Monday, 19 October 2009

Spek Baruku

Spek Baruku

Akhirnya aku ter'buat' jgk spek baru ni.

Sj posing dgn frame yg kat display tu :P

Alkesahnya 11/10 (ahad) aritu aku bwk mak/makcik/pakcik & kazen aku gi wangsa walk jln2,
lps brekpes kat NZ tu.
Sj bwk sbb dorg xpenah gi lg situ.

Inilah resit sy.. total RM520- sambil2 posing dgn spek baru :P

Pusing punya pusing, sj masuk 1kedai spek ni.
nak survey harga je acceli.

Kad power spek & kotak spek yg chantek giler :P

Skali bila tnya harga bla bla bla termasuk transition (bertukar kpd gelap) tu
hanya RM540 included multi coated.
So aku dah teruja la ni.

Tu pon kalo buat cermin yg tebal la, kalo nak nipiskan blh tp RM1K.
Bila aku pk2 blk.. mls ah wat nipiskan sbb thn dpn musti aku wat spek baru lg ehe.

Spek brand LEE COOPER. Nak pakai brand beriban2 tu tak mampu la aku hahaha.

So cek power bagai..
kanan 250 je (kat england optical kata 475 huh) &
kiri 400 (england optical cek 550).. konfius aku!

Bersama paper bag nya sekali.

Pileh punya pileh.. aku berkenan kat frame yg ala2 ada merah sket.
Kawtim skit2.. dpt RM520... 5ari siap eheheh.
(berkenan kat 1frame ni tp opto tu kata "u look fierce wif this frame"
Aku jwb "haa i mmg garang acceli.. biarlah lebih nampak garang" kekekeke.
Tp aku xbeli la tu... sbb bertambah kegarangan plak huhu.

Pakai xpening pon.. biasa kalo buat spek baru musti pening huhuh.


(kat wangsa walk bnyak giler kedai spek & kedai kasut.. kompius aku huuu)



3 comments:

SyahNas80 said...

wah.... spek baru... i like... hehe... anas pun dah lama tak wat spek sebab kompem amat mahal sebab anas punyer power spek dua2 belah adalah 750 ... gile kan? sebelah kanan 750 ..kiri pun 750..

deidaa said...

Berapa lama dah xbuat?
Latest power berapa?
Org kena buat setahun sekali sbb
xlama lps buat, musti power bertambah lg huhu.

Hui tebal tu 750power.
Tp dlm gambo pon spek anas mmg nampak tebal huhu.
Xnak pakai contact lense ke?

SyahNas80 said...

contact lens??? malassssssssssss gile nak jaga... nak letak2 sampai berair2 mata pastu duk maki2 je watper kan? haha dah ar pepagi nak g keje... haha aritu penah pakai.. time spek patah haha pastu tak tahan ar