Thursday, 25 September 2008

Berbuka & Shopping

Date: 21/9/2008 [Sunday]
Venue: Kadir Tomyam, Ampang [again]
Gefren2: Myself, Ezza & Kakmie
Menu: Teh O Ais [aku ], Mangga [K.mi], Watermelon [Ezza], Nasi putih, telur dadar, kailan ikan masin, tomyam campur & ayam masak halia.

Kedai kadir tomyam

Mangga & tembikai

Aku order menu seminggu sebelum lg & di meja yg Wan [anak buah Kadir] yg mmg ketahuan aku nak duk mana.. hiks besa la regular customer :D


Tomyam campur

Menjamu selera dgn jayanya [aku tak berjaya sgt sbb aku mkn siket sgt.. hihi]

7.40pm menuju ke surau & 8.05pm bertolak ke jln TAR.

View di Jln TAR

Bapak punya ramai org.. padahal time smpai tu kul 8.25pm ok!
Gerak je la slow2.. ada je benda yg aku berkenan tp aku mls nak beli.. bajet beb!
Beli yg mana nak gune je.. ehe!
Tp mata aku ni pantang tgk thsirt.. kompim aku meleleh!

Kedai senget? isk3!

Jalan punya jln.. terjumpa gerai nama SENGET.. wakkakak pandai tul menarik perhatian org ek?

Actually aku mmg plan nak cari beskut cornflakes madu je.. tp aku tgk mcm xde madu je.. isk!
Dah la semua xde tester.. beskuk lain ada le tester.
Ada kat 1kedai tu dia suh aku beli gak, sedap katanya.
So aku bls "xmo ah beli.. xde tester, xsedap kut!" Pehtu aku blah.. ngengenge!
Ye le.. mulot aku ni dah le susoh benor nak menelan kalo xsedap,
kang beli2 kang.. kuciwa plak aku!
Tp aku redah je beli kat 1kedai ni.. look so nyummy so beli la.. peh seb baik sedap.. hiks!

Pehtu ternampak pulek kedai baju tu cantik gile! [cantik di mata aku la,
tak cantik di mata korang.. ada aku kesah? bweksss!]
Ada 2choises iaitu smocking di perut & di dada. Heh kompim2 la aku beli smocking kat dada,
sbb nya kalo plh smocking kat perut.. makin menggebu2 la nampak spare tyre aku ni.. gahaha!
Tp as usual, bilakala aku nak pakai baju tu? :D
Posing seketui [tp xbeli pom.. gahaha]

Gi kedai lain lak.. actually sj nak bergambar!
Org kedai tu siap promote lg baju2 dia.. & yg paling lawak dia ckp
"yg ni cantik dik.. tshirt labuh!" Whuttt?
So dgn slumbernya aku jwb "ish xmo lah.. xseksi le tshirt labuh!"

Sape2 kenai aku tu tau le aku suke baju camne..
[dats y la aku tgh sedaya upaye menn'slim'kan diri aku lg, ekekek!
Belom masanya aku berubah jd wanita solehah.. huhu!


From left: orange juice, banana juice & pineapple juice

Then we'll finished at 11.25pm.. pergh.. almost 3hours u!

Thirsty.. duhhhh so decide menum air buah kat kedai dpn masjid Dato' Keramat.
All big size fruit juice only RM1.50 hoccay!
Then masing2 order Orange Juice [k.mi], Pineapple [ezza] & aku [air pisang].
hahhaah it's not funny lol!
Masa kecik2 aku slalu je buat air pisang ni.. siap buh pisang lg dlm air tu,
xcaya tnya abg aku [ceh mcm abg aku baca blog aku nih.. muakakaka].
Mcm2 buah lg aa ada mcm ciku, dragonfruit, rambai, sengkuang, ubi [yuck apa la rasanya ek?], lemon, durian, tomato, mata kucing, lai, pear [bkn ke sama buah lai & pear?], betik [bkn BIAR BETIK tp air BETIK] :p & mcm2 lg lah.. hinfs!

Ok itu aje lah aktiviti nya. Mkn2 xde la.. nak suh gemok kaa?
Terus blk ah.. hee abeh duit.. gulp!

2 comments:

CottonBud said...

salam deidaa, terliur eh nengok air tu. aishhh haha. kak izan dlm BDN guna nick uglyduckling, tak active langsung. dlm mesra tu pun kwn ada sorang je. bab2 merapu n ckp sorang2 bagi la kat kak izan, jadik punya. haa kalau deidaa nak pass buku dylela tu utk kak izan fotostat lagi bagus. pastu kak izan pulangkan bila dah siap. o terima kasih byk2 in advance *doa byk2 ni... harap2nya ada la buku tu dlm robok deidaa kat kampung, aaminnn* selamat hari raya aidil fitri! p.s. kalau kak izan gi pasar tu, rambang bijik mata punyalah!

deidaa said...

Salam kak.. duh lama sy xonline.
Sy baru register blk tmnut kat kg ni ha.. yg dolu expired.. ampes tul!

Kak.. good news..
sy dah jmpa novel dylela tu.
Tp mls aa nak gi fotostat.
Sy fotostat kat opis je la nnti ek?
Akak duk mana ek?
Apa upah sy ni? hihi!