Saturday, 5 September 2009

Berbuka @ One World Hotel, Damansara

Berbuka @ One World Hotel, Damansara
[aku xpenah tau pon kewujudan hotel ni b4 ni huhu]
Jln jem!

4/9/2009 (Jumaat)
Bdk2 opeh [termasuk pegawai & staff].

RM98 JEEEE sorg & sgt le sedap.. a bit pricey tp mkn sedap la!
[kalo mkn murah tp xsedap, WAT SAKIT ATI JE gagaga!]

Geng2 kerani

Aku dipaksa jd ketua konvoi utk 2buah keta dr opis, last2 aku yg sesat barat & 2buah keta lg smpai dulu wahahaha!


Lepak kat lobi dulu dlm 5menit baru masuk hall mkn. Letak je beg, aku terus snap gamba.. as usual la heheh.
Steamboat

Aku dah xpeduli org sekeliling & as usual gak dorg ckp "xabis2 amik gamba". La dah aku minat, suke ati saye le! Xminat amik gambo.. duk diam2 sudeh buleh?

Sushi

Bnyak gile makanan & aku rasa ada le dlm lebih 100 nama masakan & membuatkan aku jd rambang mata. Mcm letih nak lists, tgk je la gamba.

Assorted shashimi [aku tak taip pon korang dah nampak kat situ hahahah]

Tu pon 1/2 of the foods yg ada.. xlarat nak amik semua weh!
Budu pon ada ngengenge!

Terliur tak? Nyummmmyyy!

Kitorg duk meja paling ujung.
Meja paling bising aku rasa kekekeke. Aku kalo kena dgn pale otak aku, mmg aku ckp bnyak & wat lawak bangang bagai ++ sessi mengutuk ngee!

Enchekkk Ketam [aku xpenah reti mkn ketam hooho]



Eskrem



Kambing panggang- xbrapa clear + nasi beriani

Aku mkn xde la bnyak sgt sbb space pewut aku kecik je. Nasik tu mkn la tp sikit je la but with a lot of lauk & vege. Aku mkn kambing waa ckp lu :p [aku kan dikenali dgn 'SUKE MKN AYAM JE'? Hehe]





Antara yg aku mkn: nasi puteh/ayam/sayur mende ntah/budu/kambing salai/ mushroom/telur masin/sayur kailan/sushi/steambot/tiram/ikan salmon/udang/ kek 3 4jenis/kuih 3 4 jenis + air masak & sarsi. Gile sikit kan?




Roti ooo roti oooooo

Tu pon aku rasa mcm nak muntah ajork. Dorg mkn mcm2 le tp aku xleh le. Rugi pon xpe le.. asal aku xpecah perut hehe

Pizza


Kuih tradisional

Waktu senggang tu kitorg xde la buat apa.
Mata duk melilau pandang org je, sesambil membuka sessi mengutuk hahaha.

Kuih tradisional agiks

"Ujan cakletat" nyummmy :D

Imagine la chef kat meja belakang kitorg tu pon ntah apa yg dibakarnya,
sbb ralit tgk meja kitorg sbb meja kitorg paling bising.

Terur masin + ikan masin + segala yg masin di sini :p

Buah tin & marshmallow

Yg paling best, kwn aku sempat tgk chef tu mata kat meja kitorg,
tp tgn utk bakar udang tu dia xletak atas grill wakakkaka,
pastu chef tu senyum kambeng.. malu la tu :))

Gulai kawah

Rendang

Nasik ku

Tu pon ramai agiks yg xbalik.. aku nak blk, penat ler!
Ye la, buffet di buka till 9.30pm,
mkn la smpai pecah perut hahha.

Align CentreDessert ku

9.05pm baru blah dr hall, sambung plak amik gamba kat lobi hotel kekeke. Imagine le gile lama duduk kat situ.
Nadia budak kuantan.. mak dia ada kedai mkn kekeke


Sebelom bukak pose

Teka ni apa?
hahahah ini namanya lampu :p

Anyway, mmg aku enjoy mejlis bukak pose nih.

Sotong tak tau kurita ke tak :))

Mkn kek.. mata aku sokmo layu, awat ek?

Kudap2an- sushi / tiram

Steamboat ku


Kulit tiram



Murtabak

Eskrem.. aku cilok skit dr kwn, kang amik semangkuk.. abis lak hihi

Yg berdiri tu tlh men"tapau" makanan, pastu terus blk wahahahah giler la :))

1st berbuka poser ramai2 hehe. Aku snd yg volunteer nak join. Thn dpn kita mkn together lagiks ;-)

Pen. Pegawai Tadbir nak suap kat bini nya tp bininya malu2 kucem lak.. alalala :p

Edisi nak cilok cawan wat blk umah- blh x? :))

Kekenyangan

Dlm hotel ada ayam.. hurm

Bukti buffet ramadhan di sini ialah RM98/head ngee

Di lobi hotel

Anyway, aku tak refer sgt buffet sbb perut aku kecik.
hahahah tp sbb setahun sekali.. xde la kesah ngat :D

5 comments:

gerbera said...

Tahun ni buffet Ramadhan aku pangkah.

Kalo pegi mahu bertambah 2kg berat aku.

Rugi woo bayar mahal2 ,makan sikit.

Tapi buffet Ramadhan kat Kelab Golf Kinrara RM33net sahaja.

Paling murah aku rasa

deidaa said...

Hahahah mmg naik balik pon berat aku meeza weh iaitu 1++kg huhu.
Khamis aku timbang 48.7kg,
sabtu pg aku timbang.. pergh almost 50kg okehhh?! :((

Dah semua opismet aku semua mkn kat situ,
xkan aku nak jd kera sumbang plak xnak join? hahahah.

Aku tau gi je,
xtau le mana murah mahal.

SyahNas80 said...

amboi.. meriahhhhhhnyeeeeeeeerrrrrr hehehe.. best2..

yatispeed said...

terliur aku tengok aiskrim pelangi tuh..pergh..ngan rendang daging. sangat terujaa!!

deidaa said...

-anas- mmg best semua,
try la gi sekali.. BERBALOI BALOI! :D


-speedo- aku yg tak kuat mkn pon,
bley mkn bnyk tau tak?
Ajak la hubby ko berbuka kat sana skali :D