Thursday, 8 October 2009

Mata Ku Owhhhh!

Mata Ku Owhhhh!

Lari dr entry mkn2 jap :D


Smlm sj gi ngetest power kat England Optical.
Power aku naik giler2 daaaa, adoyai!

Both naik 200 iaitu mata kanan skang power 475 &
power kiri is 550. Tp silau turun sket.

Total utk cermin sj is RM1000
(multicoated RM400 + photogrey RM600)= RM1000.

Kalo sape2 xtau apa itu photogrey tu ialah....
bila kita duk tgh panas.. otometik cermin tu jd transformer (jd gelap la ekekekke).
So no need pakai sunglasess bagai hee!

Tp xtnya agik kat Focus Point.. aku suke wat situ sbb situ more choices!

Nampaknya aku memerlukan dlm RM1200- RM1400 utk spek ajork heh!

Tggu akhir thn ah, ada sale kot hihi.




5 comments:

Emy said...

aku buat spec magik terus jadik gelap tu dlm RM700++ jek kt kedai spek kat kajang.. tp power aku 2-2 belah 300 jek..

ezza erisa said...

aku rasa mu banyak skodeng orang..tu pasal byk meningkat power mung..hahaha

deidaa said...

-emy- oh kira ok la tu RM700
sbb aku wat kat kb 2thn lps RM600.
Aku wat spek tiap2 thn kekdahnya huhu.
Aku tggu sale aje la ekekkeke.
Aaa aku power bnyak weh,
cermin tebal katanya, dia nak nipiskan huhu.


-mek erisa- aku skodeng ke mu yg skodeng kat tmn tasik? hahah larikkkkkk.. toing toing toing!

IxoR@ said...

akunye power lg tinggi...both cecah 700+....tapi aku tak suka pakai spek...prefer contact lens...

dan mmg aku tak de spek for standby...hanya contact lens je yg byk dlm simpanan....

deidaa said...

-nana- hui bnyak nya power spek ko.
Tiap2 tahun power ko naik ke x?

Aku teringin gak pakai CL,
tp bila aku pk2 blk.. setiap ari time lunch hour, musti aku tedo so musti la kena buang CL kan?
So mls lah aku.. so prefer spek je hihi.