Wednesday, 10 September 2008

Ketaku oh ketaku!

Setelah hampir 3minggu kat woksyop keta aku ni,
maka aku dah dpt kaki aku blk!
Tu pon belom la siap sepenuhnya tp oleh sbb aku
dah xsabar2 nak guna keta, maka pomen tu terpaksala tukar enjin dulu.
Rega enjin lak RM1400.
Termurah yg dia blh dpt.
Mula2 aku suh repair enjin, sekali pomen ckp xleh repair.. rosak teruk.. aiyoo!


enjin baru

tayar yg dah bengkak

Ekceli aku kena beli tayar lain sbb tayar kiri tu dah bengkak a.k.a mcm rosak!
Ala tggu la.. aku ketiadaan masa ni.. huhu!
Then dlm keta pon ada problem iaitu air ujan masuk dlm keta,
sbb nya kedudukan keta aku tu kan dah lari.. besi terkeluar segala.. isk3!
Nak kena repair gak.. tggu blk kelate aje la nnti!

Total repair ialah RM2540... huhuuu duitku :-(
& till now aku xleh imagine lg cemana teruknya aku eksiden aritu!
Xmo.. ngeri.. huhu!

Susah woo xde keta ni!
Bnyak duit aku abih naik turun cab everyday ++ lrt!
Then dlm 2weeks aku naik van dr ofis ke kl sentral turun kg bharu then
aku menapak ke umah kwn aku kat sana.. jauh gak.
Spanjang xde keta, aku tumpang umah kwn aku je la.. dkt skit dgn opih!
Gi menboling pon aku tumpang kekawan. Thanks la bg tumpang :D

B4 eksiden.. aku blh bwk sehingga 140km/j [ni aku snap snd time drive ok?!]

Lps dpt keta, aku drive secara amat selow gila & duk lane kiri je ok?
Ye la 3minggu xdrive.. gayat le aku!
Tp xlama kendian, aku drive cam biasa ah.. xmo la phobia2 ni!
[sebenornya masih phobia.. sj taknak tunjuk.. ahaks]

I luv my car.. ngee!

6 comments:

penny stock picks said...

its good to know about it? where did you get that information?

komatsu caterpillar said...

yeah! its much better,

CottonBud said...

i'm going to delete my blog so nanti email me apa2 pasal dylela tu boleh tak? pesonavilla2005@yahoo.com. ok deidaa. tq very much in advance.

deidaa said...

kak izan.. nape nak delete blog plak?
sy baru nak add link blog akak :(

CottonBud said...

tgh emo rasa nak delete sume menda hehe... ok la for now, i won't delete it. u r welcome to add a link to my blog. xD

deidaa said...

Adoi ilek kak.. jgn emo2!
Sy pon slalu gak emo2 ni tp lps kat blog je la.. hihi!

Okeh.. sy dah add link blog akak :D