Tuesday, 26 April 2011

India Day Last- Airport Delhi

Pejam celik + suka duka geram sakit hati segala ada,
tup tup dah nak balik Malaysia.. waaa aku rasa sedih gila,

Naik tuk tuk dari Sarojini Market.
Tanya 3 4driver tuk tuk amik 250rupees so mintak 200rupees dorg tak bagi &
last2 dapat 200rupees kat tuk tuk yg last.. beriya angguk OK 200RUPEES!
Tp segala public transport tak boleh masuk ke airport.. kena naik feeder bus pula ke airport which is free.

Time tu almost 6pm & peak hour so jln jem lah kan.
Nasib baik naik tuk tuk & rawk gila pakcik tu siap menyempit2 naik atas devider bagai lps kami ckp flight 10.40pm.. lg laju dia rempit.. dah la naik 3org dgn beg masing2 dah beranak.. tahan badan je la kan haha.

Kami cakap kat Terminal 9 (kalau tak silap aku, tak ingat la pulak) lps tu dia kata terminal 9 tu jauh, tiba2 dia kata I WANT 250 RUPEES BECAUSE I MUST U-TURN TOO FAR.. ek eleh, terus bell jerit "U CHEAT!"  & aku jerit "LIAR!"
Pastu dia buat muka sinis nak 250rupees jugak.. mmg ckp mcm k3ling aaa.. dah la mmg k3ling.. geram aku!


Tp bila turun tu byr lah jgk 250rupees, nak buat cemana kan.. kat negara org, karang kena kejar aku tak tahu!  Then naik feeder bus dlm 10minit utk ke Indira Ghandi International (IGI) Airport, Delhi.

Mmg besar lah aiport nya ni & mmg bagus sbb only passenger yg boleh masuk.. kalau setakat hantar.. sorry, sila tunggu di luar!

Aku mencari toilet dulu sbb seluar aku koyak (opss kantoi) haha.
Sudahlah aku risau sbb hp aku dah kehabisan bateri.. aku tak fikir lain dah selain nak charge hp.

Sebelum queue nak check in tu, bergambar dulu dgn gajah tu & ada pulak aunty & uncle India tu ckp bahasa dia dgn kitorg.. adoiiii kami tak faham.. terus aku ckp ENGLISH?!
Tp aunty tu baik sbb offer snap gambar kami bertiga hihi.

Masa queue nak check in utk letak beg tu (aku dah web check in di Kuala Lumpur lg tp kena la queue juga).  Punyaaaalah lama queue.. tak sampai2 juga.. org dpn ada masalah apa ntah.  Lps tu org yg queue lps aku tu dah siap segala lepak2 dah... kami 3 belum settle2.. super bengang la kami.

Dah la minah sebelah tu (org India yg kaya aku agak- KALAU KAYA TAK PYH LA NAIK AIR AISA, NAIK LAH MAS.. berlagak gile.. siap sepak troli kami sbb kaki dia terkena troli kami.. padahal dia yg salah potong2 queue segala.. deng!


Aku & saza dah start hangen gila ni.  Bila turn aku, ada pula mamat belakang ni gi bg pasport dia dulu.. ptt aku dulu lah kan sbb aku kat dpn.. very rude la!
Aku dah la super bengang.. aku jerit AKU DULU LA QUEUE.. KENAPA NAK AMIK ORG LAIN PUNYA PASPORT DULU?  Huh!

Lps tu sorg lg staff airport buat lawak kat aku STICKER UTK HAND LUGGAGE TAK ADA UTK AKU.  Aku jerit WHYYYYY?  MY FREN GOT STICKER!  I DON'T CARE, U FIND IT & GIVE IT TO ME!  Lps tu dia sengih & tiba2 bg sticker tu.. eleh gurau tak kena tempat.. aku hangen, jgn bergurau!




Lps tu masuk kat imigresen pulak.
Lagiiiiiiiiiiiiiii bertambah tambah hangen!
Line yg dtg lambat queue dr aku dah settle.. dah la org belakang aku tu nak potong2 line kitorg.. no manner la!  Ko tolak camne2 pun, xdpt nya ko pergi dulu ceh.  Tp kami borak2 dgn Singh kot dpn kitorg tu.. org Malaysia la.. baik gila hihi.
Tp kami decide gi line sebelah.. kejap je!

Lps imigresen tu, nak lps kat mesin scanner tu mmg lambat gila koooo!
Also line sebelah tu lagi laju.  Beg aku pulak 2x kena scan.  Berganda2 lambat pulak.  Aku dah penat + lapar + risau hp aku takde bateri.


 Lps settle, masuk la lepak2 dlm tu.
Si saza nak cari rokok utk hubby dia tp tak blh guna rupees sbb kena guna USD je.. aku nak tlg.. aku ada 2USD je.. mana cukup kekeke.
Then gi mkn kat food court kat atas.  Mkn yg mana ada je.. selera takde.. plug pulak semua tak blh guna.. geram aku!

Last2 turun bawah charge hp 15min pun jadilah.. bell gi ke lain, saza still cari rokok yg blh guna rupees.
Last2 staff Air Asia kot tanya aku "r u malaysian & fly with AA?"  aku ye kan je, so dia kata cpt sikit sbb time tu dah 9.45pm (flight kami 10.40pm)


Lps bell dtg.. saza plak ilang, aku suh bell naik flight dulu.
Tak lama kendian staff AA dtg lg, dia kata "u must be quick miss" (10.10pm)  aiseh malu gila aku.  Lps saza dtg, berlari lah pergi ke gate 10 (gate paling hujung) & walking distance nya ialah 15minit.  Bayangkan lah betapa jauhnya haha.  

Dah pulaknya bila nak naik flight, staff Airport cek kami ada handluggage stiker ke tak!  Kalau tak ada dorg akan soal kenapa tak ada.. so remeh la!  Nasib baik aku ada!

Aku dpt seat belakang2 tp best sbb seat 2 tu.. bkn seat 3 so luas le sikit.
Tak ada org seat sebelah so syok la aku tidur tp tak lama kendian.. huwaaaa sorg pakcik india dtg lepak sebelah aku.. sgt busukkkkk!  Terpaksa tutup hidung masa tidur tp tak boleh tidur le nasib baik ada sorg FA tu prihatin.. dia tanya "cik tak boleh tidur ye?"  aku jwb ha ah so dia suruh india tu balik ke tempat asal dia.
Azab jgk 1jam lbh menahan bau.  Tp sampai pagi le busuk masih lekat wuwuwu.

Sampai LCCT 6.20pg rabu (2/3) & dgn gigihnya aku pergi ofis.
Blh la aku dikategorikan pekerja cemerlang gemilang terbilang.
Nak tau kenapa aku pergi ofis?   Nantikan entry TRIVIA INDIA hihi.

Habis jg cerita india nih.. penat aku haha.
Anyway.. colors of india.. aku suka & i miss u India :-)


5 comments:

yatispeed said...

bestnya pengalaman pahit manis ko kat india..sure ko lebih menghargai kehidupan bila balik mesia, kan? wakakakaka!!

cik kodok said...

ha ah lbh menghargai sikit la ahehe.
aku suka gile weh.. biar org kata aku gila pun, tapi aku suka india hahha.

Mia said...

ngeri betul bila baca sorang kata rude, sorang kata liar kat drebar tuk tuk .. harussss, naik darah akak ni ha .. hehe ..

nampaknye kat negara derang ni, kene sumpah seranah tu, dah sebati kot .. :).. sungguh luar biasa ..

Mia said...

ngeri betul bila baca sorang kata rude, sorang kata liar kat drebar tuk tuk .. harussss, naik darah akak ni ha .. hehe ..

nampaknye kat negara derang ni, kene sumpah seranah tu, dah sebati kot .. :).. sungguh luar biasa ..

kemang~ said...

sis i'm kemang ! ehehhee.. xsabo la nak pi :)