Friday, 16 October 2009

Team Building @ Ancasa PD Day 1

Team Building Day 1

Venue: Ancasa Suites & Spa Resort, Port Dickson

Aku teruja nak gi kursus ni sbb bdk2 bahagian aku 6org gi ++
ni aktiviti lasak, lg aku suke :D

Lunch luh @ RR Seremban

Naja ajak kitorg semua naik keta dia, so aku no hal je la.
Bdk2 ni dah bitau urusetia nak tumpang beg dlm bas & kami naik keta kosong je.
Sekali bas tinggalkan kitorg maka terpaksa la kami meriba beg masing2 huhu.
Tp beg hiking aku yg besar gabak tu dlm bonet la :P

Dah la lambat, sempat lg la posing2 bagai hahaha. Xcek in pon lg ni.
From left: qilah, naja, nadia, myself & emma

Bas bertolak 12.30tghari.
Kitorg turun 12.35 dah xde cisss makan ema siap naik atas cari map bagai.
Padahal naja dah tau jalan :P
But kitorg still teruskan perjalanan 1pm.

Posing luh

Sekali bila stop kat R&R Seremban, terserempak dgn dorg daaa.
Tupon dorg dah nak bertolak.
Means bas tu bwk slow la heheh.

Bersama bdk2 bilek aku dinner

Kul 3lbh baru smpai Ancasa, tu pon terlajak sket.
Smpai2 tgk bilek memasing dorg dh chup.. nak duk sebilik 5org xleh daa aa.
Xbest la terpisah sama2 geng kan? Huhu.
Ada yg 3kosong, ada 2kosong... so terpaksa la masuk gak.
Tp aku kompim xnak masuk bilek pegawai, xkose aku haha.

Tag yg wajib dipakai

Si emma guna budi bicara 1bilek ni supaya move ke bilek pegawai dgn alasan "ada kwn kena histeria" so kena duk sekali. Mula2 dorg ok je nak move tp si naja plak masuk campur,
tak psl2 bdk2 tu xnak move bilek maka aku kena la stay dgn bdk2 bilek lain huhu.
Complicated la gak smpai nak gaduh, so b4 dorg gaduh baik aku blah,
psl aku xsuke nak cari gadoh2 dgn org ni isk3.

Dpt bilek C405 which is dah ada org.
So nak xnak hanya tinggal bilek yg paling kecik,
nak solat ponn kemain sempit.
Cermin, kerusi, meja semua xde psl ada kat 2bilek besar kat dpn tu.
Xpe lah, asal bleh tedo :P
Nadia beria pulak nak stay dgn aku.
Aku iye kan je, sian kat adik2 ku sekalian :P

Beg sandang semua peserta kursus dpt.
ni baru best dr dpt beg yg biasa2 tu je.. xbest ah ahe

Mlm tu start kelas terus.
Ptt kembara mlm dah start tp start ceramah.
Ada sesi kenal2la.
Ramai giler staff2 baru which is yg xde penempatan pon ada heh.

Ada sesi bg grup.
Nadia grup 1 - ada la dia kenal bdk2 bahagian lain.
Emma grup 2- jg ada kenal bdk2 bahagian lain.
Aku grup 3- xkenal sesape weh, independence je (eh kenal la sorg laki yg 1team boling dgn aku aritu hahaha, yg pempuan2 tak kenal langsung)
Naja & Qilah grup 4- tipu nehhhh main seludup2 je :P


Saye di dlm kelas.

Masa bg grup tu mmg dorg dh ckp aku grup 3 so aku jujur masuk le grup 3.
But most of them main seludup2 tukar grup supaya dpt dgn geng masing2.
Dorg suh aku tukar, tp ada aku kesah? :D
Aku stay je situ even aku sorg2 xkenal sape2 huhu.

Nama nye lg TEAM BUILDING... nak berkepit dgn geng2 snd tu pasaipa? :D
Mula2nya aku risau gak psl aku kan aku kan susah sket nak get along dgn kwn2 baru kenal.
Tp alhamdulillah la tang tu gak aku bley masyuk, siap volunteer jd AJK SUKAN.
Pejadah pon aku tatau akakakak.


Sekian dulu lah!


2 comments:

SyahNas80 said...

amboi bagus ar didot.... cayalah... anas pun dah lama tak g kem2 ni haha last pegi pun BTN selama 10 hari.. gile kan? ni pun time pas SPM.. 5 hari kat BTN bahau.. 5 hari kat UIA Gombak hehe

deidaa said...

Aik BTN 10hari?
Nape 10ari & nape tempat lain2?
Sekaligus @ lain2 anjuran?
Best apa BTN tu? Hihi.