Friday, 1 April 2011

Erk mahal mencekik~

Baru terima bil. maxis semalam.
Nak tahu berapa kena charge yang aku call mak aku dari Delhi aritu.
Sekali tgk.. RM18.70 utk 1minit 36saat.
Ok aku blh terima sbb dah call dari luar negara kan hehe.

Yg aku tak blh terima ialah 1saat tu di charge RM9.35... mcm tak masuk akal je.
Kalau RM2-RM3 tu aku blh la terima :-(

Internet tu pun aku tak ada guna tp maybe servis2 maxis yg kata U R USING VODAFONE tu kot yg dikira INTERNET?

Tp bil semasa blh diterima lagi, tak sampai RM100 pun.  Hehe!

6 comments:

Kak Amirah said...

bil tepon ni, lelagi yang obersea, memang cekik gile babi punye ..

akak pun hari tu, call anak masa kat beijing .. 6 minit je gitu, tapi mak oii, caj dia 200 hinggit .. mau tak hangin ..!!

lepas tu, tobat dah, ban terus tepon2 dari obersea ni ..

daripada bayar bil tepon, baik le beli tiket AA untuk anak terus .. lagi jimat .. :)

Kak Amirah said...

bil tepon ni, lelagi yang obersea, memang cekik gile babi punye ..

akak pun hari tu, call anak masa kat beijing .. 6 minit je gitu, tapi mak oii, caj dia 200 hinggit .. mau tak hangin ..!!

lepas tu, tobat dah, ban terus tepon2 dari obersea ni ..

daripada bayar bil tepon, baik le beli tiket AA untuk anak terus .. lagi jimat .. :)

cik kodok said...

k.mirah- hhahah tu la kak,
sy paling risau bila kalao ada org dr malaysia call, sbb kita pun yg akan kena charge jgk.. dorg tak kesah.. charge biasa je.

Tu pun kira sy tak blh sms,kena block agaknya. Masa kat dubai dulu blh je sms.. tp 1sms tu 2hinggit la huhu!

Btul tu kak.. membazir je byr bil mahal2.. baik beli tiket jenjalan kannnnn? hehe.

ada mokhtar said...

perghh.. memang mahal.. 1 saat dah rm9...

ezza erisa said...

menatam maxis neh dia caj per block. per block dia ialah 60seconds. kironyo kalu mu tepon 1saat pun dia block 60seconds. sebab tu caj dia 9++.

jahat supo radiasi nuklear natam maxis neh.. ahaks

cik kodok said...

ada mokhtar- mmg mahal!

ezzot- tu la psl.. ngok sggh aaa.. ptt charge 20saat block lain, 40saat block lain.. nayo aaa customer ginih.. meme jahat.. kayo aaa ore maxis pree2 jah wi duit ko dio.