Monday, 6 June 2011

Puan Ezza punya wedding

Kejadian di Besut Terengganu pd 4/6/2011.
Kami (aku, huzz & miza) segerombolan pergi ke wedding cik kiah sorg ni 
a.k.a mak nya kpd AYU seekor kucim kg tp perasan kucim bandar hihih.


Jumaat amik coti 1hari lah.
Tak pergi karang, merajuk cik.. eh puan kiah sorg nih :P

Pengantin penggemar MERAH &; PINK.. kenapa pakai kaler CAKELAT?
Pergi seawal mungkin sbb kelantan jln jem teruk, mengalahkan hari raya + ada hal lps tu.
Maka aku pergi dulu dgn mak aku & huzz / miza / famili pergi kendian.

Menyibuk enterprem masa org tgh mekap.  Nasib mak andam tak marah.
Tak sanding katanya.. alaa.. aku baru plan nak gila glamer atas pelamin,
nak amik berkat katanya (entah ke berapa ratus berkat aku gi amik nih, hihi).

Sampai dlm 11.30pg maka tak de lah lepak lama sgt.
Lps mengacau mak andam mekap pengantin, kami terus pergi mkn.
Antara lauknya ialah standard masakan kenduri lah.
Nasib baik tak pasang lagu @ amik MC which is dorg tu sgt annoying di majlis2 wedding!

Acu nak mkn je.. huzz / miza & their family sampai.. mereka pula enterprem dgn mak andam.
Us (me, mummy, mak huzz tudung merah, huzz & miza)

Oleh sbb tak ramai org maka lps mkn aku terus enterprem bergambar dgn pengantin.. mana boleh tinggal aku sorg2?  Tak aci lah... bkn senang nak bergambo dgn SSK sekarang.. aku nak glamer jugak dgn ex-osmet sorg nih!  Lps ni dah tak buleh penyek AYU dah le.

Si firdaus (pengantin laki) sampai 12.30pm katanya tp aku tak tggu lah.
12.20pm aku balik & selamat pengantin baru lah ye cik puan ezza,
lps ni blh lah tambah anak saudara kpd cik ayu muahah.

Begitu lah aku di wedding puan ezza & encik firdaus.
Hadiah kahwin tak beli lg hihi... tak pelah, pengantin baru blh dtg amik ye nnti ehe.

*cantik tak saree aku pakai tu?  Itu lah yg aku beli kat Delhi 3bln lps ehe.
Sj pakai 'kiut'.. kata nak lwn baju pengantin hihi*

3 comments:

en_me said...

sonoknyer kawen kanns.. ehehe

whooz said...

aku tak prasan pun kain sari tuh

cik kodok said...

en.me- syok ke? tatau sbb tak kawen lg hihi.

huzi- skang dah pasannn! :P