Wednesday, 13 April 2011

India Day 5- Dipukul Dgn Kayu

Kami smpai lbh kurang 3.10pg di Delhi Railway Station dlm keadaan mamai2.
Kiranya train mmg sampai ontime la.. so sape2 yg nak naik express train di India.. no worries k?
Standby nak turun train tu dlm 15minit so blh la buat persiapan angkat backpack dulu. 


Turun je dr train, sejuk menggigit tulang.
Tuhan je tahu betapa sejuk tak terkata time tu.. dah la aku tak ada sweater.
Terkial2 jgk 10minit kat situ sbb tak jumpa EXIT, ye lah railway station tu besar,
berganda besarnya dari railway station di Malaysia ni.
Nak follow org mcm tak relevan sbb masing2 ada arah masing2.


Last2 decide ikut exit apa ek.. aku lupa.. nasib baik betul.
Walau time tu dah cecah hampir 3.30pg tp tersangatlah ramai umat manusia yg tidur bergelimpangan di railway tu samada tggu train seterusnya @ yg homeless maybe.. aku snd tak dpt pastikan.


Kami decide lepak luar tu jap & aku terus amik gebar utk menyelimuti diri dr sejuk gila.. dah jd mcm org India bwk gebar besar2 tu tp aku dah tak kisah.
Berdiri tak sampai 5minit tiba2 ada sorg Indian laki ni tiba2 dtg kat kami & tanya dlm bahasa dia.

Indian:  bla bla bla oiiii ngok ngek pot pet
Kami: ...................... (senyap tak ckp apa).. aku duk ujung sekali so aku pk apa mamat ni nak pulak?
India:  bla bla bla dut dit daa dudududu hahhhh????
Kami:  .................... (masih tak jwb apa2.. ye lah nak jwb apa?  sepatah haram tak paham bahasa dia!)
Indian:  HEYYYY!  (time ni ada 4 5org pandang kat kami semua.. malu gila rasa, rasa mcm pesalah pulak!)
Kami:  NO NO NO!
Indian:  NO?  HAHHHH!  (lps tu dia buat gelak & muka sinis).  Lps tu dia selak baju dia & tunjuk tali pinggang POLIS yg dia pakai.


Then dia blah dlm 6 7saat tiba2 dia kuar blk bawak sebatang kayu yg panjang.
Berderau darah aku!  Pastu tiba2 dia gi jolok2 kaki org yg tgh tidur.. aku ckp "ah sudah" kalau dia blh kacau org yg tgh tidur, mesti dia blh kacau kami jgk.


Lps tu sapa ckp tak ingt (maybe arwien, nenek, belina or saza)... BLAH LA WEIH, CARI TEMPAT LAIN.
Maka aku cpt2 angkat backpack sambil2 jalan & beberapa saat lps je aku pikul beg.. WAAA... INDIAN TU PUKUL BEG AKU DGN KAYU.. gila kauuuu!  Nasib baik aku sempat galas beg.. kalau lambat galas?
Kompim2 la berbirat belakang aku!
Terkedu juga tp teruskan jalan.. karang makin dilayan, takut makin menjadi org tu.

Dah rasa agak2 jauh sikit dr laki td, maka kami stop, cari prepaid cab, tutup pulak kaunternya.
Nasib baik India tu tak ikut.
Kami takut jgk lah time tu.. lama jgk berdiri kat luar tp still takde cab maka decide lepak dlm fast food restaurant lepak minum2 panaskan badan & lastly we'all decide pergi ke Airport which is tempat tu much much better safe than railway station.


So pukul 4++ kami gerak ke airport naik tuk tuk.
Yg bagusnya airport tu ialah, siapa2 takde tiket & pasport, mmg tak dibenarkan masuk.
Aku, bell & saza takde tiket.. buat2 bodoh nak masuk last2 kena tahan kat gate so kami cakap la baru nak beli tiket & tak pasal2 pulak dorg suh gi ofis kaunter tiket.. oh nasib baik blh lepak2 panaskan badan & siap buat mcm rumah snd pulak hehe.  Mat saleh /japanese pun ramai berkampung di situ.

Masa lepak2 tu recall blk lah kejadian aku kena pukul.. sekali ingat.. kelakar daaaaa hahaha!
Kami agak2 la Indian Guy yg mengaku polis tu adalah org gila.
My priceless experience ;-)
COLORS OF INDIA!

(semua gambar adalah hasil google psl aku tak snap la gambar kat delhi railway station pg2 buta gigil2 tu)

2 comments:

Mia said...

laaaaaaaaa .. ada lagi ke ekor2 citer india ni .. ingatkan abih doh ...

:)

cuba kabor, sebenarnye hikayat india ni, wassalam day berapo ?

cik kodok said...

hahaha kiranya ni last day tp tak abis lg nak cite.. rasanya ada 2 entry lg abis lah hahaha biasa la bnyak sgt pengalaman.. tu yg berjela2 :P

Tp kalu beijing, tak bnyak sgt sbb gi dgn TA.. rasa boring la sket :P