Wednesday, 28 October 2009

Team Building @ Ancasa PD Day 4 (Day last)

Team Building @ Ancasa PD Day 4 (Day last)
16/10/2009 (Jumaat)

As usual 5.05am bgn (cite horror nih, kalo takot jgn baca!)
I tot ada org dlm toilet sbb lampu bukak but then aku try pusing tombol... xgerak,
which means ada org la then in 10min toilet still sepi so aku gi pusing tombol again.. still xleh pusing which means agik kunci dr dlm. So aku tggu je la kat meja btol2 dpn pintu toilet sesambil baca majalah.
5menits after.. roomate aku kuar dr bilik dia & tnya aku "ada org dlm toilet?"
Aku tergamam seketika sbb i tot dia yg mandi..
tp aku wat muke slumber jwb "not sure, xmasuk tgk pon lg".

Berderau gak darah then aku terus gi pusing tombol toilet.. hoh bleh plak?
What happened? Aku xcite sape2 misteri ni, takot dorg menggelabah plak.
Aku mandi pon mcm kena kacau gok le! Bley x paip shower tu jatuh tetiba atas pale aku,
even aku mmg btol2 letak kat port nya kemas huhu. Ngeri tul!
So aku mandi jap je sbb rasa seriau!

Grup aku masa pertandingan poco2. Aku xkelihatan sbb aku kat belakang.
Tggu video dr urusetia aje lah!
Grup aku paling berterabur wakkaka!

6.15am as usal senamrobik then tetiba trainer tu ckp "k kita akan mulakan dgn
pertandingan poco2" Whut? Semua menggelabah sbb masing2 ingt start lps brekpes.
Tang tu gak masing2 bersiap.


Teka apa dlm nih?

Grup aku dah la cacamarba lg psl dan2 pg tu tukar step.
Hangen la jgk aku, xyah tukar blh? Go on je la dgn step aserehe tu huh!
Dah la xcukup latihan, bengkak tul ati masing2.. PTD pempuan ni mmg suka buat suka2 ati je ke? X(

Dlm towel ada bungkusan kertas pulak. Apekah ini? (tgk gamba bwh)

Grup aku paling berterabur acceli.
Time pertandingan tu aku langsung xsenyum psl previous grup buat best gile!
Lantak ah!

Tadaaaa... inilah bendenya yg aku usung dr ari 1st smpai la ari akhir kursus (smpai arini acceli telur tu ada kat opeh aku hihi)

Lps brekpes masuk kelas agik.
Aku boring, main sudoku kat hp kekekeke.
Xde la boring sgt, cuma excited nak blk kl je huhu.

Bermain sudoku ketika kelas berjalan

Sessi bukak bungkusan telur yg aku balut dlm towel & kertas.
Dlm 49peserta, sorg je pecah telur.
Aku siap wat blk lg telur tu letak kat opeh, syg woo hahaha.

Hamper grup kami (dpt no. 3)

Then sessi penyampaian adiah.
Mostly mmg target grup aku no. paling corot la & aku pon bajet camtu gak.

Xcenter!
Kenapa aku yg duk dpn nih? kahkahkah!

Berdebar gile time dorg nak umumkan.
Sekali grup aku dpt no. 3 dr 4grup daa ahahaha!
Alhamdulillah... aku mmg xsuka pd kekalahan.

Kursus ni BESTTTTT! Semua peserta & pelatih/penceramah

Even bkn dpt adiah duit skalipon xpe,
@ least bkn no. last :D


Geng2 pening lalat.. dlm kedai pon nak bergamba.. apekah?
(aku bleh plak gi beli highliter yg mcm bunga kwn aku pegang tu... motif? sbb comey je ekekke)

Johan: Grup 1
Naib johan: Grup 4
Ketiga: Grup 3
Keempat: Grup 2

Mari bermain congkak

Then sessi bergambar beramai2.
Xfaham aku, jabatan aku ni sengkek sgt ke xde DSLR?
Xpon lantik je la aku jd cameraman kuang3!
(psl aku tgk gambo2 urusetia snap pon bnyak blur je jgk hoho!)

Mkn utk kali terakhir di Ancasa

Trainer & penceramah sporting giler bergambo,
siap suruh buat aksi2 luar dr posing kebiasaan je hehehe.

Model tepi kolam

Yg grup kitorg ada 3 4keping tu, suroh PTD chineese tu snap.
Aku kutuk dia tgn shaking giler.
Trainer tu ckp "nkooo ni xde nilai murni langsung... kutuk org je" huahuahua besa la aku :P

Ni apekah motifnya nak tolak aku smpai pegang ketiyak aku? akkakaka

Then sessi bukak hamper.
Xde mende yg aku suke sbb aku xsuke junk food.
Tp mkn le gak 2 3suap sbg tanda hormat.


Alah supan sutong nya lah yg kanan tu :))

12pm baru bleh start lunch.
So kitorg lepak2 lobi dulu le.
Beli kat kedai hotel pon kemain lama... xfaham sggh aku bdk2 ni kekeke.

Time lunch sempat la gosip2 bagai (xsedor bahawasanya masa utk bersiap tu adalah kejap je).
Siap tanya waiter tu.. hotel kitorg stay ni bape bintang.
(4bintang heheh ptt la selesa) :P

Lupa bwk bikini, dats y la pakai long pants/sleeve bagai hahah

Kitorg diberi masa smpai 1.50pm je utk clearkan bilik psl 2pm nak bertolak ke kl dah.
Bley lg kitorg bergambar smpai 1.25pm which is hanya ada masa 25menit utk blk bilik,
bersiap & clearkan bilik heh!

B4 tu sakan bergambo.
Xsedar bahawasanya masa gi PD tu pon dah ditinggalkan bas.
Ada yg nak kena tinggal kat bas lg ni huahuahua!

Ruang tamu bilek otel aku

Aku dah la lambat bersiap.
Tu pon sempat blk mandi + amik gambo bilek.

Last piece b4 berangkat.. bye2 ansaca ;-)

Bas bertolak kul bape pon aku tatau lah.
Naik2 je aku terus padam :))
Tersedar masa cik ezza sms tnya smpai kul bape je uhuhu.
Smpai opeh tu pon kwn aku kejutkan.. kalo x.. padam terus,
akakakk giler tul!

Anyway.. mmg best giler KURSUS TEAM BUILDING ni.
Kalo ada lg, mmg aku nak gi ihiks! :D


3 comments:

SyahNas80 said...

didot- haha amat seram ok... ayo... hehe n anas penah tido kat sini ngan Parents In Law anas... sebab MIL keje kat bank rakyat so dapat murah kat situ.. haha ambik yang satu bilik punye ... haha dorang tido dalam.. anas n hubby tido luar.. motif? dorang takut kitorang tak jadi folow... kalau tau tido luar kompem2 kitorang tak join hehe

deidaa said...

Err xfaham "dorg tido dlm.. anas & hubby tido luar"- takot xjd follow.
Eh siyes.. xfaham ni hahahah.
Tp stay ancasa besh kan? :D

Korang stay tingkat bape?
Yg paling seram ialah tingkat 8,
mmg ada something.. my fren asyik kena usik je hhuhuuu.

SyahNas80 said...

haha umi n ayah tido dalam bilik... so anas n hubby tido kat ruang tamu coz umi ambik yang satu bilik je...

haha kalau tau satu bilik baik kitorang tak folow dorang datang hehe