, bley le join together,
bwk la awek anda skali kekekeke.

Setelah kenyang mkn laksa, bergambo luh mcm besa.
Then anto mekno blk opis.

Eksidennnn masa onthe way blk!

Ptg nya inchek markjie dtg beraya tp aku xamik gambo la pulak.
Psl opismet aku penah ckp dia mcm zed zaidi.. karang org ckp aku bergambo
dgn zed zaidi lah pulok wakakakka.
[tp ni zed zaidi versi mumuk & rendang bley x? wahahha larikkkkk]
[kembang lobang hidung hang makjie] :))

Sekian hari raya ke=3 :P


7 comments:

Y@ZeD@ said...

wahh g kenduri kawen adik semme ehh?? bestnye dpt jumpe sir sume!!

Emy said...

ko ni kan fida, suka2 jek nk sesat di kampung sendiri, yg sir pn satu dia g keje mcm mn? naik teksi ker sampai jalan pn tak ingt.. lawak la.. tp aku rs kalau kita semua ada tu lg la meriah kan!

eh nape kerusi2 kt umah seme tu ada no? dtg kenduri kene amik no ek?? hehehe.. mati ler aku kene maki ngn seme pasnie..

ezza erisa said...

bawak myvi baru wa cakap luuuuuuuuuu

gerbera said...

Syoknye raya sakan.

deidaa said...

-mekde- ala ko dah jupe semme & ida aritu means ko dah lps rindu kat dorg... huhuuuuu!
Nnti sir kawen.. ko la plak gi hihi.


-emy- ahaha cam besa la aku bkn reti sgt ingt nama2 jln nih.
Tiap2 x kuar dgn mak aku.. musti tnya direction, pdhal tiap2 gi :))
Tu aa kalo semua classmate kita ada,
harus la meriah... xterlayan semme & ida gamaknya :D

Tu la aku tnya semme.. wat lucky draw ke dgn nomo tu ahahha.


-mokcik erisa- beh woo myvi baru.. sero nyampoh doh dgn keta lama huahuahau gila belagak :))


-mezza- mana ada sakan.. sakan kuar duit ry je :P

IxoR@ said...

best la jumpa kawan lama...

balik beraya si semme tu...dia dah keja kt london pulak ke?

shuweetilicious said...

fida, seme keje hat hague la..holland..hehehe...jeles la plak ko dpt jumpa die..aku pun dah lebih 6 tahun tak jumpa si seme tu...wifey die lagi la..aku tak penah jumpa langsung..hehehe..kabonyer die kata nanti nak ke klcc nak tipon2 aku kata nak jumpe..tapi takde lak tiponnyer...