Thursday, 2 June 2011

23minit

1st time join EKIDEN RUN .
Before ni i tot lari utk 15km seorg dats y aku tak join tp rupa2nnya 15km tu utk 5org!


1group 5org.


1st runner- 3km (huziana)
2nd runner- 3km (athirah)
3rd runner- 3km (halipah)
4th runner- 3.2km (deidaa)- 23minit
5th runner- 2.8km (hafizah)


Aku tak tahu langsung 4th runner tu 3.2km.. lps lari baru aku tau patut la aku rasa nape aku lari tak sampai2 lg nih?  Rasanya mcm larik 5km je kekekeek, tp kalu tgk route thn lps mmg 3.2km la.


4th runner start di sini

Masa sampai tu nanar jugak sbb jln banyak tutup sempena HARI BELIA NEGARA & yg paling peningnya ialah semua org dah nai bas tp grup aku still tak jumpa each other.
Kena jumpa jgk sbb bip number takde lg.


Aku risau takut kena tinggal sbb aku stesyen ke-4.
Dlm 7.40pg baru jumpa thirah utk amik bip & terus panik mencari bas yg jauh gila lah pulak. 
Rasa mcm nak muntah hijau tp tahan lah, kang kena tinggal.. padan muka aku.


Pameran kereta klasik

Event start 8pg dgn larian 1st runner iaitu huziana.
So aku bajet turn aku lambat lg le.. ramai je yg lepak2 buat bodoh kat stesyen kitorg.
Ramai jugak.. neves aku wei sbb masing2 mcm dah expert larian je.


Ofismate ku yg ilang jejak dr awl, nak balik baru jumpa dia.. laki dia pun pening cari dia, sabor je lah :P

Dari stesyen kitorg, runner yg 1st  yg memulakan larian ialah lelaki.. mmg pantas lah tp masing2 yg lain mcm tak bersungguh sgt tggu dpn tu sbb tau kot kemampuan snd haha & aku pun takde la beriya tggu.

Sbb aku tak nak jadi org yg last2.
Jenguk punya jenguk.. halipah tak dtg2,
aku resah + tgn dah seram sejuk.
Dah la dahaga gila.


Inilah ofis lama aku dulu ;-)

Last2 halipah dtg juga & aku start lari 10.37pg & dgn confident nya lari (takde lah laju pun,
standard aku jogging jah).. sekali dkt jambatan tulang ikan tu.. mak aiiiii.. jln membukit.
Last2 aku decide jln je lah.


Replika proton.. tak ingat keta apa, tp yg sebelelah tu lekir rasanya

Route bukit naik & terus naik.
Rasa mcm nak give up & aku pk "ah bdk2 ni musti mrh aku punya.. bnyk jln dr lari".
Bila jln landai.. aku lari lagi pastu bukit lagi maka jln lagi.



Aku pikir kenapa aku tak sampai2 lg nih.. rasa 3km takde la jauh sgt route nya.
Tp bila dkt nak sampai stesyen 5 tuh.. aku lari & cari hafizah 3 4saat baru jumpa.
Shoot.. terus bagi kain sash tu &tgk jam mmg tepat 11pagi.
Rasa mcm teruk gila lah timing aku, psl aku bajet 18minit.. kuciwa gila!


Medal kaca.. comel!

Lps je amik air & buah, terus dia suruh naik bas.. tak sempat langsung nak rest heh.
Jauh la jgk bas parking dari checkpoint, jln selow2 sambil cuci mata,
dpt pulak KOSMO free.


Almost done~

Tiba2 nampak huzz & athirah kat dpn pastu nampak pulak hafizah.. yg paling beshnya kami masing2 lari menuju ke finishing line (walaupun dorg 3org tu tak pasan pun aku lari skali.. haha sampai hati korang) :P
Mcm org gila pulak aku lari dgn newspaper, botol air, kamera & polisterin kat tgn muahaha.

(gambar ihsan dr blog huzz)-  sorg ahli grup kami ilang tanpa jejak.
Dr kiri- huzi, thirah, aku & fizah

Yeaaa sampai jua.. grup kami dpt no. 15.
Waa terkujut la aku.. ape2pun tahniah utk semua teammate sbb semua pemenang, tiada pengalah!
Maka semua dpt finishing line.

Thn dpn nak join lg, tu pun kalau dorg tak cukup teammate la.
Kalau dah cukup.. aku jd pompom girl jah la, sbb kwn2 aku bkn nya minat lari2 nih,
JOM HEBOH dorg suka la muahaha.

2 comments:

en_me said...

Tahniahnyer utk uoolss.. Ihiks

cik kodok said...

mari lah join skali :P