Wednesday, 27 April 2011

'Saya pakai baju cantik2 je!'

Adalah sorg makhluk ni tgk gambar aku pergi kursus haritu lps tu dia ckp-
"eh awak pakai baju ofis biasa je?  Kalau saya pergi kursus, SAYA PAKAI BAJU CANTIK2 JERRRRR!"

Dia tak ingat ke dia pernah pergi kursus dgn aku?
Baju cantik apenya.. serabai gila!
Aku tak kisah org nak ckp baju aku biasa (mmg le.. aku bkn pakai baju see thru pun.. tu baru blh dikira luar biasa hehe)

Kalau dia kenakan org blh tp org kenakan dia.. BANYAKKKK PUNYA SENTAPAN!
Ckp pun dia je lah nak menang.
Bahagian kami mmg tak tenteram selagi dia masih ada kat sini.

Dpn kita manis, belakang.. pergh.. org yg tak kacau dia pun, dia fitnah & tuduh melulu selamba kodok dia je.. sian kwn aku jd mangsa fitnah dia.. sampai menangis2 (dgn aku2 sekali nangeh!).

Setiap kata yg keluar dari mulut dia & perbuatan dia mmg sgt menyakitkan hati kami semua.  Ckp je apa?  PERFECT la!

Pernah kami keluar beramai2 jauh dari ofis tghari jumaat tu, buat sesi luahan hati (tanpa dia la), sbb dgn semua org dia cari pasal termasuk yg tak kacau dia pun.
Berat sgt bebanan kepala otak / hati kami selagi dia masih di sini.. tolonglah.. kami tak suka! :-(

Seumur hidup aku tak pernah la jumpa manusia mcm nih!
KAMI SENGSARA JIWA! 
Dia tahu kami tak suka dgn perangai dia, tp dia kata tak kesah!


(seorang bekas "ustazah".. tak boleh la mcm ni.. ikut la landasan hidup yg betul & 
dia mmg ada ciri2 MENTAL ILLNESS.. elok lah jumpa psychiatrist ) =(


11 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

ee..sakit hati je dapat kawan camtu.. memang nak kene sepak kot huhu

amirah said...

sah kompem memang ada mental..

en_me said...

bengang kanns.. uhuhu

cik kodok said...

anas- semua org taknak kwn dgn dia.
Bos pun tahu perangai dia.

amirah- ada kwn kija kat bahagian sakit jiwa tak? tlg tangkap dia! haha.

en_me- bengan setiap hari tu adalah biasa sob sob.
(kenapa tak buleh nak komen kat blog anda ye inchek_me?)

whooz said...

cantik mana sangat tu? cerletak gambar sini :D

yatispeed said...

fide, jawatan apa gak betina tu? hebat sangat ker? kalau setakat kerani cabuk,..tukarkan ajer!

kak ina kl said...

biasalah ..ada yang baik dan ada yang teruk..

aduhai bila baca pengalaman kamu gi new delhi tu..fuhhh seram gak ek..ashik kena pau ajer ek..dia orang ingat orang malaysia kaya kot

nasib baik gi banglaroe dan davengere tak ada apa-apa terjadi.

comey_lote said...

mana mana mana mana mana... mana gambo tuh aku nak gi komen etek...hahaha nyebok je kan aku

cik kodok said...

huzz & mek ida- hahah tak buleh.. mengaibkan dia (walaupun aku dah cite pun psl dia kat sini haha)

speed- kerani jah weh!
ko tau tak, dia penah buat arahan kat bos2 sekali utk diskas psl FAIL.
Jadual tugas dia selain taip menaip ialah jaga FAIL.. bos2pun terkedu kooo!
Alah baru jah keje 2thn & tgh studi law lagi.. asyik2 duk ckp "course saya ni tak ramai yg amik.. lps tu yuran dia mahal.. ye lah course ni susahkan!" poyo gila!
Kalau course dia susah, takde lah berlambak2 lawyer kat malaysia nih huh!

kak ina- sbb dia tgk semua pempuan kot, dats why la dorg senang tindas kami. :-(
Sy teringin jgk gi negeri lain kat delhi tu, walau kena tipu tp sy tak serik hehe.

Mia said...

berbulu tinger dia cakap camtu .. kalau akak lama dah belasah dia balik ..

harap2, jauhkan le akak dari minah2 species macam si dia tu ..

tobat ya ampun ..!!

ada kawan akak ni pun, hari2 dok citer masalah opis mate dia, yang ala2 ustazah jugak sebab pakai tudung labuh ..[ustazah lagiii .. !!!] tapi perangai tak super ustazah .. !!!

patut lah eksyen semacam .. belajar law kunun .. dia ingat gempak sangat agaknye jadik loyar nih !!

cik kodok said...

Kak mia - Kami dah tak tahu nak ckp apa dah.
Segala bentuk benda yg dia buat je betul.. org lain semua slh.
Sy rasa mmg sah dia mental illness.
Dia akan ckp bkn2 (contoh mcm dia kaya, rumah besar, hidup mewah, pakai baju cantik bla bla).. sbb nya dia tak penah merasa mende2 tu semua.
Yg dia ckp tu hanya imaginasi dia.. bkn realiti pun.
Contoh mcm drama org2 berlagak mcm nih.. ckp berdegar2 tp bila org nak tgk apa yg dia ckp tu.. dia tak bg.. akhirnya kantoi, mmg dia tak penah ada benda2 tu semua hehe.

kak... kami 1ofis ni kdg2 gi jln2 ke, aktiviti ke.. kalo gi ramai2 masing2 tumpang keta & tong2 la minyak kan? Masing2 ajak naik keta masing2.. dia ni jgn hrp laaaa... dia siap kata "sy nak pergi sorg2.. tak blh tumpang".. poyo kan? Pastu alasan tak bg tumpang ialah "sy nak blk kg lps tu".. jadah apa blk kg ahad ptg? ngok btul alasan.

hahaha cite paling bodoh dia jgk ialah.. kan bnyak kes2 mahkamah masuk newspaper.. pastu kdg2 org yg bersalah tak dihukum gantung lah apa lah kan?
Nak tau dia ckp apa? "sape hakim ni? nak tau sy kenal ke tak? Hakim ni bodoh.. tak ikut undang2 ke? Tak habis belajar la tu.. kalau saya.. mampuih sy basuh hakim tu".. wakakak mcm lah dia tu femes sgt nak basuh2 hakim!
Studi pun extend ekekeke!

Kak.. sy rasa ustazah (kwn akak) tu elok sgt la kwn dgn opismet sy ni.. masing2 sama naik.. pastu masing2 tanak ngalah ahahah.