Monday, 11 April 2011

Kenyang2 at MIHAS 2011

09.04.2011 (Sabtu)
MIHAS @ Kuala Lumpur Convention Centre.

This is my 2nd time at MIHAS & mommys 1st time.
Aku sgt sure mak aku akan suka MIHAS sbb blh test2 mkn haha.
Aku kalau takde apa2, sori lah aku nak jejak KLCC.. nak tgk wyg pun pk banyak kali.. baik aku tgk kat Wangsa Walk je.

Setiap org yg pergi KOMPIM dpt goodiebag berisi kurma ni.. sponsor by CIMB.

9.30pg brekpes dulu kat kg bharu then naik LRT kg bharu-klcc, dkt sikit.
By 10.35am tu smpai MIHAS.. mmg dah ramai org kat luar tp kat dlm tak lah ramai sgt.

Lucky draw yg mak aku dpt - ION SPORTS WATCH... walaupun murah aku ttp suka.. nak tggu aku beli mmg tak lah kan?

Spt previous years, nak masuk kena register & yg bestnya kali ni semua dpt goodiebag ada kurma & plus2, isi borang lucky draw CIMB which is kalau bertuah lg dpt pakej umrah.  Kalau dpt tu aku suka la sbb aku tau aku tak pernah bertuah utk segala lucky draw haha.

Rupa ION SPORT WATCH- ni tgn mak aku :D

Masuk hall, kena gi booth CIMB utk cabut lucky draw.
Aku cabut2 dpt kipas tangan adusss!
Pastu mak aku cabut dpt ION SPORT WATCH ahaha tak pasal2 aku kena mrh kat mak aku yg aku nak tak bertuah.. nak buat cemana?

Lucky draw aku- kipas tangan... sedehhhh~
As usual la aku mengepow jam itu, bagus ketika jogging / lumba larik- sbb digital, senang sket nak set masa.

Hasil tangkapan kopok & kurma je belah kiri tu.. yg kecik2 segala tu dpt pree
Start2 pameran je kami start test mkn / minum segala.
By the time smpai tgh2 booth kat pameran tu.. aku dah kenyang & takde mood nak merasa.  Ye lah minum teh / nescafe / kopi.. mkn sandwich / roti / karipap / kuih / kopok / kacang / nasi & lain2.. fuhh~

Hasil tangkapan juga termasuk dlm plastik MAK CIK tu ialah puff.. sedap gila!
3ketui doraemon tu lollipop pree

Aku bkn la nak beli sgt pun, sj nak gi test hehe.
Yg belinya mak aku & cam biasa aku yg suruh dia beli haha.

Rempah ratus 14paket RM5 utk paper beg kecik.. kat luar tak dpt harga ni.
Pastu pes paprik.
Paper beg biru tu amik je.. kat booth arab.. dorg besa lah, kaya.. bg pree je hehe.

Tak besar sgt la kali ni compare dgn MIHAS 2007 yg penah aku gi.. jenuh nak jln!
Tp apa2pun aku suka sbb mkn free hihi.
Thn dpn insyaAllah aku pergi lagi sbb aku suka.
Gambar aktiviti MIHAS ada dlm kamera hp.. kabel tatau campak mana (",)


3 comments:

Mia said...

eh, eh .. tak tau lah pulak akak, yang MIHAS ni happening ..!!

akak memang le suka beli pes2 segera adik beradik paprik tu .. senang masak, campak2 je gitu ..

bila agaknye next MIHAS ni ye ..??

boleh le nak jengah jugak .. :)

Mia said...

eh, eh .. tak tau lah pulak akak, yang MIHAS ni happening ..!!

akak memang le suka beli pes2 segera adik beradik paprik tu .. senang masak, campak2 je gitu ..

bila agaknye next MIHAS ni ye ..??

boleh le nak jengah jugak .. :)

cik kodok said...

MIHAS ni setahun sekali kak.
Thn dulu2 happening lah (maybe sbb sy gi tghari) tp thn ni gi seawal pg, tak ramai sgt.. gi pg sbb nak avoid serabut dgn org :P

Ha ahahah sy suruh mak sy beli je pes2 segala tu.. sbb dia suka try.. sy tak suka sbb sy tak reti masak :P

Xpe.. thn dpn gi ye hehe.